Uzun Saçlıya Sempati Duyamama Sorunsalı!

Az önce karşıma çıkan bir yazıda denilmiş ki; "otobüste yanıma oturmaması için dua ediyorum, saçlarından bit atlayacak diye korkuyorum".Ben de insan değilmişiz gibi bakışlarınızdan tiksiniyorum.
Uzun saçlı erkeğin diğer herkesten daha bakımlı olduğunu ne zaman fark edecekler acaba.Geçekten kısa saçlı bir erkek, saçları yağlansa bile yıkama gereği duymaz. Uzun saçlı erkek öyle midir, yıkar, yağlar, bakımı yapar arkadaşım. Bunu anlayın artık.
Bu başlık altında uzun saçlılara hakaret edebilecek kadar ileri derecede antisempati duyanları (hoşlanmayıp susan hariç) kınayalım lütfen.
 
Uzun saçlı erkek otobüsün camına kafasını yaslayıp orada bir kafasını çapı kadar yağ tabakası bırakmaz.Ha bu kısa saçlılar bakımsızdır falan anlamına gelmez ama saçlarım kısa iken 2 günde bir duş alıyordum şimdi her sabah duş alıyorum saçlar baya uzadı omuzu geçtiler.Kısa lafın özeti herkesi kendin gibi görmeyeceksin ve ön yargısız davranmaya calışacaksın.Facebook daki gruba üye oldum ama yakışılıklıysan eyvallah bir numarasın ama değilsen ne saçının uzunluğuna bakıyorlar nede başka bir şeyine :)) uzun saçlı erkekleri ve kzııl saçlı hatunları koruma derneğiydi sanırım.
 
sanırım amaçları koruma değilde türün devamlılığını sağlama kızıl saclı hatun ile uzun saçlı erkek evlensin diye mi düşündüler ne yaptılar artık mavi gözlü bir çocuk sacları kısa fotografını paylaşmış Allah var yakışılkı ama saçlar kısa konsepte aykırı ve fotoğrafın altında kızlar kavga etmişti çıktım sonra gruptan bende :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Türün devamı iyiymiş :D Neyse arkadaşlar bir şeyler denemeye çalışmışlar, amaca ulaşmasa da.
Konuya dönersek kedi katili başlığında da bahsedildiği üzere bu sene bir darbe yaşayıp 20 yıl geriledik malesef.
 
Ankara'da yenikentte yaşıyorum oyun havasını pavyoncular fink attığı yer her yerde iskarpinli , kumaş pantolonlu ve her an düğüne gidebilir takım giyimli 3 numara saclı hemcinslerimle zaten psikolojik savaş içindeydim.Kedi katili olayı ile arkadan vurulmuş gibi oldum ama ne diyelim direne bildiğimiz kadar direneceğiz bu yolda
 
Köye gittiğinde sana zombi gibi davranmaları mı dersin, karı gibi olmuşsun diyen akrabaları mı dersin, abla diye dalga geçen çocukları mı dersin, simitci abinin iş yoğunluğu nedeni ile simit arabasından kafasını kaldırmayıp siluetine hitaben "bi dakka abla" demesini mi yoksa balkonda yüzün dışardan gözükmüyecek şekilde otururkene gelen kargocunun aşağıdan "bakar misin abla" diye demesi mi dersin, asker çocuğuyum o yüzden askeri alanlarda da çok çektim. Mesela kampa gittik 3 saat yol geldik kampa giremiyorduk az daha. Çünkü uzun saç asayişi bozuyor. İçeri girdim ama nasıl 30 tel toka ile sacimi kafatasima yapistirarak. Üstüne de şapka takmistim. Bir de ankarada staja gittik uzun sacliyiz diye Orduevinde kalamiyorduk. Gittim yurt aradım kendime. Neyse bulduk. ne kabus günlerdi yahu :ROFLMAO: ilgi çekmesi güzel bir duygu idi ama. Hakkını yemeyelim :LOL: yaşadığınız yere göre değişir tabi mesela üniversitede ya da caferagada degilseniz yolda bi bakan birdaha bakardı güzel duygu idi :ROFLMAO: Ben neden kestirdim işte bu uzun saçlı erkek fobisi yüzünden. Iş başvuruları yapıyordum ve olumsuz intibaa bırakmamasi için kestirdim. Ben patron olsam uzun saçlılari alırdım sadece derim hep :ROFLMAO:
 
Baskı yapan, itici gözle bakan, bilinçli cinsiyet yakıştırması yapan insanlara sesleniyorum; umarım hepinizin uzun saçlı erkek çocuklarınız olur.. Örnek aldığınız padişahlar, dini kimliklere bir bakın saçları kısa mı uzun mu diye, acaba kısa saçlı olmak mı normal, uzun saçlı olmak mı bir düşünün.
 
