Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

450 liraya 2 si icinde baslangic seviyesi 2. el ekipman toplayabilirsin.Amfi ve basit efekt icin biraz daha biriktir derim.Bass ta elektro da keyiflidir benim fikrime gore.Ama yeni basliyorsan bass gitara basla derim.Daha cabuk belli bir yere gelir daha cok keyif alirsin.Elektroyu da zaten bassla beraber calabilirsin ki farki da calis teknikleridir calisarak 2 ensturmani da birarada goturebilirsin.Onemli olan ne kadar calistigin yeterli calisirsan herseyi basarirsin ve yaptigin iste basarili olursun.Dolayisi ile de keyif alirsin.Secici olma kafanda ne varsa ona basla derim.Baslangic icin de elektroda o fiyata squierin baslangic icin modelleri daha sert istiyorsan humbuckerli yine ibanez cort vs gibi calimi stratlara daha kolay gitarlar ve 15 watt frontman veya ufak marshall alabilirsin.2. el bulursan zannederim ki 450-550 arasina kapatman mumkun...
 
nokisss3 demiş ki:
böyle bi soru ilk defa görüyorum.hangisine merakın varsa onla başla.ikisi apayrı amaçlar için kullanılan enstrumanlar.

ya arkadaşım benim ikiside olabilir ama evde çalmak amacıyla sıkıcı olmayan bir gitar istiyorum sesleri güzel çıkaran fln akord aleti fln hepsi içinde bildiğiniz set fln varsa eğer.

Yoksa ayrı ayrıda alabilirim farketmez. Tercihlerinizi bekliyorum?
 
Mesela Cort CGP3TRD Elektro Gitar Seti var bildiğim.

Setin içinde:

-Cort 10 watt Amfi
-Cort E-202 Akort Aleti
-Cort Kablo
-Cort Askı
-Cort Pena
-Cd Ve Kitap

var mesela fiyatıda uygun bunun gibi bildikleriniz varsa yazabilirmisiniz.
 
zakoman1 demiş ki:
nokisss3 demiş ki:
böyle bi soru ilk defa görüyorum.hangisine merakın varsa onla başla.ikisi apayrı amaçlar için kullanılan enstrumanlar.

ya arkadaşım benim ikiside olabilir ama evde çalmak amacıyla sıkıcı olmayan bir gitar istiyorum sesleri güzel çıkaran fln akord aleti fln hepsi içinde bildiğiniz set fln varsa eğer.

Yoksa ayrı ayrıda alabilirim farketmez. Tercihlerinizi bekliyorum?

sıkıcı olmayan tek şey PlayStation3 tür.

eğer karar veremiyorsan, o kadar da istemiyorsun demektir. Bence gitar alma, bekle biraz.
 
be4iforget demiş ki:

Dışardan bakınca, evet biraz garip bir soru olmuş ben de yadırgadım. Ama hiç gitar çalmasaydım ve bir gün gitar çalmak isteseydim, acaba ne tür sorular sorardım diye düşününce, aklıma çok komik, beni yerlere yatıran sorular geliyor. :LOL:

Çoğumuz gitar ve müzik işi içinde olduğumuz için, çoğu zaman gitar çalmayan, müzikle hiç uğraşmamış insanların bilgi birikimini ve bakış açılarını inanılmaz garip veya saçma buluyoruz. Ama işin aslı; bilmeyen birisi için müzik, gitar ve hatta gitar mekaniği ve elektrik-elektroniği tam bir kabus. Ben ilk başladığım yıllarda manyetiklerin tam olarak ne işe yaradığını bilmiyordum. Hatta onların değiştirilebilen bir elektrik aksam olduğunu da bilmiyordum. Öğrenince çok şok olmuştum. (Tabi bizim zamanımızda internet yoktu. :LOL: şimdi daha kolay öğreniliyor)

Bu yüzden benim düşüncem : garip ama masum bir soru olmuş :)

Sorduğunuz sorunun cevabı için, benim kendi kişisel görüşüm şu :

Öncelikle böyle bir soru sorduğunuza göre iki gitar arasındaki teknik, mekanik farkları, bu iki enstrümanın müzikal anlamda kullanım yerleri, tonsal farklılıkları gibi konularda fazla bilgi sahibi olmadığınızı farzediyorum. Bu nokta da kişisel tercih yapıp doğruyu buldum, işte doğrusu bu demeniz çok zor. Bunun için biraz müzik anlamında teknik, teorik tecrübe ve bilgi edinmeniz gerekecektir.

