FerhanŞensoy

Tam bi şizofren bu herif..
Yaptığı işi çok iyi yapmış hakkını vermiş bir oyuncu, yazar, yönetmen vs..
"Beni ben mi delirttim?" adlı oyunundaki, askerlikte komutanından tokat yediği sahne ve daha sonra bu tokatı garsonu olduğu restoranttaki müşteriye atması ve aradaki o baglantı, o 3 kişilik oyunun en güzel sahnesiydi.. Bunu yazanında bi şizofren oldugunu düsünmemek elde değil açıkcası..

Şizofren dediğim, çılgına daha yakın=)-
 
Pierre Loti de yürürken rastlamıştım kendisine.Yanımda en iyi dostum...o anki muhabbette söylenen "Arkadaşsız yürünmüyor ısırganlı yol..." Sözünü hiç unutmam...
 
erinch demiş ki:
Tam bi şizofren bu herif..
Yaptığı işi çok iyi yapmış hakkını vermiş bir oyuncu, yazar, yönetmen vs..
"Beni ben mi delirttim?" adlı oyunundaki, askerlikte komutanından tokat yediği sahne ve daha sonra bu tokatı garsonu olduğu restoranttaki müşteriye atması ve aradaki o baglantı, o 3 kişilik oyunun en güzel sahnesiydi.. Bunu yazanında bi şizofren oldugunu düsünmemek elde değil açıkcası..

Şizofren dediğim, çılgına daha yakın=)-
o oyunu zaten Ferhan yazdı.
 
Sevmiyorum ben bu adamı. Fazla megaloman geliyor bana. Son günlerde bu kavuk meselesi yüzünden çok gündeme geldi. Kendi tiyatrosu dışında yapılan hiç bir şeyin bu adamın umrunda olmadığını sanıyorum. Kendi menziline hiç bir adam sokmuyor nedense. Kendisi dışında yapılan işleri takip etmemeyi marifet sanıyor.
Bu tarz düşünceler benim kafama daha çok kavuk meselesinden sonra girdi. Adama soruldugunda bütün olası mevcut isimleri reddediyor. Bu kavuğu da kendi tiyatro mensubu olan birine vermesi gibi bişiy çıkabilir ortaya.
Eserleri hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim .

Her ne kadar kendisini pek fazla sevmesem de Ferhantolojiyi alıp okumayı düşünüyorum bu aralar.
Oyunculuk yeteneği de kayda değer bir insan ayrıca. Saygı duymak lazım . :)
 
ferhan şensoyu fazla sevmemekteyim en son filmi de izledim genel olarak beğenmediğim pek bieşy yoktu yani....zate beşey olacağını zannettiğim için de gittim diyemem :)
saygılar....
 
waryaaaa su hayatta tapt1g1m tek 1nsan.tum k1taplar1n1 okudum..bu yanl1s olsa b1le o ne yaparsa yaps1n sewer1m ama yazarl1g1 ben1m ad1ma cok ag1r bas1yo san1r1m..ben b1 k1taptan bu kadar cok zewk ald1g1m1 we bu kadar cok sey ogrend1g1m1 gormed1m..hayran1y1m kend1s1n1n bunu cem1yete duyuruyorum..allah1m super 1nsan..
 
bu arada ben h1c b1 yorumu okumadan yazm1st1m meger ne kadar cok tapmak kel1mes1 donmus dolanm1s bu top1cte..sewen1 sewmeyen1 bomus.ben cok sew1orum o ayr1.cok yan1.cok..
 
Onun gibi; yazdıklarıyla, oyunlarıyla ve rol aldığı filmlerdeki karakterleriyle, anlatmak istedikleri bu kadar örtüşen başka sanatçı tanımıyorum...

