Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Ya bu muhabbetlerin hepsi hikaye. Gitari ogrenecek adam 50 tl lik gitarda bile ogrenir. Burada aldigin tavsiyeler elindeki paranin maximum ne elde edebileceginden ibaret. Yoksa ne gitar alirsan al baslangic icin 5000 tl lik gitar da alsan ne fayda. Sadece ilerleyen donemlerde ekipman detaylarini fark eder hale geliyorsun ve o zaman vermis oldugun 500-600 liraya aldigin bir elektro gitar sana yetmiyor. 2. el satman gerekiyor onu da 300 den okutuyorsun falan zarar oluyor. Ondan tavsiye ediyorlar. Yoksa simdi ne calarsan cal fark etmez baslangic sonucta..
 
Teşekkürler. Amfide 0 İbanez IBZ10G yada 2. El Bi Roland x15 yada Marshall' ın 15 W 'lık Amfilerinden Almayı düşünüyorum.
 
Olur senin keyfine kalmis bundan sonrasi. Yalniz tek tavsiyem bence floyd roselu gitar alma. Ha ogrenirsin tel de takarsin zor bi sey yok gayet kolay kullanimi ama sabit koprulu daha rahat. kilit yok bir sey yok. cevir burgulari yap akord ayarini. sabit koprulu alsaniz daha iyi olur. ne kadar limitin var bilmiyorum ama yerinde olsam orta seker bir gitar alirdim 400-500 tl civarina. Sifir kadar temiz gorunen bir 2. el model olurdu bu. Sifiri 800-850 TL eder bunlarin. Yanina da processor alip kulaklikla calardim. Amfilerde pek ton araligi olmuyor ucuz modellerde. Ama sese abanirim dersen amfi al takil tabi.
 
Çin malı cleanları bile overdrivelı verir sağlam görünür ama o kadar sağlam değildir. Bunun dışında sert tonları fena değildir.
 
grg170dx de HSH manyetikleri var.ama hepsi aynı anda çalışmıyor.switch i en üstte tutarsan distortion solo,en alta indirirsen distortion ritm çalınıyor.ortaya getirirsen yani single manyetiğine clean oluyor.single manyetiği clean lerde gerçekten güzel oluyor.bende amfi alırken senin gibi ucuz bişe yani marshall mg10 falan alcaktım ama progressiva roland ı önermişti.çokta iyi oldu.ama roland cube 15x de reverb yazmıyor.reverb yokmu yani amfide?
2 sorum daha olcak distortion da çalarken cızırtı değilde hafif böyle ses geliyor sizce normalmi?çok aşırı bi ses değil yani
2.sorum ise amfide equalizer ayarı nasıl olacak?yani gain sonuna kadar açıkmı olcak?middle,treble,bass ne kadar açık olcak?
 
amfi olarak efektli modellemeli arıyorum dersen Roland microcube ve LaneyPrismP20 öneririm.

Laney.LaneyPrismP20GuitarAmpCombo0.jpg



Roland_MicroCUBE.jpg
 
microcube iyidir tavsiye ederim, 2w olduğuna bakmayın ev için sesi gayetlende yeterlidir cube x15 e filan gerek yok sesi dahada kısmaktan başka işe yaramaz büyük amfi
 
Arkadaşlar Amfiye 150TL Bütcem var. Oda İbanez IBZ10G ye yetiyor. 2. El Alacak Olursam Belki Bulabilirim.
 
radical demiş ki:
microcube iyidir tavsiye ederim, 2w olduğuna bakmayın ev için sesi gayetlende yeterlidir cube x15 e filan gerek yok sesi dahada kısmaktan başka işe yaramaz büyük amfi

evet arkadaşım bende kullanıyorum . 15w alabilirdim ama evde çalışmak için zaten açamazsınız sesi. microcubede yarısını bırak çeyrek seste ev inliyor 2w falan değil resmen 10w amfi. modellemeleri sayesinde şimdilik efekt aletine ihtiyaç duymazsın. 2. el belki bulunur 150 180 arası.
 
arkadaşlar yeni konu açmayayım dedim onun için konuyla alakalı olduğu için burada sorayım dedim
roland cube 15x de reverb yazmıyor ama arkadaşın biri o amfide volume ayarı reverb oluyor dedi.bu amfide reverb varmı yokmu?
amfide distortion da cızırtı değilde hafif bi ses geliyor normalmi sizce.clean de problem yok sadece distortionda
son sorum ise amfideki gain,bass,middle,treble ayarları nasıl olacak hepsi sonuna kadar açıkmı olcak?

