Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Araştırmalarınız için çok teşekkürler .
Yaş itibariyle kredi kartını kullanamıyorum . Babamda internetten alışverişe baya soğuk bakıyor.
 
Ankara pan müzik.
Yüksele cıkarsın.Hotel aymanın ordan girersin.Solda zuhalin yanında kalır.
Ya da konurda bi ara var ordan giricen sola.
İzmir caddesinde bacınoğlunda var bunlardan.
Bende denemiştim rahat ve başlangıc icin ideal gitarlardan.
 
dacay demiş ki:
gonegun demiş ki:
dacay demiş ki:
gonegun demiş ki:
selam arkadaşlar
benim 450 ytl bütcem var e.gitar almak istiyorum bana hangi gitarları önerebilirsiniz.2.el pek düşünmüyorum ve
biliyorum tarz aslında çokta önemli değilde soyleyim genelde punk rock vb.

2.el düşünmüyorsan hiç uğraşmadan bir müzik dükkanına gidip bu fiyat aralığında elektro gitar almak istediğini söyle, sana önerdikleri modelleri eline al nasıl hissettirdiğine bak. begendiğin bir model varsa kartlarını al. böyle birkaç dükkan gezdikten sonra internetteki türk müzik enstrümanı sitelerinden veya buradan fiyat kontrolü yap. eğer fiyatlar şüpheliyse ya başka dükkanlarda aynı modelleri sor ya da mydukkan.com gibi bir yerden online sipariş ver. çok fazla model veya markaya takılma sana güzel geleni al.

yorum için sağol ben cort kx5 düşünüyorum nasıl gitardır iyimidir
2.el konusuda çevremde pek gitardan anlayan olmadığı için kazık yemek istemiyorum birde samsunda oturuyorum ve samsundaki gitar fiyatları baya pahalı(neyse ki yaz başı istanbula gideceğim:D)
dene mutlaka. almasan da dene. 2ci el güven işi tabii, ben ilk elektromu deliler gibi araştırıp 2.el almıştım; şimdi yine bu forumda
satıyorum ama sonradan anladım ki o kadar araştırma fln gereksizmiş, bu forumda yardım ederken genelde yeni başlayanların kafasını karıştıracak çok şey söyleniyor ama aslında çoğu zaman önemli olan kişisel tercihler. o sebeple marka modelden ziyade denemeni önermiştim. zaten iyi çalan suntadan da iyi ses çıkarıyor o yüzden çok takma burada söylenenlere. istedigini al, istersen youtubedan fln aratabilirsin gitarları, mydukkan.com iyidir baya, oradan çok alışverişim oldu, akustik gitar gibi hassas bir ürünü bile sag salim ulaştırdılar, hem internette çoğu dükkana göre daha fazla çeşit var. fiyatları da iyi bana kalırsa.

bulursan bana gore mutlaka 2.el onerisi yapabilirsin :D butcem 500 lira ya çıktı onerilerini bekliyorum
 
KoNt87 demiş ki:
Ankara pan müzik.
Yüksele cıkarsın.Hotel aymanın ordan girersin.Solda zuhalin yanında kalır.
Ya da konurda bi ara var ordan giricen sola.
İzmir caddesinde bacınoğlunda var bunlardan.
Bende denemiştim rahat ve başlangıc icin ideal gitarlardan.
yorumun için teşekkürler . Pan müzik'in sitesinde diğer yerlere göre baya pahalı bir meblağ gösteriyor . Acaba güncel fiyatlarmıdır bunlar ?
Bir de dediğin diğer yerin internet sitesi varsa linkini verirmisin ?
 
