Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

arnatuile demiş ki:
darkness_90 demiş ki:
s470 22 perdeymiş yalnız genelde 24 perde oluyo elektrolar çok da bilmiyorum ama bu bi sorun yaratmaz demi

hayır hiç bir sorun yaratmaz
24 perdenin 22 perdeden tek farkı 2 perde eksik olmasıdır.
Genelde solo gitaristler 24 perdelik gitar secerler ama bu tamamen zevk meselesidir.
s470 kullanıyorum gayet kaliteli ve kullanışlı bir gitardır

selam,

22 perdeli gitarların sap pickupları önde olduğundan blues, jazz daha yatkındır...
clean tonlarda ses o noktalarda daha tok sestir...
24 perde solo için, ancak örneğin Malmsteen hep fender'le çalar...
birde ses pek farketmiyor denebilir hassasiyet meselesi birazda...

İlk gitarı bana göre çok fazla süslü püslü almamak lazım...
yoksa gitarı hırpalamak için 2 ses düşürüp, tremolo kullanmamak gibi kendinizi kısıtlayabilirsiniz...
o yüzden belkide iyice abanabileceğiniz bir gitar alıp...
bütçenizi...amphi ve özellikle pedal 'a ayırmanızda fayda var...

linkte her marka model gitarlar için görüşler var...
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/

ve bütün tab leri "powertab" indirip çalışabilirsiniz...

hoşçakalın...
 
Yamaha pacifica 120sj modeli alacam daha önce kullanan var mı .. olumlu olumsuz sorunlar ını ögrenmek istiyorumda. Bilgis olan ark. yardım ederlerse sevinirim
 
Arkadaşlar bu iki gitar arasında kaldım.aralarındada 130 lira civarı fark var baktığım yerlerde.m520 için blues'a daha yakın diyorlar.istediğim tonlar linkin parkın tonlarına yakın tonlar hangisini alsam daha uygun olur?.
 
Beyler yeni elektro gitar+amfi almayı düşünüyorum su an cort x6 ve amteq lg15r var tonları hosuma gitmiyor artık ve daha üst modeller almak istiyorum bunları satıcam üstüne biraz paramda var aile desteğide alınca elimde 2000 küsür bişey olucak küsürde kesin kargoya felan gider biz 2000den düşünelim.
Tona gelirsek blues dinliyorum fender ve gibson tonları hosuma gidiyor bazen gibson calsam keske diyorum bazen fender :) ayrıca amfi seçimi için en önemli kriter apartmanda oturmam aklımda bişeyler var fender standart stratocaster veya epiphone lp standart amfide hiç karar veremedim bide 1600 ytl civarında usa fender standart stratocaster olurmu 2.el bi kaç ilan görüyorumda sıfırı 3bin ytl olan bi bi kaç yıllık gitar 2.elde niye yarıya düşsün bunda bişey var gibi geliyor 2.el almayı düşünüyorum bunuda belirtiyim. Tonu tam olarak söylemek gerekirse
http://www.youtube.com/watch?v=M3Re_-wvXu4
http://www.youtube.com/watch?v=iD9ILUiCGQA
bu tonlar hosuma gidiyor.
 
90 ın 2. yarısından sonra strat almak kumar oynamaya benzer.2 parca ağac diyip 5 parca ağac cıktığı görülmüş şeydir.Bulabilirsen 2006 sonrası hatta 2008 al.Amfi icinse tekrardan biriktirmen gerekebilir fakat iyi bir gitar almış olursun.gibson denemedim fakat tonu karakteristiktir seveni coktur,ben de severim fakat fender daha bi sıcak gelir bana neden bilmem..
 
bencede mex gitarlarda o dedigin olabilirde usa standart stratocasterlarda olmaz diye düsünüyorum onlarada para yetmiyor volume controller hakkında bilgisi olan var mı mesela 60wlık bir tech21 trademark alsam üstüne fender standart stratocaster mex alsam volume controlle tonu düzgün ama sesi alcak alabilirmiyim ?
 
Paranın çoğunu ikinci el iyi bir fendere yatır derim. Amfi bulmak kolay. 15 wattlık amfi bile yeter. Ama birdaha aynı gitarı bulman neredeyse imkansız.

En sevdiğin gitaristlerin gitarlarına bakarak seçim yapabilirsin. Ancak aynısını bulman zor olsa da manyetikler alıp modifiye edebilirsin.
 
DBZ - BOLERO AB Premier Series bunu sevdim videodaki tonu yakalamak için amfi önerin var mı birde bu marka nasıl bir marka ilerde satarken zorluk cekermiyim ? 2.elini bulamadım bile internetten. 1500 1800 ytl arası usa fender standart stratocaster bulsam ii olucak galiba.
 
1600TL ye Fender American Standart bulman gayet doğal, şüphelenecek bir durum yok. Piyasası bu zaten gitarın. 3000TL ye sıfır aldığı gitarı 2000de satmak zordur, forumda da örnekleri vardır onun için için rahat olsun. O civar bir rakama gitar al, geri kalana da çok kral bir ev amfisi bulursun, evde kullanacağın amfi maksimum 30 watt olsun. Ben Vox kullanıyorum mesela gayet memnunum. Ha 400TL ye Marshall Avt serileri ya da solidstate canavar gibi amfiler de bulursun.Hatta 600TL ye Palamino amfi vardı ful lambalı, celestion hoparlörlü. Önceliğini gitara ver yine de..

Saygılar&Sevgiler...
 
Amaç ton bulmak ise gitar kadar ampli nin de önemi var...DBZ gitar ise herkesin bildiği Dean markasını yaratan adam Dean B.Zelinsky nin yeni markası ve bu marka adı altında oluşturduğu mükemmel gitarların adı...Marka daha yeni olduğu için ikinci elini bulman imkansız gibi..Bakınız www.dbzguitars.com
Fiyatları da kullanılan malzeme ve işçiliğe göre gayet iyi...
 
Adam ilerde satarken zorlanır mıyım diyor. Fenderlerin, Gibsonların bile zor satıldığı bir forumda adı sanı duyulmamış bir gitarın satımı cidden çok zor. Yine de sen bilirsin ama bir Fender alman her zaman için daha mantıklı...
 
ben de schecter aldim ibanezlerin jacksonlarin yaninda. RG 2620 GK denedim japon prestige 2. el 900 liraydi hic begenmedim tonlarini falan bir de alet 500 tl etmeyecek durumdaydi kozmetik olarak. Orda cillop gibi guzel ton araligina sahip tertemiz schecter gorunce icim gitti aldim ben de. Amfi bulamiyorum istedigim ayarda 400-500 liraya kadar ciktim clean'i lambali 40w valvestate ingiliz marshall disinda kalite amfi bulamadim uygun fiyattan.
 
Valla hybrid olarak ben Vox AD30VT-XL kullanıyorum gayet memnunum. İkinci el piyasası 550TL civarı, fakat zor düşüyor. Onun dışında Avt serilerininde iyi olmadığı söyleniyor. Bilmiyorum amfi konusunda ne yönde bir tercih yapılır...
 
Arkadaşlar ben gitar çalmaya yeni başladım elektro çalmak istiyorum 450 TL param var. bildiğiniz güzel bi gitar ve aksesuarlarıda dahil set fln. varsa tavsiye edebileceğiniz yazabilirmisiniz? Her türlü tavsiye edebilirsiniz şu anda kararsızım.

Bass, Elektro evde takılmam için hangisi daha iyi yazarsanız sevinirim? Eğer bass ise güzel bi bass seti eğer elektro ise elektro seti tavsiye edebilirmisiniz?
 
Geri
Üst