Da Vinc Işifresi

Bazıları beğeniyor bazıları beğenmiyor anlamadım :) Kitabı okuyup izleyenlere sordum çok güzel kesinlikle gidin diyorlar. Bazı eleştirmenlerde beğenmiyor. Hatta bazıları eleştirmenler izleyiciye negatif enerji vermesi için izlemeyin yorumunu yapıyorlarmış-yaptırılıyormuş söylentisi var.

Bugün Hıncal Uluç yazısında film kitapdan daha iyi diyor. Evvet kitab çok saçma salak bitmişti sonuç sıfırdı Hıncal Uluç da kitabın sonunu beğenmemişti oku oku sonunda hiçbirşey yok diye yazmıştı. Bugün yazdığı yazıda gidin izleyin diyor en iyisi izlemek.
 
Yarın dersane çokışında filme izlemeye gideceğim. Merakla beklediğim bir yapımdı. Kitap inanılmaz iyidi. Umarım film beni hayal kırıklığına uğratmaz.
 
hıncal halt etmiş tamam filmi idare eder gidilebilir dedik ama kitabı filmine göre çok daha güzel herşeyde olduğu gibi bunda da saçmalamış
bu arada eğer kitabı okuduysanız filmi beğenme ihtimaliniz yüksek ama kitabı okumadıysanız laf salatasından başka birşey gibi gelmez film
 
Fİlmi beğendim. Mükemmel, ahış şahım değildi ama bence izlenmeye değerdi.
Kitabı daha güzel demek zaten çok anlamlı değil, kitap zaten işin orjinali.
Bence sürükleyici ve gayet açıklayıcı olmuş (DÜşünüyordum nasıl açıklayabilirler o ipuçlarını diye). Herşeyde kitaba uygun. Tabi ki doğal olarak bol bol eksik yer var, koca kitap. Beğenilmemesinin biraz abartıldığını düşünüyorum.
 
filmi vizyona girdiği gün izledim. sinemadan çıktuığımda kitabı okuyanların filmi beğenmediğini gördüm. ancak bence kitabı filmden bağımsız düşünmek gerekiyor. ayrıca bence çok iyi uyarlanmış. özellikle tom hanks'in oyunculuğuna bir kez daha hayran oldum. filmde görsel öğeler çok iyi kullamılmış. görsellikten son derece etkilendim. yönetmenliğe zaten diyecek yok. uzun lafın kısası filmi her yönüyle çok ama çok beğendim ve bir kez daha izlemek isterim.
 
Film ile kitabı ayrı düşünme konusuna kesinlikle katılıyorum. Sonuçta birisi görsel, diğeri değil. Kurguya öldüm, bittim. O kurguyu hazırlamak için, o düzeni gerçekten çözmek için gerekenden daha fazla düşünmek gerekiyor. :)

Saygılar,
U.
 
kesinlikle filmle kitabı ayrı değerlendirmek gerekiyor. ama sonuç itibariyle bütün uyarlama filmlerin başına gelen bişeydir bu. alışılmışdır yani. şaşırmamak lazım.
 
Filmin hasılatıda çok iyiymiş bu arada...sadece Türkiyede 1 haftada 200bin kişi izlemiş...bu da nasıl bir film olduğunu gösteriyor..(ayrıca eleştirmenin beğenmediğini izleyicinin beğenmesi tezi bir daha kanıtlanmış oldu)..
 
Film ve kitabı ayrı değerlendirmek gerekmiyor bukadar etkileyici bir kitabı bukadar vasat ve kliselerke dolu sinema filmi haline getirmenin kimsenin hakkı yoktu kitabı uyarlıyan arkadas filmde davinciden ' filmin adı da vinci code' bahsetmeyi unutmus varmı boyle bisey. Hersey anında cozuluyor bide kitapta 200 sayfada anlatılan okurken heycanlandığınız ve bi solukta okuduğunuz bölümler film sayesinde vasat sıkıcı sekanslar haline dönüstürülmüs bide buna mütakip bukadar iyi oyuncuyu bu kadar kötü yöneterek bir daha göstermiştir yönetmen becereksizliğini
 