Uzun sac ne ki. Izmir'in gobeginde yasiyorum, Sacim Sidecut diye uzayli mi geldi gozuyle bakiyorlardi. Istanbul disindaki sehirler Istanbul'un 20 yil gerisinde malesef.
Izmirliyim bu arada ve en elit kesim bile her seyi yadirgiyor. 700 yillik Militarist zihniyet, tek tip insan felsefesi damarlarimizda mevcut. Geri kafalilik Turklugun kokeninde vardir.
Irk olarak dezavantajlarimiz cok, gunumuz modern dunyasinda.
 
3 yıl önce üniverstede bir sunu yaparken hoca bana oğlum sen satanist misin? diye sordu hayır elhamdülillah müslümanım dedim. hiç öyle görünmüyorsun ama dedi. bir akademisyen olan bu insanın zihninde bunlar dönüyorsa varın gerisini siz düşünün.
 
Uzun sac ne ki. Izmir'in gobeginde yasiyorum, Sacim Sidecut diye uzayli mi geldi gozuyle bakiyorlardi. Istanbul disindaki sehirler Istanbul'un 20 yil gerisinde malesef.
Izmirliyim bu arada ve en elit kesim bile her seyi yadirgiyor. 700 yillik Militarist zihniyet, tek tip insan felsefesi damarlarimizda mevcut. Geri kafalilik Turklugun kokeninde vardir.
Irk olarak dezavantajlarimiz cok, gunumuz modern dunyasinda.

Yasinin (muhtemelen) genc olmasi nedeniyle o donemleri bilmeyebilirsin, 1970'lerde ortam boyle degildi. Turk toplumu daha donanimli (okuyan) ve bilincliydi. Kentler henuz devasa koyler haline gelmemisti. Maganda sayisi daha azdi, cahil cesareti bu denli palazlanmamis ve her ortama hakim olmamisti henuz. Biraz da modanin etkisiyle epeyice saci uzun genc, orta yasli insanlar vardi o donemlerde. Simdilerde 'malum dinsel fanatizmin ve muhafazakarligin da siddetli etkisiyle' toplum daha toleranssiz bir hale geldi, getirildi. Bu kalitesizlik, dibe vurus aslinda (incelenirse) ta Koy Enstituleri'nin kapatilmasina kadar gider. Toplum muhendisleri, siyasetten gecinmeli yobazlar kiclarina kina yaksinlar simdi. Eldeki insan malzemesi maalesef bu. Yani? Egitim sart.

Yalniz sunu da belirtmek lazim, uzun saç her yerde, her ulkede donem donem yadirganmis, donem donem de 'goreceli' olarak toplum tarafindan kismen kabul gormustur. Inisli cikisli bir durumdur ve bunun herhangi bir irk ya da bir millete mensup olmakla da zerre kadar alakasi yoktur. Cunku: "APTALLIGIN ve CEHALETIN MILLIYETI YOK.''

Bu nahos olaylar hemen hemen her ulkede az ya da cok, ne yazik ki mevcut. Sacimin neredeyse sirtimin ortasina dek uzandigi 1989-1990 senesinde, yolda yururken karsi kaldirimda bir apartmana komur yuklemesi yapan iki hanzonun 'hist hisst' diye seslenerek ayni esnada kafama gozume komur parcalari atmisligi vardir mesela. Polisin beni yol ortasinda durdurup; 'Sen utanmiyon mu... Babangil seni nasi birakiyo boyle?' diye sormuslugu bile vardir. Bunlar maalesef oluyor, olmakta. Genel, yerlesmis kaliplar ve onyargilar nedeniyle de devam etmekte ve pek de sonra erecek gibi degil.

Kimi zaman son derece kizsak bile, ulkemizin kabahati olmadigini ve problemin asil kaynaginin su son 40 yilin kendini yetistirememis feodal zihniyetli-biatçi (fazla dindar) insanlardan olusan yozlasmis toplum ile alakali oldugunu gozden kacirmayalim derim.

Bana gore bu problem ayni zamanda ataerkil duzenin nahos sonuclarindan biri. Bunu 'asiri milliyetci' bir tonda soylemiyorum. Ozellikle 'islam oncesi' Turk kulturu 'anaerkil' olmasi nedeniyle kesinlikle senin tarif ettigin gibi 'gerikafali' degil. Yolun birgun herhangi bir Turki Cumhuriyete, en azindan bir Azerbaycan'a duserse oradaki genel ortamdan, insanlarin birbirlerine olan hal ve tavirlarindan bile aradaki farki gozlemleyebilirsin. Surekli en demokratik, toplumu en modern vs. diye propogandasi yapilan Amerika'da bile uzun sac hep ve her zaman problem olmustur. Guney eyaletlerinde eger sen bir Lynyrd Skynyrd elemani degilsen, sacin da uzunsa oradaki redneckler, hillbillyler sana 'serseri, hippy, uyusturucu muptelasi ve motosikletli cete mensubu sabikali' eleman muamelesi yaparlar. Bu durum hatta Amerika'nin orta-bati eyaletlerinde bile boyledir.

