Duman Grubunun Ekipmanları Ve Tonları Hakkında

ocak sonunda uludağ konserinde gördüğümde bcb60-dd6-phase90-ts7 vardı ama yanıbaşımdan v.b parçaları çalmadı kısa süreli bi konserdi o yüzden pedallarının tamamını getirmemiş...şu anda yanında çalışan sahne görevlisinden önceki bi abimdi saolsun sağa sola girmemi sağlıyordu...orda gördüklerim dd6-phase90-gcb95-ts7-boss tuner daha fazlasını görmedim (chorusv.s) ... emin olabilecek kadar çok gördüm setupını batuhanın....kaan tangöze ise ts9 ve arada dd6 kullanıyor dd6 yı bi kaç defa stüdyoda çalarken gördüm bi defada konserde gördüm...ama batuhanında kaanında asıl olan gitar ve amfileri tonun %70ini oluşturuyor... :LOL:
 
arkadaşlar bildiğiniz gibi yeni ibanez ts7 tube screamer pedallarda ts9 we hot modu bulunuyor.batuhanın bi röportajında ts9 deme sebebi bu mod olsa gerek.çünkü ben ts9 modlu ts7 kullanıyor diye biliyodum.

phase 90 pedalini da yalınzlık paylaşılmaz parçasinin albüm kaydında şarkının en başında kullaniyor..
 
merhaba arkadaslar forumu bastan sona okduum ve bılgılerımı koymak ıstedım...

en basta dumana laf atan bır kac arkadasımız olmus bende fıkrımı koyayım evet duman berbat duman ıgrenc ve ondan konserde full cekıyo ya bızlerde sorun var yada muzıkte ama gercek su var batuhan mutlugılın gıtarıstlıgıne laf dıcek adamın kendını gıtar telıyle bogsun ben bu kadar dıyorum :)

sonra gelelım batuhanın telı kı bı yerden alırken gordum planet waves 0.10 ama akustıkte ıse bu adam 0.13 aradıgını gordum yanı :D

ekıpmanlar ıse cry baby wah,ts9 modlu ts7 ,ibanez ts9,ernia ball volume pedalı.mxrphase90,bosdd6.boss od3 sanrıım unuttuklarım olabılır :)

yalnızlık paylasılmaza gelınce ne gormeye nede duymaya gerek yok orda babalar gıbı mxrphase var:) ama sarkının ortasında tremole efektı var :D:D
 
Acaba şu mudur gördüğünüz şey:

sd9.JPG
 
ts-9 dan aman aman farklı bir ton değil, ayrıca konser setup'ı sound'u farklı olabilir albüm kayıtlarından. Ellefson'ın zamanında kayıtlarda hep pasif, konserlerde hep aktif manyetik kullanması gibi.
 
rayaz demiş ki:
21 aralık studiolive konserinde kendi gözümle gördüm kaanın önünde sarı renkte İbanez TS9 vardı...

kendi gözümle gördüm sarı renkte idi eğer overdrive değilse AD9 du. ama o gün hep overdrive kullandı belki arada delay almak için basmıştır. çok eminim sarı renkti pedal belkide SD9 dur.
 
en basta dumana laf atan bır kac arkadasımız olmus bende fıkrımı koyayım evet duman berbat duman ıgrenc ve ondan konserde full cekıyo ya bızlerde sorun var yada muzıkte ama gercek su var batuhan mutlugılın gıtarıstlıgıne laf dıcek adamın kendını gıtar telıyle bogsun ben bu kadar dıyorum

ASDAFGŞLPŞPLŞPLFG derim ve susarım o halde... (boğulma efekti babında.. yalnış anlama :LOL:)

Esas anlamadığım nokta 5 sayfa boyunca adamların tonu tartışılmış? Yok sarıydı, yeşildi, ts9'du, ts808'di... Gören duyan da elemanların Gilmour vari bir tonu olduğunu falan düşünecek.
 
Mutlugil denilen arkadaş Friedman ve Satriani gibi adamları elinden geçirmiş güzide bir gitaristtir. Onun için boğulmak en iyisi. Bir de gitarist kaliteli olunca pedalları,tonları falan tartışma konusu oluyor haliyle AIKHSGBKQHFWBK
 
şöle araya girip anlamsız anlamsız sataşmalarda bulunuyosunuz ya harbi kılsınız yani.. biz sevdiğimiz dinlediğimiz takip ettiğimiz insanın soundunu tartışırken 2-3 gerizekalı çıkıp o kim lan admmı deyip saçma sapan eleştirilerde bulunuyolar. lan olm gidin anti-duman sitesi açın orda kötüleyin buraya girip milleti hasta etmeyin.
beni siteden attıracaksınız ya :!: ...
 
"o kim lan adam mı?" şeklinde bir eleştride bulunduğumu hatırlamıyorum. o tarz bir üslubu kullanan kişi birisi varsa o da sen oluyorsun şu anda... Saçma sapan eleştiri kavramından yakınırken, "2-3 gerizekalı, lan olm gidin..., harbi kılsınız..." gibi hitaplar kullanmak da neyin nesi? onu çözebilmiş değilim.
 
ben duman hakkında nıe bole duusnuluo anlamıorum ıster sarı ıster yesıl bunu tartısırz aramızda ama sana ne oluyor? bu senı neden bu kadar rahatsız ettıde yazdın? artı sen batuhandan daha ıyımısın kı gelıp bole laflar edebılıosun? bana ornek verme abı bırıne laf atıcaksan ondan ıyı olda ezılme kı ezılmek sızın cıın normal bısı bunu anlıyorum

gelelım esas konuya batuhanı tanımak ıstıosan bu aksam dvd al ızle orda kısa bır blues show yapıo onu bır ızle hala batuhan hakkında ıyı degıl dıyosan gıt mojoda bır dınle onu hala kotu dıyosan bence sen sus artık yanı anlamıyorum neden duman hakkında bole dusunuonuz kı ???

duman hakkında olumsuz bır elestrın varsa onu buraya yapma eger gercekten bır zekan varsa baslıgı okuman lazımdı bunu bılmelısn..

adamlar zaten kendılerı dıyor etkılendıklerı gruplar var ınkarda etmıyorlar ama sız hala ezmekten yanasınız tamam duman berbar ıgrenc hatta kalıteısz yapıyo pekı sen dumandan ıyı yapabılıyon mu?

kısacası artık forumda gereksız yerde dumana elestrı yapana gereklı ıslem uygulansın burası duman ekıpmanları baslıgı duman elestırısı degıl
 
grunge88 sonuna kadar haklısın gerçekten şurda ekipman dışında konuşanlar şutlansın. turkrock.com dan gelen cevap gözleme mailini heycenla açarken saçma sapan eleştiriler görmek istemiyorum. bundan sonra ekipman dışında yorum yapmıcam.
 
Geri
Üst