Filmin sonunu merak ediyorum ben. Bu arada kitabı okuyanlara birşey sormak istiyorum kitabın finalini beğenenler var mı sonuç itibari ile kitap sürüklüyor götürüyor biryerlere ama sonuç sonuç değil tıkanıp kalıyor eee dedim kitabı bitirdikten sonra. Filmin finali ile aynı mı?
 
film ve kitaptaki son aynı sadece filmde robert ve sophienin akibeti biraz havada kalmış,yanlış hatırlamıyorsam kitapta daha farklıydı filmdede bize bırakmış olacaklar :) gerçi sonuçta aşk üzerine kurgulanmamış bir kitap yada film olmadığı için detay olarak kalmış olabilir...kitabın sonuna gelince bunun kesin devamı gelir burda kalmaz gibi bir hisse kapılmadım açıkçası..
 
Film bence çok iyidi. Eleştirmenlerin neyi beğenmediğini anlayamadım. Bir de film için kitaptan bağısız olmuş gibi saçma sapan yorumlar yapmışlar. Benim gördüğüm bir iki farkta langdon'un otelde uykusundan uyandırılıp cinayetin resmini fax olarak almayıp direk kendini müzede bulması. Ayrıca kütüphaneye gitmekten bahsederken oraya gitmemesi. Bunu haricinden film harikaydı ve oyuncular gerçekten tam oturmuş.
 
Filmi dün izledim...arkadşlarında dediği gibi biçok bölüm atlanmış ki zaten normal olan da budur..bence 2.5 saatlik bir filme epey bi ayrıntı sığdırabilmişler...ben özellikle tarihle ilgili canlandırmalara hayran oldum..kitabı okurken merak ettiğim yerleri bir bir görmüş oldum...

Kimilerine saçma gelebilir ama ben filmin kitaba bağlı kalma zorunda olmasının filmi biraz kastığını düşünüyorum..Yani eğer kitap olmasaydı da bu tarz bir senaryo yazılsaydı çok daha sürükleyici ve orjinal bir film olurdu ve klasiklerin arasına girerdi...Üstelik kitap filmden önce çok konuşulduğu için filminde pek bir esprisi kalmamış ....ama sonuç olarak güzel bir film olduğu kesin...
 
Her eve bir Tom Hanks lazım. Bir ton koyusu Mc. Gayver!

Gandalf, Yüzüklerin Efendisi’ndeki tampon elemanlığını yitirip bu filmde “onu bana verinissss” moduna girmiş ki; pek pis pek aciz pek ingiliz olmuş valla.

Pagan inancında bile asıl tanrının somut olanı yaratan/dişil olduğu; anaerkil toplumların daha refah ve huzurlu yaşadığı gerçeği zaten bilinen; oluruna bırakılan bir gerçek. Yani oturup bunun kitabını yada pazılını yapma ihtiyacı içine girmemişler. Bu hristiyanlık ne menem bir şeymiş ki; çelişkilerine “efendice” göğüs gererken bile kendi pazarlamasını yapar.
Zaten olmuş olan bir şeyi sarı okla göstermek için kulağı bu kadar tersten gösterip; sanat tarihçisi yada agnostik filan olmaya ne gerek var? Kase var. Kase, döl demek. Döl, dünya yüzünde görebildiğimiz tek mucize.
Ee, o zaman yaşasın gerçek hristiyanlar!

Ama hakkını yemeyeyim, S. King’den sonra en iyi tuvalet kitabımdır.
 
Film için söylenecek çok şey var. Kitabı da okumuş biri olarak beklediğimden iyi çıktığını söyleyebilirim. Yalnız sonuyla ilgili çok büyük bir fark var ki 'kitap filmidir, hoşgörmek lazım' diyemiyor insan. 'Katil uşak' demiş olmamak için yazmıyorum, kitabı okuyan izleyiciler anlayacaktır ;) Oyunculuklar bence de 10 numara 8)
 
Geri
Üst