Hem yazarlığı hem oyunculuğu her zaman ince bir mizahi yön barındıran, bu yönüyle İsmail Dümbüll'üden Münir Özkul'a ondan kendisine devredilen ve Türk Tiyatrosunun önemli bir simgesi sayılan "Kavuk"u sonuna kadar haketmiştir. Her ne kadar anlaşılması basit olmayan, daha doğrusu Türk mizah anlayışına ters düştüğü düşünülen mizah anlayışı ile, aslında Haldun Taner'in "Keşanlı Ali Destanı"nda görülen kara mizahın ve anlaşılmamış onca yazarın günümüzdeki temsilcisidir.

Kitapları:

ELVEDA SSK
HACI KOMÜNİST
EŞEÐİN FİKRİ HER TÜRKÜN EL KİTABI
FERHANTOLOJİ
RUM MEMET
KALEMİMİN SAPINI GÜLLE DONATTIM
ŞAHLARI DA VURURLAR FARSÇA FARS
AYNA MERDİVEN
KAZANCI YOKUŞU
DÜŞBÜKÜ
DENEMEMELER
OTELLER KİTABI
İNGİLİZCE BİLMEDEN HEPİNİZİ I LOVE YOU
GÜLE GÜLE GODOT
FALINIZDA RÖNESANS VAR
HALDUN TANER KABARE
 
pardon filmine bayılmıştım acayip güldürmüştü beni..şans kapıyı kırınca ona göre daha az da olsa güzeldi...oyunculuga emek veren bir emektar bence...hiç tiyatro oyununa gitmedim ama başarılı bir sanatçı bence...
 
süper bir adam :) yazarlığı mı oyunculuğu mu derseniz, yazarlığı biraz daha üstün bence. Bir kere dil cambazı. En son Hacı Kominist i okudum. Orada türettiği bir kelime süperdi : Kübalog. Kendini Küba yı anlamaya adamış kişi manasında. Gayet mantıklı ve Türkçe ye uygun. Hemen hemen tüm oyunlarını izledim, kitaplarını okudum. süper bir adam :)
 
Tiyatro ve sinemanın usta oyuncusu Ferhan Şensoy, Mustafa Uğur Yağcıoğlu ve Iraz Okumuş`un yönetmenliğini üstlendiği "Son Ders" adlı filmde kamera karşısına geçti. Film, 8 Şubat 2008`de vizyona girecek.

Mustafa Uğur Yağcıoğlu`nun senaryosunu yazdığı ve Iraz Okumuş ile birlikte yönetmenliğini üstlendiği filmin başrolünde usta oyuncu Ferhan Şensoy rol aldı. Filmde Ece Uslu, Kaan Urgancıoğlu, Durul Bazan, Ekin Türkmen, Ege Aydan, Dost Elver, Engin Hepileri, Birce Akalay, Burak Sarımola, Aylin Kontente, Neriman Uğur, Ali Yaylı ve Burcu Okutulmuş oynadı.

İlk kez bir sinema filmde dram oynayan Ferhan Şensoy, filmde, yurt dışından gelen ve üniversiteli gençlere sadece müfredatla sınırlı kalmayarak ders veren bir Türk öğretim görevlisini canlandıracak.
Film, 8 Şubat 2008`de seyirci ile buluşacak
 
yeni bi oyun yazdığını biliyodum, hatta geçen 2-3 hafta önce tv de rastlamıştım, bir söyleşi programında söylemişti yeni oyununu ama sinema filmini bilmiyodum bak, süper bir adam, duayen, severek izliyoruz kendisini...
 
ferhan şensoyun yazar kimliği oyunculuk kimliği kadar başarılıdır, belki bu kadar iyi yazamasa Türkiye'ye malolmuş bir oyuncu olamazdı, adamın kalemi acaip etkileyici ve çok gözlemci, kitaplarında geçen küfürlü repliklere bayılıyorum şahsen, mükemmel bi insan...
"İngilizce bilmeden hepinizi i love you" eseri mutlaka okunması gerek, fazla kitap okuyan birisi değilim ama ben bu kitabı su gibi okudum, insan ne arada bitirdiğini anlamıyor, acaip komik bi kitap, herkese tavsiye ederim...
 
Geri
Üst