22 perde ile 24 perde arasındaki fark

24mü 22mi tercih meselesi 2 nota fark var el alışkanlığıyla alakalı daha çok oktav 12 perdeden oluşur 0,16 oktav fark var arasında öyle büyük bi avantaj değil perdeler arası uzaklık,üst eşikle alt eşik arasındaki uzaklık,sap uzunluğu,tel gerginliği gibi olayların perde sayısıyla bir ilişkisi yok en önemli fark sap manyetiğinin yeri 22 perdede manyetik köprüden daha uzak bi konumda olduğundan bu konumda tel salınımının daha yüksek olmasından dolayı ses daha yumuşak ritm için boğuk solo için daha tatlı bi hal alır bu tabiki switch sap manyetiği konumundayken olan bişeydir.Bide 22 perdelilerde manyetikler birbirinden daha uzak olduğundan dip gürültüsü daha az olur diye bişey duymuştum manyetiklerin,manyetik alan prensipiyle çalıştığından birbiri arasında bi etkileşim söz konusu olabilir bu yüzden pek mantıksız gelmedi bana ama ciddi bi dip ses farkı olacağını sanmıyorum.
 
Selamlar. Konu açılalı epey olmuş. Üst düzey bir elektrogitarist olmamakla beraber gayet iyi bir araştırmacıyım.
Perde sayısı farklılığının en büyük etkeni oktav değil sap manyetiğinin durduğu noktadır. Genel bir kanı olarak 24. Perdenin olduğu nokta gitarın en güzel ton alındığı noktadır. O yüzden 22 perdeli gitar üreticileri bu noktaya manyetik koyarlar.
24 perdeli gitar üreticileri ise bunun aşırı detay bir durum olduğuna inanır ve bu noktaya perde koyarak sap manyetiği mı biraz daha uzak noktaya koymak zorunda kalır. Hangisinin daha iyi olduğu tartışmanın anlamsız olduğu bir konudur sap manyetik tonu kaç perdeli gitarda daha hoş tınlıyorsa o sizin için en iyisidir...
 
Geri
Üst