roland cube 15 watt fakat power squeezer düğmesi var ve buna basınca sesi 15 watt tan 2 watt a düşürüyor
 
dean vendetta 1.7 önerebilirim.manyetik modifiyesi ile harika sonuçlar alırsın.gerçi kendi seside güzel.ben bu gitarı kullanmaktayım.şu ara gerçi başka gitar almak için satmaya çalışıyorum :D
 
Selam Arkadaşlar,
Öncelikle yaptıgım tarz:progressive metal,jazz,blues,hard rock ve metalcore tarzı muzik yapıyorum.
Aklım epeyce karıştı bu iki model arasında
1-Ibanez rg1820x

2.Godin xtSA

açıkçası synth kullanmayı dusunmuyorum fakat piezo benim için gerekli.Ekipmanım imzamda mevcut,yardımcı olursanız sevinirim
:) saygılar
plaROCK
 
seda_000 demiş ki:
PhoibosApollon demiş ki:
seda_000 demiş ki:
arkadaşlar bişey sorucam cort evl x4 rock müzik yapmaya uygun mudur genelde metal müzik için uygun diyolar ama... ben birde yeni başlayacağım elektro gitara ona göre beni baya bi idare etmesini istiyorum bu arada evanescence-linkin park türü müzikler dinlerim eğer bu gitarı önermezseniz başka önereceğiniz bir gitar var mı cevaplarınız için teşekkürler :)

Aynı şekilde, gitara yeni başlıyorsan floyd rose önermem. Sabit köprü, ya da vintage tip tremololu bir gitar ile başlaman daha iyi olur. Ama iyi birinden ders alıyorsan, azimliyim altından kalkabilirim diyorsan senin bileceğin iş tabi. Bu gitar seni epey bir süre götürecektir.


evet gitar öğretmenim var heralde altından kalkarım :D ben bir şey daha sorucam (çok soru sordum ama) iki tane 2. el elektro gitar gördüm cort evl x4 ve cort x11 2 side 400 lira bana göre ikisi de iyi gitarlar ama karar veremedim evl x4 ü elden alma şansım var ama x11 i kargo ile alma imkanım var ben x11 i düşünüyorum görünümü daha hoş geliyo :LOL: ama bi de bakınca evl x4 daha kaliteli (ama bana böre)baya bi kararsız kaldım yardım eder misiniz :( (bu arada lütfen gitarla ilgili bilgisi olan cevap yazsın ) teşekkürler
Floyddan sabite gecince sorun yaşarsın büyük ihtimalle.Benim ilk gitarım evl x4 dü floyd sorunuyla hiç karşılaşmadım.Bakımı ve ayarı daha zor fakat hoca varsa başında halleder,gösterir.
O gitarla blues pek yapılmıyor.Cleanleri pek iyi değil ama drive da coğu endonezya ibanezlerden daha iyidir.Klavyesi de rahattır.400lira iyi fiyat bu arada fretler iyi durumdaysa al derim ben.
 
yahu arkadaşlar bir şey soracağım rg1527 arıyodum internette normal fiyatı 1900-2000 tl aralığı ama mixmuzik.com da şaşırtıcı bi şekilde 1.370 lira sizece sipariş etsem bi sorun çıkma olasılığı var mı? usa fiyatından bile daha düsük siparişs edince bi de farklı bi gitar gelmesin :D
 
Selamlar..Yakın bir zamanda 7 telli gitara geçiş yapacağım, fakat hangi modeli tercih edeceğim konusunda biraz kararsız kaldım..

Sabit köprülü bir gitar istiyorum, bu yüzden Ibanez RG7321 beni epey cezbediyor,ki kendisinii deneme şansına eriştim, köprü yapısını çok çok beğendim. Bunun dışında Washburn WG587 var aklımda, fakat onun da köprü stili gibson lar gibi, biraz yüksek kaçıyor ve biraz rahatsız açıkçası..Bunlar dışındaysa sıfırını almak beni epey zorlasa da, bulabilirsem ikinci el bir Schecter Damien 7 alabilirim, fakat tremolo'lu olması biraz negatif kaçıyor..Bir de Dean Vendetta 1.7 var, fakat stoklarda yok gibi, o da gibson stili köprü taşıyor, ama sıfır fiyatı epey uygun..

Velhasılkelam, İbo ya da Washburn'de alsam, EMG-707 takviyesi yapacağım zaten direk..Bir de sizlere danışmak istedim..Ayrıca, sıfır bir RG7321 mi almak iyidir, yoksa denk getirip ikinci el bir Kore RG7321 mi almak..Cevaplarınızı bekliyorum..
 
Geri
Üst