Ibanez Rx Serisi Hakkında

Forumda arama da yaptım interneti de ufaktan taradım ama ayrıntılı bilgiye sahip olamadım.

İkinci el Japon bir Ibanez buldum arkadaşlar, headstockta RX Series yazıyor.
Sapı tek parça maple, hardtail köprü, HSH dizilimli.
Seri numarasını aratınca 97 Fujigen yapımı olduğunu buldum. Ama modeli nedir, kaç para eder bir türlü bulamadım. Gitarı da daha deneyemedim. Ibanez guruları aydınlatsın mümkünse :)
 
Ibanezin 90'larda çıkardığı fender'lere benzeyen sade ve SUPERSTRAT olmayan bir gitar modelidir. RG'lerin bir gömlek altı da yiyebiliriz. Bunların da kendi içinde düşük be yüksek modelleri vardır. Andy Timmons modeli Ibanez AT100CL bana göre bunlardan yola çıkılarak daha üst seviye malzeme ve işçilikle üretilmiştir. Zamanında çalmıştım güzel gitardır ve Japon üretimidir. İkinci elde fiyatları 800-1.000TL civarlarında olması lazım.

9.jpg
 
Japon olduğuna emin misiniz? Seri numarası FC ile başlıyorsa Kore'dir. Sadece F varsa Japondur.

Ibanez'in 90'lı yıllardaki GIO serisinin karşılığıdır. Gövde ağacı olarak maple, hardwood, resoncast gibii ucuz malzemeler kullanılmıştır. Pek de ahım şahım gitarlar değildir. GRX140'tan pek bir farkı yok o en sağdaki gitarın.

Ama RT serisi derseniz işler değişir. AT100 de RX değil RT serisi türevidir. RT'ler Japon üretimi, adam gibi malzeme ve parçalara sahip güzel strat alternatifleridir. RX'e sakın 750 TL vermeyin :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Aynen headstock'ın arkasında japan yazıyor, seri numarası da f97 ile başlıyor. 97 yapımı Japon. Rx olduğuna da eminim Japon olduğuna da.
 
Geri
Üst