Avrupa'nin cesitli ulkelerinde de durum bazen yukarida ifade ettigim vaziyetlere paraleldir. Imaj olarak, is gorusmesi yaparken bazen problem cikabilir. Rockçilarin membasi olan Ingiltere'de bile sorun cikabilir, okullarda bizden bile daha kati kurallari olan bir ulkedir. Dogu bloku ulkelerinde sokakta dayak yiyebilirsiniz eger saciniz uzunsa ve teniniz de biraz esmer ise. Rusya'da basiniza her turlu alengirli is gelebilir. Almanya'da dazlaklardan metalci oldugunuz icin (gocmenseniz bu da bonusu olur) meydan dayagi yiyebilir, linc bile edilebilirsiniz. Size travesti, homo muamelesi veya esrarkes muamelesi yapabilirler. Herkesin balli borek, hayat oralarda cennet 'ikea, lego ve heavy' metal kombosundan ibaret sandigi iskandinav ulkelerinde bile bazen ucun sacli olmak sikinti yaratabilir. Black metalci, satanist cinayetleri, ormanda baltayla hatun kesmeler vs. gibi olaylar nedeniyle toplum tarafindan pek de hos karsilanmayabilirsiniz viking diyarlarinda. Latin amerika ulkelerinde (ikamet ettigim icin biliyorum) de uzun sacli erkek pek ragbet goren, sevilen bir tip degildir, kiza benziyorsun, travesti gibi olmussun ve serseri bu serseri yaklasimi, tacizi burada da oldukca yaygin bir davranistir. Tropikal iklime sahip olmasi nedeniyle hava bu diyarlarda genellikle oldukça sicak oldugu icin agir koku yapan koltuk alti killarini bile 'alirsam gay'e benzerim' mantalitesiyle tras etmeyen, temizlemeyen erkeklerin agirlikta oldugu bir toplumdan, hatta kitadan bahsediyorum. Latin ellerinde de kafa yapisi boyle. Disaridan gorundugu gibi ve pek hayal ettiginiz gibi degil, kismi ya da temelli olarak yerlesmeden ve bizzat tecrube etmeden anlasilamayacak vaziyetler var. Uc-bes gunluk turistik turlarla da sahit olup, tecrube edilecek mizansenler degil bunlar.

Ikna olmayan arkadaslar ellerinin altinda bulunan internet mecrasi sayesinde bu konuyu farkli lislanlarda googlelayabilir ve diger uzun sacli arkadaslarin farkli cografyalardaki nahos tecrubelerini okuma, incleme firsati bulabilirler. Imkanlari uygun olan kisiler ise belli bir sureligine baska ulkelerde kalabilir ve bu durumlari bizzat tecrube edebilirler elbette.
 
Son düzenleme:
uzun saç olayını abartıyosunuz bence.
Burada yazılıp çizilene abartı diyecek birinin olacağını hiç sanmıyordum.. Denediniz mi bilmiyorum, saçlarınızı tamamen kestirip çevrenizin tepkisini ölçerek bizi anlayabilirsiniz ve bunu yaptıktan sonra bizimle paylaşırsanız sevinirim. Bu arada insanların tercihlerine de tepki göstermemek gerek bence..
 
@deryakeskin

Konu baska (kirmizi noktali) yere sapiyor... Oralara girer ve fikir beyan etmeye baslarsak forum Turk XXX Rock' a doner.

(arzu edenler elbette fikir alisverisi yapabilir Derya'nin bu tespiti hakkinda)

Ustu kapali olarak sana kendimce soyle ifade edeyim, sen anla gerisini... 'O iliskiler' dedigin iliskiler 'siklasmaz' ya da 'donem donem azalmaz'... Moda degil ki bu siklassin veya azalsin belli zaman dilimlerinde. Kisacasi 'o iliskiler' insanin varolusundan beri dogada mevcuttur. Bu vaziyetler bence insanin dogasi, daha dogrusu 'genetigiyle ilgilidir' ve bilim bile henuz tam manasiyla (anormal midir, degil midir) bunun adini net bir sekilde koyamamistir.

Bir tercih (egilim, yonelim) sorunsalidir.
 
Metallica'nın da cover yaptığı "Turn The Page" şarkısında da böyle bir yadırganma mevzusu geçer. Sözlerde dayı, yol kenarında bir restorana girer ve artık bıktığı klişe sataşmalara yine maruz kalır, "Bu da bir adam mı kadın mı" diye. Metallica bile dertli be arkadaş, daha nolsun?
 
Geri
Üst