Şimdi kendi gitarım satıştayken 2.el önerisi yapmam pek hoş olmaz; ama mesela ben bu imzamdaki gitarı aldığım zamanlar pek bilgi bulamamıştım ve hala burada yapıldığı gibi bana bazı popüler gitarlar önerilmişti. ama satan arkadaş beni ikna etti ve korka korka ta trabzondan kargoyla aldım. Şımdi 2-3 sonra iyiki almışım diyorum çünkü o fiyatlardaki ltdleri cort x6ları alanlarla birlikte çaldığımda gitarıma efekt eklediğimi sanmışlardı. meğer bilmeden aldığım gitarın kasası solid maun olduğu için öyle vurgulu tonlara yatkınmış. ama şimdi daha farklı beklentilerim olduğu için satılığa çıkardım. yani gitarların kaliteleri alana göre değişiyor; çok ucuz bir gitar bile daha pahalı gitarlara göre tatmin edebilir seni. bir başkası hiç begenmez belki. bu sebeple dene diyorum tekrar :) ama sana tavsiyem paranın bir kısmını amfiye ayırman; çünkü elektrogitarın tadı yüksek volümlerde ortaya çıkıyor ;)
 
bana satsana :D ciddiyim gitar beni etkiledi :D ben adres verim mi
cevap bekliyorum yada iki ay bekle ben istanbula gelince sat farketmez
ilk baştaki ibanez tabii ki
 
Pan müzik ankarada en ucuz fiyat veren yerdir.
Gayet ilgili ve paragöz olmayan insanlar.
Bazı gitarlarda fark oynar.Ama pazarlık yaparak bu fiyatı kırpmak mümkün.
Nakit alırsan baya iniyorlar.Ama kartsa ordaki fiyat aynen geçerli olur.
Bacınoğlunun internet sayfası yok..
 
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı size. Epiphone Les Paul Special II yi nasıl bilirsiniz?? İyimidir acep??

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 
merhaba arkadaşlar

fender american deluxe ve american standart arasındaki fark nedir? bu N3 manyetikler gitarda nasıl bir ton farkı yaratır. ikisi arasında kaldım. yardımcı olursanız sevinirim nelerdir eksileri artıları.
 
fender74: Gitarpedal.net'teki forumda fender stratocaster başlıklarını aratırsan hatta deluxe diye de eklersen işin ehlinden çıkmış tam da aradığın bilgileri bulacaksın.
 
arkadaşlar elimde 1050 TL nakit var borçlarımdan dolayı daha üste çıkamıyorum ancak bu paraya gitar alabilirm epiphone lp zakk wylde custom buldum onu mu alsam yoksa bir tane fender bulabilir miyim arada kaldım biliyorum çok alakasız gitarlar ama yardımcı olabilir misiniz
 
@coycoy: Gerçekten arada dağlar var. Bot mu alsam kösele ayakkabı mı demek gibi birşey. Dağa mı çıkacaksın? Takım elbisenin altına mı giyeceksin? Biraz detay versen..
 
ghostknight haklısın ama müzik tarzımda belirli bir şey de söyleyemiyorum metallica da çalıp dinliyorum eric johnson da white stripes da john frusciante de şansıma american bi fender bulabilir miyim ki acaba dedim yada adam akıllı bir mexico yapımı da olabilir zakk wylde alıp da blues çalasım gelince pişman olabilirim diye düşünüyorum ama fender alsam her türlü götürürüm diyede düşünüyorum istediğin açıklamayı veremedim sanırım ama kafam allak bullak
 
O zaman sana tavsiyem zevkin oturana veya 2 gitar alacak kadar paran olana kadar single-single-humbucker konfigürasyonlu bir gitara yönelmen. Ssh bir fender strat iyi bir başlangıç olabilir.
 
selam arkadaşlar. epiphone special II ve cort z42 arasında kaldım. yardımcı olabilir misiniz? genel olarak tonları, kaliteleri vs. açısından karşılaştırabilirseniz iyi olur?
 
Selamlar..800 lira gibi bir bütçem var..
Gitar+prosesör almayı düşünüyorum...
Tarz olarak geniş yelpazeli ama sert tonlara daha yakın bir gitar olması ve en azından orta seviye olması benim için daha iyi olucak..
ayrıca ''bak arkadaşım bu paraya sen güzel bi gitar al prosesörüde sonra al'' şeklindeki tavsiyelere de açığım..
teşekkürler..
 
Geri
Üst