Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhaba, evde severek kullandığım les paul kasa epiphone custom var. Getir götür yapmamak için ve sadece işyerinde öğle aralarında etüdler yapmak için ikinci bir gitar almak istiyorum. çok ucuz (300-400) gitar alınabilir ama çöp olsun istemiyorum. Aynı zamanda eve götürüp amfiye bağladımda bu ne lan! demeyeceğim bir gitar olsun istiyorum. Bütçem 800 tl'ye kadar. Evdeki les paul olduğu için acaba stratocaster tipi mi alsam diye düşünüyorum. Karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Merhabalar öncelikle şundan bahsedeyim elektro-gitar çalmayı öğrenmek istiyorum ve şuan elimde ekipman yok. Öğrenci olduğum için elimde fazla bir bütçem yok yani ortalama 1500-2000 civarı bir bütçem var. Genellikle yabancı olarak nirvana, pearl jam, paramore, arctic monkeys gibi grupları dinliyorum. Türkçe olarak ise duman,tnk,mor ve ötesi gibi grupları dinliyorum ve bu grupların tarzında şarkıları çalabilmek istiyorum. Gitar ve amfi önerisinde bulunursanız çok sevinirim. Alacağım ürünler muhtemelen 2. El olacak o yüzden buna göre yorumlar yapar ve beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
 
dostlarım şu gitarı beğendim ettim bütçeme de gayet uygun ama headstocktaki çatlak çok korkutuyor beni. İlk elektro gitarım olacak bi bakıverir misiniz benim için. Bir de şu gitar mı yoksa çatlak headstcoklu Jackson mu daha iyi olur ilk gitar olarak.
 
dostlarım şu gitarı beğendim ettim bütçeme de gayet uygun ama headstocktaki çatlak çok korkutuyor beni. İlk elektro gitarım olacak bi bakıverir misiniz benim için. Bir de şu gitar mı yoksa çatlak headstcoklu Jackson mu daha iyi olur ilk gitar olarak.
PS4 değil bu gitar.
 
RG470'in sonunda ek falan yoksa Japon bir arkadaştır kendisi. Özelliklerine şuradan bakabilirsiniz.
 
3000 Tl birçok farklı markanın orta/üst segment gitarını 2. elde almanıza olanak sağlayacak bir bütçe. Bir marka önermekten ziyade 2 öneride bulunabilirim.

İlki; muhtelene Jackson, Schecter, Ibanez, LTD veya pazardaki bilinirliği bunlara yakın bir markanın gitarını tercih edeceksiniz. Bunların hepsinde bu miktarı ödediğinizde, markanın karakterini yansıtacak kaliteye ulaşabilirsiniz. Ama hangisi size hitap edecek buna karar vermelisiniz. Bu nedenle imkan olunca bi Zuhal ve Dore'ye gitseniz hemen hemen piyasada bulunabilecek tüm markaları elden geçirebilirsiniz. Kendi adıma konuşursam, ESP gitarları çok sevsem de, çok daha ucuz segmentteki bir Jackson, sahip olduğu agresif midli, hırçın yapısını hissettirdiği için öncelikli tercihim olur. Benzer şekilde muazzam işçiliğe sahip Ibanez'ler görsem de, hiçbir zaman tercih etmeyecek kadar rahatsız hissettiren bir marka benim için. Bu nedenle *Şunu al, bunu al* tarzı önerilerin hiçbirisi sizin elinizde hissettirdiği rahatlıktan daha iyi yol gösterici olamaz. Tek özen göstermeniz gereken konu verdiğiniz paranın karşılığını verecek donanımı ve işçiliği sunuyor mu o marka/model. Mesela ben bi gitara 3000 Tl veriyorsam Duncan Designed manyetikli olmasını yadırgardım. Ya da OFR'nin 1000 dolar civarı bir fiyata sahip olduğu bir pazarda FR Special'a sahip olmasını kabullenmem gerekirdi gibi.

İkinci önerim ise; jak temassızlığının, yeni bir gitar almaya iten sebeplerden birisi olduğunu düşündürdü mesaj. Bir gitara kaç para verirseniz verin, periyodik bakıma ihtiyaç duyacaktır belli istisnalar dışında. Bu durumda bazı konularla kendinizin ilgilenebilmesi uzun vadede büyük kolaylık sağlayacaktır. Elinizin altında bi solder bulunması, sap ayarı yapabilmek, entonasyondan anlayabilmek. Elbette bunlar için bir lüthiyere de gidebilirsiniz, güvenilir, tanıdığınız birisi olacak şekilde yakınlık kurmanız da yer yer hayat kurtarıcı olabilir ancak 14 gitara sahip birisi olarak, Ankara'da bakım hizmeti veren hemen hemen herkesle bir tanışıklığı veya dostluğum olsa da bir noktadan sonra iş ne maddi olarak yetişilebilir hale geliyor ne de vakit bulunabilir oluyor. Belki ilk aşamada lehim mevzusu biraz abartılı olabilir ama USA Custom shop bir ESP, Jackson vs alsanız bile bir noktada ihtiyaç duyacaktır o gitar mevzubahis müdahalelere.
 
Salı günü soru sorup .... ki detay olmadığı için kim nasıl cevap versin ... 3 gün bekleyemeyip almışsın madem.... eh güle güle kullan. Hayatıma ilk defa duydum, yazık bu çöplere verilen paralara. Umarım hevesin kırılmaz, daha iyi gitarlarla devam edersin.
 
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Zaten karantina dönemi bitmeden alamayacağım gitarı. Dediğiniz gibi mağaza mağaza dolaşarak gitarları deneyeceğim. İkinci önerinizi de anlıyorum. Maalesef bu jak mevzusu yaklaşık 4 5 defa oldu. Farklı farklı ustaların elinden geçmesine rağmen sorun devam ediyor. Yoksa gitarı ve tonlarını seviyorum ama çok güvenilmez olduğu için yeni bir gitar almak istiyorum.
 
merhabalar,
ilk defa elektro gitar alıyorum. hard rock (özellikle Guns Roses) ve heavy metal çalmak istiyorum. gitar ve amfi için bütçem 1500₺ -2000₺. sanırım 2. el almak zorundayım. elim küçük o yüzden klavyesi rahat bir alet tercih ederim mümkünse. şimdiden teşekkürler.
 
merhabalar,
ilk defa elektro gitar alıyorum. hard rock (özellikle Guns Roses) ve heavy metal çalmak istiyorum. gitar ve amfi için bütçem 1500₺ -2000₺. sanırım 2. el almak zorundayım. elim küçük o yüzden klavyesi rahat bir alet tercih ederim mümkünse. şimdiden teşekkürler.

guns ve metal sevdiğini söylemişsin. les paul tipi bişeyler bakmanı öneririm. o fiyat seviyesinde alınabilecek en iyi les paul bence yamaha aes 420 (kore malıdır) modelidir. bütçen fena değil. bu bütçeyle gidip çin, endonezya malı şeylere para verme.
 
Geri
Üst