Uzayda Bizlerden Başka Yaşam Formu?

Vudeoda anlatilanlari siradan bir insan soyluyor olsaydi pek fikrim olmazdi. Ama bir politikaci oldugu icin hemen aklima yalan soyleyebilecegi geliyor. Zaten isleri bu. Muhtemelen gundem degistirmek icin o tür bir masal yaratmistir. Biliyorsunuz, ufo olayi insanlarin dikkatini dagitmak icin en etkili konulardan.
 
UFO meselesinden anlamam. Bugüne dek te ne UFO gördüm ne de antenli, boynuzlu veya kuyruklu yaratık. Ama "yaşam" dediğimiz şeyi biz genelde kendi karbon bazlı yaşam şeklimiz ve standartlarımız gibi düşünürüz ki, hatalı. "Yaşam" dediğimiz şey, mikro bazda başlar, makroya doğru gider. Hemen her şart altında da yaşamın oluşması mümkün. Hali hazırda da mikro düzeyde pek çok gezegende hayat olduğu kesin. Soru, bizimkinden ileri düzeyde bir uygarlık olup olmadığı.

Niye iyi niyetle kıvranıyorum yahu ben? Bir gün Vulkan'dan çıkıp alayınızın ebesini öpücez! Yok kurtuluşunuz, affetmeyeceğiz! Ya mantık manyağı olacaksınız ya da yok olacaksınız! Ortası yok size!! :D :vulcan:
 
Uzayda farklı yaşam formları olduğunu biliyoruz bu ispatlandı. Ve uzayın gözlemleyebildiğimiz kadarı bile kendi galaksimizden yüzlerce binlerce kat büyük. Bu nedenle ben uzaydaki hayata inanıyorum ancak bu şekilde dünyayı ziyaret etme muhabbetleri bana abartı geliyor. Sürekli olarak bizden çok daha gelişmiş ve dünyayı ele geçirecek olduklarıyla ilgili varsayımlarımız var. Belki bizden daha ilkeller ve biz onların gezegenlerine doğru yaklaşıyor olamaz mıyız?
 
Yakın çevremdeki insanlarla, arkadaşlarla ne zaman bu konuyu tartışsak "la saçmalama, ne uzaylısı olur mu öyle şey, yok uzaylı falan" cevaplar aldım, şu konuyu ciddi bir şekilde kimseyle tartışamadım. Hatta bir arkadaş "günah yahu olmaz öyle şey" gibisinden cevap verdi. Ulan sözde müslüman sen zaten bunu diyerek Allah'ın yaratma gücüne sınır koymuş oluyorsun kendi dininle çelişiyorsun.Daha uzayda Ay'dan öteye insan gönderememişiz (o da muallakta) bıraktım diğer gezegenleri kendi galaksimizi bilmiyoruz, milyarlarca galaksi var demekki sen hepsine tek tek gittin baktın da bu kadar net konuşuyorsun. Neymiş uzayda hayat yokmuş. Ne yani koskoca evren bi tek bizim emrimize mi verildi.Neyse neticede bence bilmediğimiz yerler hakkında kesin konuşmamalıyız. Bence var mı yok mu tartışmasını kafalardan silip kesin yargılarla konuşmadan var olabileceğinin çok yüksek ihtimal olduğunu kabul ederek konuşmamızı ya da düşüncemizi ona göre dizayn etmeliyiz.
 
Bizler de uzaylı bir ırk olarak (Mustafa Topaloğlu'nun deyişiyle :D) gözümüzü en yakındaki uydumuz aya dikmiş bulunmaktayız. Sürekli başka gezegenlerde yaşamanın yolları aranıyor. Neden, çünkü dünyanın kaynakları tükenmek üzere. Peki biz bu durumdayken, uzayda bizden daha ilkel yaşam formları varsa daha gelişmişleri neden olmasın???
 
Bu kadar detaylı bilgilere sahipseniz en azından bir caps paylaşsaydınız be sayın bakan. Fikir olarak tartışılır, hatta akla da yatkındır Dünya dışı yaşam varlığı ama bu adamın akıl sağlığımdan şüphe ettim.
Edit: Türkiye'de Kabataş saldırısı, Kanada'da uzaylı istilası. Yerseniz.
 
uzayın büyüklüğüyle ilgili videolar mevcut onları bi izleyin ondan sonra,sayılamayacak kadar fazla olan gezegenlerin içinde birtek bizimkinde yaşam formu olduğuna inanmaya devam etmeniz kendinize bile saçma gelecek..
 
Geri
Üst