Ne demek lafı bile olmaz. Strat'a gelince, aslında ilk önereceğim gitar o olacaktır çünkü tekniğini nasıl tarif edeceğimi bilemedim ama bence Strat Tele'ye göre biraz daha dolgun ve oturaklı bir sound çıkarıyor. Bence hem Strat hem de Tele var, daha doğrusu Tele kullanıyordum ancak Strat'ta daha memnun olacağımı farkedince Tele'yi babam devraldı bana da Strat aldı

Tele'yi 3.5 yıl kullandım, Strat'ı da 4 yıldır kullanıyorum ve Strat'ı ufak 1 tık daha iyi buluyorum ben, Strat hep birinci tercihimdir bu nedenle ama tabi orjinallerine göre kıyaslıyorum, atıyorum Strat ve Tele kasa gitar yapan başka bir markanın Tele'si Strat'tan çok daha iyi olabilir belki, bilemem. Tek bildiğim ne Stratocaster, ne Telecaster ne de Les Paul sound olarak seni asla üzmez. Eğer ''Kozmetik (hani şu renk mevzusu) çok önemli değil'' diyorsan
bence ilk tercihin Stratocaster, ikinci tercihin Telecaster, üçüncü tercihin Les Paul olmalı ama dediğim gibi, sound ve kozmetik olarak kişinin zevkine göre iyi ya da kötü olabiliyor o nedenle herkesin fikrini al ama en son kendi kalbinin sesini dinle, kendi fikrini uygula.