Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

hakandncr demiş ki:
Bulabilirsen ESP-Ltd öneririm. Hem ton olarak sağlam gitarlardır, hem de işçilikleri low-budget gitarlara göre çok iyi oluyor. Üretimden kalkmış modelleri, m-207 mesela, çok uygun fiyatlara bulunabiliyor tünel civarında. İkinvi olarak Bc-Rich olabilir, bunlarda hırpalanmaya dayanıklı gitarlar. Tabii çin üretimi olanlarından uzak durmak şartıyla. Endonezya ve kore olanları var, çok çok şanslıysan 2. el amerikan olanını da bulabilirsin. Ibanezlerin 2. ellerini pek önermem, çünkü genellikle ton tuşlarında ve köprülerinde ciddi sorunlar oluyor 2. ellerinin. Schecter tercih meselesi. Jeff Loomis signiturelar falan çok güzel olabilir ama low-budget gitarlarının sapları fazlaca kalın, kesersapı gibi geliyor bana. Ama tabi bu tip sapları tercih ediyorsan Schecter iyi seçim olabilir. İşçiliği fena olmuyor ve dayanıklı gitarlar üretiyorlar. Cort ise kesinlikle uzak durman gereken bir gitar diye düşünüyorum. Sıfır alındığında bile bir takım sorunlarla karşılaşılıyor, uzunca bir süre ayarlamakla uğraşıyorsun ve işçilik olarak da pek iyi sayılmazlar. Özelllikle sap olarak çok çok problemli gitarlar üretiyor Cort, bir de 2. el olduğunu düşünürsen sana para kaybettirecektir. Nadir de olsa bazen US Jacksonlar düşüyor piyasaya uygun fiyatta. Eski Jacksonlar güzel gitarlar ama bu tip bir gitar bulursan iyi incele derim. Bazılarında ciddi entonasyon sorunları, atan saplar, kaymış truss rodlar falan olabiliyor. Tabi çakma olanlarından da uzak dur.

Low-budget ne? ve 600 lira bütçesi olan bir arkadaşa amerikan jackson mı öneriyorsun? yoksa yanlış mı anlıyorum?
 
low-budget genellikle üreticilerin, bizde başlangıç gitarı diye geçen şeye karşılık kullandıkları tabir. türkçesini kullanmak daha iyi haklısınız, dalmışım:) bu tip gitarlar, örneğin jackson için dinky serisi, esp için ltd-m serisi gibi gitarlar. kullanılan ağaçlar daha az kaliteli, köprüler lisanslı floyd, manyetikler daha ucuz gibi düşünebilirsiniz. yok yanlış anlamadınız jackson öneriyorum. çünkü nadir de olsa bulunabiliyor makul fiyata. evet tabii ki US jackson çok zor ama görmüşlüğüm var 2.el olanlarını 600-650 civarına. benim kastettiğim daha çok dinkylerdi aslında. bunlar çok iyi gitarlar değil açıkcası ve 2.el değerleri her nekadar isim Jackson olsa da makul sınırlarda.
 
Türkçeye dikkat edelim bu önemsenmeye,hatırlanmaya değer bir konu.

Amerikan jackson'ın 600-650 ye satıldığını gördüysen büyük ihtimalle kefen parası falan yoktur adamın ondan satıyordur zira Amerika'da bile o fiyata görmedim.
 
evet haklısın önemli, alışkanlık işte:) tabii ki zor durumda insanların yaptığı bir şey bu çoğunlukla. ama başka sebepler de olabiliyor. kısaca enstrüman sorunlu oluyor bir şekilde veya "fazla" oluyor, kurtulunmak istenen bir enstrüman oluyor anlayacağın. amerikada o fiyata görmemen ilginç ama, ben çok miktarda gördüm geçen ay bahsettiğin fiyat aralığında. ha tabii ki soloist falan değillerdi ama orjinal amerikan yapımı jacksonlardı. evet türkiyede rastlamak zor ama 2. el işi şans biraz da. ben şu an kullandığım amerikan esp'yi, tünelden 2 sene kadar önce 350 liraya almıştım, düşürmüştüm. piyasa fiyatının üçte birinden azdı ve sorunsuza yakındı. yani aramakta fayda var, bazen, dikkat et bazen diyorum, olabiliyor.
 
hakandncr demiş ki:
bu tip gitarlar, örneğin jackson için dinky serisi, esp için ltd-m serisi gibi gitarlar. kullanılan ağaçlar daha az kaliteli, köprüler lisanslı floyd, manyetikler daha ucuz gibi düşünebilirsiniz. yok yanlış anlamadınız jackson öneriyorum. çünkü nadir de olsa bulunabiliyor makul fiyata. evet tabii ki US jackson çok zor ama görmüşlüğüm var 2.el olanlarını 600-650 civarına. benim kastettiğim daha çok dinkylerdi aslında. bunlar çok iyi gitarlar değil açıkcası ve 2.el değerleri her nekadar isim Jackson olsa da makul sınırlarda.

Dinky için soloistten daha kalitesiz diyorsan bence insanlara tavsiye vermeyi bırak, insanlar da seni dinlemeyi bıraksın çünkü bu işten anlamıyorsun.
 
hakandncr demiş ki:
Bulabilirsen ESP-Ltd öneririm. Hem ton olarak sağlam gitarlardır, hem de işçilikleri low-budget gitarlara göre çok iyi oluyor.

