Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

arkadaşlar 2000tl civarı bütçem var 2.el gitar almak istemiyorum .... ibanez rg 2550z 2570z yada jackson sl3 sizce hangisini almamı tavsiye edersiniz fiyat farkları var jackson alırsam büyük ihtimal yurtısından alacagım şimdiden verdignz cevaplar için teşekkür ederim
 
Yardım

Arkadaşlar 3 gitar arasında kaldım prestige ibanez leri biliyorum çaldım ancak ton açısından biraz daha istediğim gibi olabileceği ve manyetik değiştirmeden kullanabilceğim bir gitar buldum.

LTD MH-400 Bu gitar nasıldır kullanan bilen varsa açıklasın deneme şansım olmadığı için soruyorum.


Diğer 2 modele gelecek olursak bunlar hakkındada görüş belirtirseniz daha rahat seçim yapabilirim.

Ibanez RG2570Z


Ibanez RG3120F


Teşekkürler...
 
Selam.Eğer RG2570Z ve RG3120F arasında kalırsan kesinlikle RG3120F i öneririm.Edge pro köprü sistemi edge zero ya nazaran üstün ve daha dayanıklı bir köprü sistemi.Üstünlüğü sadece bu noktada var RG3120F'in ama üstünlük değilde farklılığını ele alıcak olursak gövdesi maun ağacıdır bunun ve (denedim) çok çok olmasada RG2570Z' ye göre daha 'cırtlak olmayan diyelim' bir tonu var.
 
Merhaba arkadaşlar, aslında Jackson/Charvel başlığında da sormuştum ama buraya da Copy-Paste edeyim:

Kendime bir elektrogitar almaya karar verdim ve Jackson Dk2 Dinky almayı düşünüyorum. Ancak gitarın Floyd Rose'u orjinal lisanslı değilmiş de Jackson'ın kendi ürettiği Floyd Rosemuş. Kusura bakmayın bu işlerden hiç anlamadığımdan ve internette bu konuyla ilgili çelişkili ifadeler gördüğümden burada sorma gereği duydum, kimileri orjinal olmadığı için akort kaçıracağını ve tremolo kolunun pek de hassas olmadığını, harekete geç cevap verdiğini söylemiş. Kimileri de bu gitardaki Floyd Rose'un kaliteli olduğunu söylemiş. Ben o kolu tutup gitarı sallayanlar gördüm youtube'da böyle bir hareketi bu gitarda yaparsak köprü elimizde kalır mı? Tabi bu işin şaka kısmı ama çalmayı öğrendikçe Steve Vai şarkılarını çalmak istiyorum. Kısa vadede mümkün gözükmese de bir gün neden olmasın Aslında Ibanez RG2550Z almayı da düşünüyordum ama Jackson çok seksi bir gitar görüntüsüne tav oluyorum. Bir de amfi tavsiyesi alırsam tam olur. Youtube'da Jackson ile Steve Vai tonu elde edenler gördüm, ne tavsiye edersiniz? İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler.

Aynen böyle yazmıştım :LOL:
 
selam,

Floyd rose, pickuplar, bunlar hep ayrıntı...
reklam olsun diye haberler çıkar...
işte Kirk Hammet şunu kullanır bunu kullanır gibi..
meraklısına...
Deneyipte almak lazım...bir kusur olmasın floydrose da...
yanlız whammy yaptıktan sonra biraz akor kayabilir hafiften...
sonra geri döner...
prosesörünü veya tunerını yanına al...dene...

kolay gelsin
 
sLm arkadaşlar,,bende elektro gıtar almayı dusunuyorm fıyatı fazla asmasın benı 350den fazla olmasın yani..Braz arastırdım cort x-1,2 flan ıı dedler :roll: ..onların 0'ı yada 2.ellerı ne kadardır.yada bna hangı gıtar tavsıye edersınz??nereden alablrm.ınternettn flan alsam sorn cıkmaz dme.tabı bırde ewde calısmam ıcın amfı alıcam uygn bısıy hangısını onerrsınz?
 
selam arkadaşlar Epiphone Les Paul Studio Goth kullanıcıları varsa bilgi alabilirmiyim çok kararsız kaldım
 
WildWind demiş ki:
Selam.Eğer RG2570Z ve RG3120F arasında kalırsan kesinlikle RG3120F i öneririm.Edge pro köprü sistemi edge zero ya nazaran üstün ve daha dayanıklı bir köprü sistemi.Üstünlüğü sadece bu noktada var RG3120F'in ama üstünlük değilde farklılığını ele alıcak olursak gövdesi maun ağacıdır bunun ve (denedim) çok çok olmasada RG2570Z' ye göre daha 'cırtlak olmayan diyelim' bir tonu var.

