Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Şimdi şöyle birşeyde olmasından korkuyorum. Dediğiniz gibi yaptığımda patron gitardan felanda anlamadığı için 2. el dükkana girer telefonda bana iyi durumda çizik mizik birşey yok deseler bile sap kayması, ciddi hasarlar felan olabilme ihtimalide olmasından korkuyorum:) Söylediğiniz iyi fikir aslındada. Bir mesaj çekip deneyeceğim inşallah döner bana :)
 
sap ayarı mı? hahaaa :) alacağınız usa jackson soloist olacak onun ölüsünü bile tamir ettirseniz Tr deki değeri 2000 tl nin altı değil siz bilirisiz tabiki.Sap ayarı zaten kayar ısı değişimi taşıma yükleme yer çekimi vs derken.Çizik vs olmasın özellikle söyleyin sap ile gövdenin birleştiği yerlere baksın tamamdır.Herhalde çöplük bir gitar zaten dıştan kendini belli eder.
 
Jay Turser güzeldir, ancak modifiye isteyen bir gitar, en azından manyetikleri ve köprüsü değişmeli..Benim onerebileceğim (kendime alıcaktım ama artık gitar almama kararı aldım) Senkop Müzik'te SX marka bir strat var, govdesi American Swamp Ash ve Natural cila.. benim diyen standart american Fender'le kapışır, şiddetle öneririm.
 
Merhaba arkadaşlar bir konuda sizden yardım ve önerilerinizi istiyorum.Bu yıl hayatımda doğru değişiklikler ve kararlar aldığım için babam beni ödüllendirmeye karar verdi .) .Fakat ne alacağıma karar veremedim.En fazla 2500 tl ye kadar birşeyler alacağım ama nakit değil.Ekipmanım şöyle :

Gitarlar:
Epiphone Bullseye
Epiphone Lp100
İbanez Grg Limited Edition

Amfiler:
Hiwatt g40 12r
Marshall Mg15

Pedal Prosesör:
Vox Tonelab Ex
E.H Micro Metal Muff

Çaldığım tarzlar ise rock blues jazz hafif drivelı tonlar anlayacağınız öyle sert metal tonları istemiyorum ,amfimi bi fenderle mi değiştirsem yine vox tonelab la istediğim tonları alabilir miyim yoksa onun yerine bitane fender mi alsam karar veremiyorum .Bu yüzden neyi değiştirmem yada ne almam konusunda sizden yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim
 
Epiphone Bullseye+Hiwatt g40 12r+Vox Tonelab Ex kombinasyonu iyidir bence. Madem metal çalmayı düşünmüyosun metal muff almana gerek yok adından da anlaşılacağı gibi :) Elindeki malzemeler neler peki?
 
Gitarların hepsini sat, üzerine az bir şey ekleyip humbuckerlı bir strat al, Blade olur, Fender olur, Fujigen olur vs. Tüm amfilerini sat ve iyi bir ses kartı al(Konnekt 6 tavsiye ederim) üstüne bir çift de referans monitörü(Yamaha HS50M, bütçe varsa HS80M). Hem istediğin tonları çok daha rahat alırsın, hem çok daha iyi bir gitarın olur, hem de kayıt yapabilir hale gelirsin, ki bu da seni çok daha geliştirecek, ileri bir noktaya taşıyacaktır.
 
Epiphone Bullseye hariç herşeyi sat hocam. Baban sana bi fender stratocaster alsın. Sattığın ekipmanın parasıyla da kendine bir adet lambalı fender amfi al en ciks olanından. Para kalırsa da bi tane chorus bi tane de delay pedal alırsın ikinci el on numara olur bence :)
 
Godin Session sap ve orta manyetikleri çok keyifli. Uygun fiyatlı güzel bir strat. O köprü manyetiği bir modifikasyonla uzun süreler mutlu mesut götürebilecek bir gitar. Kesinlikle tavsiye ederim.
 
Gelişmeleri anlatayım: geçen hafta çıktım bütün kızılay'daki mağazalarda gördüğüm her gitarı denediğim aşağı yukarı. öncelikle godin alırsam maple saplı düşünüyordum ama cilalı olunca ele yapışma gibi bi hissi olduğundan vazgeçtim maple saplardan. prs se tremonti'yi de denedim, onun da cleanleri beklediğimden iyi açıkcası ama distortion'da tam olarak istediğim şey değil. ordan zuhal'e gittim, fender modern player hss, standard ve standard hss star denedim. hiç biri tam olarak istediğim tonu veremedi. sonra tam ümidimi kesmişken major'e girdim. pan'da charvel'ları denedim ama ilk çalışımdaki uçma duygusunu vermedi nedense. çıktım majör'e gittim orda denediğim birkaç gitardan sonra Fender Classic Series 60s Stratocaster'da karar kıldım. Denediklerim arasında tonu olsun görüntüsü olsun en çok beğendiğim o oldu. ne diyorsunuz? :D
 
Geri
Üst