Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Sunuda yapabilirim bak epiphone jr alip manyetigi gibson p90/100 ile degistirebilirim bu sekilde nerdeyse bi gibson jr yakalama sansim yukselir degimmi yani en azindan benim fikrim:angelic:

Buranın transkripsyonunu anca çıkarıp tercüme ve mealinin üstesinden geldim. Epiphonelar içinde kusurlarına rağmen bir Custom serisine, bir de istisnai Japon üretimleri ve bir iki üst modeline güvenirim. Gerisini at çöpe.

Hiç de Gibson manyetiği takınca Gibson'a dönüşmüyor o meretler. JR alacaksan Gibson al. Yoksa iyi, ekonomik ve modlanabilir bir Melody Maker kovala. Bir SG Faded al veya. Dediklerim haricinde de Epilerle vakit harcama.
 
Öneri başlıklarına jackson yazmayınca rahat etmiyorum.
Hocam bi jacksonlara bak, işini pek görmez, düzgünlerinin fiyatı da biraz tuzlu ama sen yine de bir bak. Çünkü jackson.

oooooooooh
Free+us+sponsored+nato+defense+for+finland+_0c655b64dafcc97bf1cc162a1643f137.png


edit*dana kadar resim atmışım daha efendi boyutlusunu koydum
 
Buranın transkripsyonunu anca çıkarıp tercüme ve mealinin üstesinden geldim. Epiphonelar içinde kusurlarına rağmen bir Custom serisine, bir de istisnai Japon üretimleri ve bir iki üst modeline güvenirim. Gerisini at çöpe.

Hiç de Gibson manyetiği takınca Gibson'a dönüşmüyor o meretler. JR alacaksan Gibson al. Yoksa iyi, ekonomik ve modlanabilir bir Melody Maker kovala. Bir SG Faded al veya. Dediklerim haricinde de Epilerle vakit harcama.
ya adamim dogrudur bende vazgectim zaten gibson melody maker yakaladigimi yazmistim yukarida yogun bilgi patlamasi yasiyorum gitarlardan ve duzeneklerinden pedal anfi vs. pek anlamadigimi acikca soylemekten cekinmiyorum dostum :-D
 
Öncelikle Hepinize merhaba Yeni bir elektro gitar almak istiyorum yüksek ihtimal 2. el bişeyler olur ama Gaziantep'te yaşadığım için gitarları görme deneme şansım pek olmuyor.. Bu fiyat aralığında alabileceğim önereceğiniz gitarlar nelerdir?
Tarz olarak genelde türk rock çalıyorum yani öyle çok sert tonlara gerek yok..
Hepinize şimdiden teşekkürler
 
Çok göreceli bir konu. Bence asıl önemli olan şudur. Ayarları düzgün yapılan ve belli bir kalite ortalamasının üzerindeki her gitarın çalınabilirliği güzeldir. Ayarları düzgün olmayan birçok Ibanez Prestige çaldım. 50'ler sap profilli Gibson dahi daha kolay çalınıyordu. O yüzden bence çok takılmayın, ha derseniz ki ince sap profiline aşinayım, şu aralar çok güzel Ibanez Prestige ilanları var. Bir tanesini tercih edebilirsiniz. Çalmak istediğiniz müzik tarzına da uygun gitarlar. Ama her zaman ince sap daha kolay çalınır diye bir kural yok, bu sizin çalış pozisyonunuz ile de yakından alakalı.
 
Öncelikle yaptığın müzik tarzına göre bir gitar seçmelisin. Eğer modern soundlarda bir müzik yapacaksan bir süper strat (ibanez, jackson, charvel vs) işini görür. Orta bütçe gitarlarda ibanez fanı olduğum söylenemez. Jackson dk2m, dk2s gibi gitarlara bakabilirsin. Üstünde seymour duncanın en çok tercih edilen hot rodded humbucker dedikleri sh4 (jb: jeff beck yanılmıyorsam) ve sh2n (jazz model) dedikleri manyetikler var. Tam türkçe karşılığını bilmiyorum fakat bu pick uplar gerçekten versatile dediklerinden. Birçok tarza uyuyor. Diğer yandan güzel clean tonların olsun istiyorsan single manyetikli bir strat veya telelere bak. Arkadaşın dediği gibi benim de önerim meksika fenderler. Özellikle son yıllardaki meksika üretimleri amerikan fenderlere kafa tutacak kadar güzel. Sap, radius vb gibi detaylara takılma bence. Düzenli egzersiz yapılırsa her sap profiline kısa zamanda alışılır diye düşünüyorum :)
 
İbanezin başlangıç gitarı vardı şu ana kadar ama artık yeni gitar alma vaktinin geldiğini düşündüm. Genelde alternatif rock hard rock çalıyorum. Ama metal filan pek calmiyorum. Yani çok arada metallica gibi. Önerileriniz için teşekkür ederim. Forumda bakinacagim dediğiniz gitarlardan var mi diye
 
Lonestar oldukça güzel duruyor. Eğer İstanbuldaysanız arkadaş ile iletişime geçip bir deneyin isterseniz. Sadece fotoğraflara bakarak enstrüman seçmek biraz riskli bir durum. Son 2 yılda birçok kez tecrübe ettiğim bir konu bu benim. Artık gitar alacak olduğumda uygun fiyatlı uçak bileti ayarlayıp bizzat atlayıp gidiyorum. Aynı yıl üretim aynı seri gitarlar arasındaki ses farkları bile o kadar fazla oluyor ki ne kadar anlatsam az. Kağıt üzerinde özellikleri birebir aynı olan gitarları amfiye takıp çaldığınızda çok ciddi farklar duyuyorsunuz. Bunu tecrübe ettiğimde çektiğim yolculuğa ve sarfettiğim enerjiye hiç üzülmedim bugüne kadar. Hatta ciddi bir bütçe ayarlayıp gittiğim yolculukların bir tanesinde signature seri bir Fender almak yerine 2 adet standart alıp geldiğim oldu. Siz siz olun imkanınız var ise muhakkak deneyerek enstrüman satın alın. Sıfır bile alacak olsanız bu durum böyledir.
 
Geri
Üst