Sonuç olarak gitar genel yaygın 6 telli, bas gitar 4 telli bir enstrüman (farklı tel sayısında olan bir sürü modelde var, ama yaygın olanından bahsettim.) Elektro gitarla çalabileceğiniz yelpaze, ritm, solo, arpej, ritm-vokal vb vb bir çok müzikal eylemi barındırır. Bas gitar ise "günlük" kullanımda-çalımda daha az müzik faaliyetini barındırır. Ritm/akor-vokal yapmak zordur, solo atmak gitardaki gibi sonuç vermez, fazla tok, kalın sesler alırsınız. (Haa becereni bas gitarla amuda bile kalkar ama ben genel kullanımından bahsediyorum.) Bas gitarla gece sessiz hiç amfiye girmeseniz bile slap vb hareketler yapsanız, yan odada uyuyan annenizi, kardeşinizi uyandırabilirsiniz. :LOL: Elektro gitar bu anlamda ev içi kullanımda da daha kullanışlı bir alettir.

Son olarak diyeceğim : bas gitar mı çalma lıyım sorusuna cevabı şu an vermeniz zor. İkisinden birini tercih edip başlayın, eliniz biraz çalım konusunda otursun. Bilgi birikiminiz artsın sonra karar verirsiniz. Sonuçta 450-TL ye ikinci el birşeyler alırsanız, geri satması çok zor değil. Bas la başlayın, biraz yol katedin sonra hangisini çalmak isteyeceğinizi anlayacaksanız. Veya elektroyla başlayın sonra bas gitara geçebilirsiniz.

Ben olsam ne mi yapardım? Direkt elektro veya klasik gitarla başlardım. Elektro çalmayı öğrendikten 3-4 yıl sonra kendime bir bas gitar aldım ve onu çalmayı öğrenmem için çok çaba sarfetmem gerekmedi, sadece parmakla mı yoksa penayla mı çalma lıyım kısmı biraz zaman aldı o kadar. Bugün her iki enstrümanı da çalıyorum.

Yıllar içinde bazen bir grupta sadece bas gitarist olarak görev aldım, bazen ritm, bazen de solo gitarist. Siz gitar çalmak istiyorsanız bir şekilde direkt size sıcak gelen birisiyle başlayın gerisi gelir çok kafanızı ağrıtmayın, üzmeyin kendiniz diye naçizane tavsiye de bulunacağım. :)
 
gitara hiç başlamamış olsan bas çalardım çünkü daha çok iş var. zikini sallasan gitariste çarpıyor fakat bar işi yapacaksan yada para kazanmayı düşünüyorsan bas daha karlı :D türkü bardan çıkıp rock bara girebilirsin :D ama eninde sonunda bu iş merak zevk meselesi.
 
Öncelikle ilk belirtmek istediğim şey araştırma yapacak vaktim olmuyor ve yakın bir zamanda gitarı alacağım.Öncelikle belirteceğim ikici şey ise Les Paul kasa tutkunu olduğumdur.Şuanda elimde Stagg L400 var Les Paul kasa.Bu alacağım gitarıda les paul kasa almak istemiyorum.Şayet 3. gitarımın orjinal bir gibson les paul custom olmasını istiyorum.Bu nedenle 2. gitarımın tremolalı bir gitar olmasını tercih ediyorum.Yapacağım müzik türü çok değişken.Yabancı olarak Black Sabbath,Led Zeppelin,Deep Purple,Nirvana dinliyorum.Fakat bu grupları dinleyecek bir ortam olmadığı için türkçe şarkılar çalıyoruz.Yakında cafelerde çıkacağımız için yeni bir gitar şart bana:D.Bu saydığım grupların tonlarını verebilecek ve yanındada Duman,Mor ve Ötesi,Ogün Sanlısoy gibi sanatçıların şarkılarındaki tonu yakalayabilecek ton yelpazesi geniş bir gitar istiyorum.Şuanda kafamda Ibanez S470 var.Nasıl bir gitardır ve kore yapımı japon yapımı arasındaki farklar nedir :?: Nerde üretildiğini nasıl anlayabiliriz :?: Önerebileceğiniz 1000 TL civarı gitarlar nelerdir :?: (100-150 TL oynayabilir.)

Üşenmeyip Okuduğunuz için teşekkürler.Bu kadar yazıyı okuyup en azından kendi fikrini yazmayan bir arkadaş olmaz sanırım:D

Not:Çok -yorum ekini kullandığımın farkındayım :D:D:D:D
 
Selam kardes 1000 tl civarı bir paraya ben sahsen ikinci el prestige öneririm. (rg1570 olabilir) s470 i kullanmadım ancak manyetik modifiyesi ile güzel bir gitar olduğunu söylüyorlar yalnız gitar+manyetik e vereceğin para ile bir tane prestige al derim ayrıca prestigeler japondur gerek malzeme kalitesi gerek tremolosu daha iyidir her tarzada gidiyor hemen hemen.Kolay gelsin :)
 