Cevapladığın için teşekkür ederim.Bende 3120 de karar kılmıştım ancak şöyle bir durum var ne yazık ki 2010 üretimi yok stoklardada eski üretimler yok..
Şuan kataloglardada bu model yok galiba ibanez birdaha üretmeyecek bu modeli..
 
floyd rose hakkında...
dikkat edin...tellere sert vurduğunuzda...
köprü zonklamasın...veya çazur cuzur ses gelmesin...
perdelerden gelen seslerden bahsetmiyorum...
aslında onada dikkat edin...
teller klaviyeye çok yakınsa veya bir kusur varsa cızırtı gelir...
 
Selamlar Millet
400-900 lira arasında saglam bir grunge gitarı arıyorum .. genel olarak grunge calsamda sadece tek bi ture takılıp kalmak istemiyorum bu yuzden gerektiginde trash/heavy/progressive metal - hatta bazen black/death ( cok uctugumun farkındayım :D ) - yapılabilecek bir alet istiyorum

2.olaraktansa ögrenciyim ve bütcem kısıtlı amfi ve diger giderlerden sonra elimde kalan para sadece 700 milyon .. borç harc 900 milyona tamamlıyorum denebilir ..

Herkeze Yardımları İçin Simdiden Teşekkür Ederim
 
hocam arkadasın istediği fiyata fender biraz zor bulunur gibi ben pek anlamam fenderlerden ancak squierlere bakabilirsin elinde yeterli ekipman yoksa sss alma bence sert tonlar için hss daha iyi olur.
 
arkadaşlar bu hafta içi çarşamba günü kesin gitar alacağım ya rg 2550 yada 2570 prestige lerden yada s- 5470 modellerini düşünüyorum aslında js1000de olabilir sizce hangisi arasında manyetik ve agaç farkı var kullananlar yorum yapar iseler daha iyi olur solo calarım genellikle joe satriani steve vai paul gilbert andy timmons genellikle bu tarz çalarım ama yeri gelir blues yeri gelir death metal çalarım hiç belli olmaz.... salıya kadar cevap verirseniz cok iyi olur....
 
Tele/Jaguar/Mustang ' ın grunge için uygun gitarlar oldugunu biliyorum ama sert tonlarda alabilecegim verim konusunda kuskuluyum .. tabiki fiyatındanda :cry: cort'un modellerinden onerebileceginiz bişeyler varmı ? mesela evl serisinden yada vx'lerden biri cevremdekilerden edindigim izlemlere göre sert tonları oldukca tatmınkarmıs ama grunge tonu konusunda endiseliyim birileri beni aydınlatabilirmi ?
 
batuhankr demiş ki:
sert tonlar için ibaneze de bakabilirsin grunge tonlar için ise amfi simulatoru tarzında bişi alırsın hem sert hemde grunge tonları ordan alabilirsin

Dostum bana şu amfi simulatörü olayını bi acıklayabilirmisin ???? Birde maliyeti nedir ?
 
Tech 21 SansAmp GT2 diye bir alet var hocam içinde amfi modellemeleri mevcut mesa,marshall,fender gibi sen burdan istediğin tonu kombinasyonlayabiliyosun analog bi alettir ancak biraz tuzlu bi fiyatı var el yapımı tercih edebilirsin add ve ms pozitron üretiyor ms pozitronda artı olarak birde mid knobu mevcut isteğe bağlı olarak sansampta yoktur bu ayrıca deep ses olarakta ms cok daha iyi ms lerin forumda başlığı olacaktı, yanlıs hatırlamıyorsam 160 lira civarı bi fiyatı var kolay gelsin..
 
Geri
Üst