Fabrika üretim gitarda ne işçiliği olcak anlamadım.

hakandncr demiş ki:
çünkü nadir de olsa bulunabiliyor makul fiyata. evet tabii ki US jackson çok zor ama görmüşlüğüm var 2.el olanlarını 600-650 civarına. benim kastettiğim daha çok dinkylerdi aslında. bunlar çok iyi gitarlar değil açıkcası ve 2.el değerleri her nekadar isim Jackson olsa da makul sınırlarda.

Abi gözünü seveyim yapma ltd öneripte dk1 çok iyi gitar değil diyorsun.

Ben kesinlikle 600 liraya alacağın amerikan jackson'ı tavsiye etmiyorum çalıntı olma ihtimali yüksek hiç fikrin yoksa aç ebay'i bak fiyatlara sıfırı amerikada 2000$ olan gitarı 600 liraya nasıl alıyorsun ya.

Soloist falan değil ama orjinal amerikan jackson demişsin ya abi zaten en ucuz amerikan jacksonlar soloistler ve dinkyler zaten onlarda 1000 dolardan aşağı değil tabi amerikada.Sen japon dklerle falan karıştırıyorsun bence.
 
Öyle mi düşünüyorsun? Hmm peki belki de haklısındır. Yalnızca ikisine de uzunca bir süre sahiptim, bana kıyaslanamayacak kadar farklı (kalite açısından) gelmişlerdi. Ama tabi dediğin gibi bu işten hiç anlamıyorsam aradaki farkı anlayamamam da normal olmalı. Bilemiorm açıkcası:)
 
Olabilir abi karıştırıyor olabilirm ne diyeyim:) Ama ltd'ler konusunda hemfikir değilim. Ltd'ler tabi ki fabrika üretimi ama çoğu kısmının montajı elle yapılıyor. Herneyse ben çekiliyim, haklı olabilirsiniz kafa karıştırmayım en iyisi:)
 
İki gitarın da fiyatları aynı, sap bağlantısı hariç tüm özellikleri aynı, üretim yerleri aynı ve denediğim onlarcasına(sırf amerikan olarak onlarcası) ve sahip olduğum birkaç tanesine dayanarak söylüyorum ki kaliteleri aynı ve sen kıyaslanamayacak kadar farklı diyorsan, evet bu işten anlamıyorsun veya biri sana USA diyerek japon jackson vermiş veya gerçekten çok kötü bir dinky çıkmış karşına. Bana da bir kere gayet kötü bir USA soloist geldi, hatta elimdeki DK2(japondur karıştırma) o SL1'den daha iyiydi. napcaz şimdi? ben de japon jacksonlar ameirkan jacksonlardan daha iyidir diyeyim mi?
 
hakandncr demiş ki:
Olabilir abi karıştırıyor olabilirm ne diyeyim:) Ama ltd'ler konusunda hemfikir değilim. Ltd'ler tabi ki fabrika üretimi ama çoğu kısmının montajı elle yapılıyor. Herneyse ben çekiliyim, haklı olabilirsiniz kafa karıştırmayım en iyisi:)

Evt vidaları elle takılıyor ama delikleri makinalar açıyor sence vida takan adamın ne gibi bi işçiliği olabilir:D
 
Yok deme tabi ki. Olabilir valla, belki 2 sefer de kötü dinky gelmiştir bana. Belki japon gelmiştir, gelmediğine eminim ama belki kazıklamıştır biri olabilir. Ben düşüncemi, bildiğimi söyledim. Anlamıyorum sanırım galiba gerçekten:) Arkadaş diğer tavsiyeleri değerlendirsin.
 
hakandncr demiş ki:
ben şu an kullandığım amerikan esp'yi, tünelden 2 sene kadar önce 350 liraya almıştım, düşürmüştüm. piyasa fiyatının üçte birinden azdı ve sorunsuza yakındı. yani aramakta fayda var, bazen, dikkat et bazen diyorum, olabiliyor.

Kurcaladıkça çıkıyor amerikan esp yi nasıl aldın?
 
EC 1000 alcaksan Fr li alma küfür etmiş gibi olursun gitara ki okadar da tarzına uymuyor. Faded Gibsonlar berbattır markaya para vermek olur. En mantıklısı MH 1000 gibi görünüyor..
 
Kendi seçimini kendin yapamıyorsan durum iyi değil bence. Eğer bu gitarları eline alıp çalmadıysan, sadece görüntüsüne göre hareket ediyorsun demektir. Ama madem sordun, yazdıklarına bakınca Ibanez sana en uygunu. Ancak, bu gitarların fretboardları birbirinden farklıdır. Rahat edemezsen bir sevmezsin o gitarı ki elinde kalır. Önce denemeye bak derim.

Kolay gelsin.
 
yok dinkyleri amerikadan aldım, 4-5 sene önce orda otururken, soloisti de. amerikan espyi tünelde bi yerden aldım, hatırlamıyorum nerden olduğunu. ama amerikan olduğuna eminim, serisi falan tutuyordu. bilemiyorum açıkcası belki amerika'da bana japon dinky satmışlardır ama pek ihtimal vermiyorum. herneyse, dediğim gibi siz haklı olabilirsiniz, cidden anlamıyorum galba kaliteden:) o yüzden yanlış yönlendirdiysem kusra bakmayın.
 
Geri
Üst