Ibanezler her yola gelen gitarlar ama ben yine de en pahali modellerinin bile tonlarini cok dijital buluyorum. Ben de senelerce Joe Satriani Signature Ibanez caldim ama simdi nispeten mutevazi bir sabit koprulu gitar ile takiliyorum ve gayet keyifli fiyatina gore. RG 1570ler iyi gitarlar ben de cok dusundum almayi ama ayni arabanin 2005 modelinden 2007 modeline binmek gibi bir sey olacakti yani. Degisiklik istiyor insan hayatinda. Dedigin tum tarzlar icin RG 1570 fazla bile baya ust duzey gitar sayilir yani az para degil 1700 lira sifiri. 2. el 900 tl ye bulabilirsin tertemiz satan cok oldu son zamanlarda. Bir de istersen 5000 TL'lik gitar al sunu gordum ki yan ekipmanin iyi degilse hic bir anlami yok elindekilerin abi. Full Lambali bir amfi ve uygun pedal seti de illa ki istiyor yaninda. Obur turlu imkani yok istedigin tonlari alamazsin istersen gitar dunyanin en iyi manyetigine sahip olsun 5 ayri gitar calsan en az 3'u ayni sesi veriyor hemen hemen amfi dandik olunca. Gitarlari ayirt edemezsin cok ayri yapida gitarlar olmadikca.
 
İstersen bir de PRS Gitarların SE serilerine bir bak. Seni şaşırtacaklarından eminim. Ben hali hazırda kullanıyorum, fiyatına göre gerçekten çok iyi gitarlar. Denemekle de bir şey kaybetmezsin.
 
progressiva demiş ki:
Ibanezler her yola gelen gitarlar ama ben yine de en pahali modellerinin bile tonlarini cok dijital buluyorum.
Çok gitarım oldu ve en iddialı modelinden en sadesine en dandiğinden en iyisine kadar... Sayamayacağım kadarda gitar denedim... Nedendir bilinmez ibaneze ya oyuncak yada dijital derler... Ya aklın hayaline sığıyor mu allahını seversen basswood yada maun gövdeye dimarzio ve seymour duncan pikaplar 92398642130467 çeşit gitar kombinasyonunda kullanılıyorda neden bunları arasında ibanez digital oluyor? yani adamlar ne yapıyor çok merak ediyorum benim göremediğim ağaca onboard prosesör devresimi koyuyorlarda dijital oluyor... Geçin abi bunları bunca senedir müzikle uğraşıyorum türkler kadar önyargılı şehir efsanelerine inanan bir millet yok... Dünya kadar gitar çaldık anasını satayım hala ibanez alıp kullanıyorsak bu işi bilmiyoruz yada gerizekalıyız demek oluyor yani...

Şu anda İbanez RG2570 Prestige dir gitarım. 2006 model ve kendi üzerindeki manyetikler hala duruyor değiştirme ihtiyacı da görmedim çünkü çok iyi manyetikler. Herneyse uzun lafın kısası ibanezin prestige serisi bünyesinde gerçekten çok üst seviye gitarlar barındırıyor. Ha RG1570 iyimidir diye soracak olursan gerçekten çok iyi gitardır fakat manyetikleri benim hiç hoşuma gitmedi zaten o gitara pek yakıştıramadım ama neyse savunan çıkar şimdi polemik yaratmayayım... Yani al 1570 güzel manyetikleri taktığında seni çok uzun süre değil baya uzun süre götürür. Hardware i süper gitarın Edge Pro, gotoh burgular filan var diye biliyorum yani o paraya onun üstüne gitar ne tanırım nede alacaksam ondan başkasını alırım... 800 - 1000 TL ye alabileceğin gitarların en babası Jackson DK2 serisi birde İbanez RG1570 belki RG2550 oda parasızlıktan acayip ölmesi lazım adamın ki hardcase siz o fiyata satsın yani... İstersen git bir DK2 dene birde Prestige serisini karar vermen fazla uzun sürmez. Ha DK2 kötü diye birşey demek istemiyorum ama DK2 lerin pek bir mükemmelikleri yok...
 
Abi senin bilgin ile benimki arasinda daglar kadar fark var ben sadece kendi kulagima geleni soyluyorum yani 5-6 sene civari JS 100 kullandim o da en dogal tonlara sahip Ibanez'lerden biridir ama su an kullandigim Schecter Lady Luck'a gore tonlari fark ediyordu baya. 1570 Prestige kullanan arkadaslarim var hatta Ibanez Jem 7V fiyatlarinda RGT320Z var Yekpare bir gitar hatta su an Berklee'de egitim goruyor ama onun kullandigi gitarin tonlari bile beni cok tatmin etmiyor ki cok pahali gitar. Ben genel baglamda Vintage karaktere sahip ama Rock soundu da muthis kuvvetli gitarlari begeniyorum. Kendi gitarim mutevazi tabii senelerce calmayinca bu bana yetiyor da artiyor bile ama bir snraki levelda yine sabit koprulu bir gitar tercih etmeyi planliyorum. Zevk meselesi sonucta abi. Ben de cok kullandim Ibanez cok da memnundum. Tamamen zevke dayali bir yorumdu benimki o nedenle cok takilmana gerek yok yani.
 
Geri
Üst