Davul öz geçmişiniz

davulda 10. yılım..babam sayesinde başladım onun sayesinde devam ediyorum..kendisi şu an davulda 37.yılında..konservatuar eğitimi almadım..davula bir hobi olarak devam ediyorum..bazen tabi gruplarla da çalmıyor değilim:)..
benim set-up ım:
pearl session SBX
pearl rack system
14 pearl masters maple trampet
10 pearl popcorn trampet
8 tom
10 tom
12 tom
14 floor tom
16 floor tom
22 kick
ziller:
paiste signature 14 hi-hat
zildjian avedis 15 crash
paiste signature 16 crash
paiste alpha 8 splash
sabian HHX 18 crash
zildjian avedis 20 ride
deriler:remo emperor trampette:CA controlled sound

twin pedal:dw

babamın set-up ı:
pearl masters custom MMX
10 pearl popcorn trampet
14 pearl sensitone elite trampet
13 pearl firecracker trampet
12 tom
13 tom
14 floor tom
16 floor tom
24 kick
ziller:
paiste signature 14 hi hat
paiste signature 16 crash
paiste signature 18 crash
paiste pst 3 8 splash
paiste signature ride 20

deriler:remo CA ambassador trampette: CA pinstripe
single pedal:dw
 
Pederin maşallahı varmış. 37 yıldır çalıyormuş, helal olsun diyor ve saygılarımı iletiyorum kendisine. Müziğe aşık bir babanın evladı olman büyük bir mutluluktur senin için. Senin setup da bomba! İyi günlerde kullanın, çalın, çalışın. :)

Sevgiler...
 
selam arkadaşlar 2 yıldır calıyorum bnde..şu anda piyasada calıorum ..bıraz daha alt pıyasa denılebılrı tabı ama ılerıye yatırım olarak dusunuyorum...ama bildiğiniz isimlerden şafak sönmez , murat kurşun a caldım..rock ta calıorum arkadaslarla zaten altyapı metal :D murat mermerlede calıstım...yamaha stage custom steup ım war...bı arkadas demıstı yamaha mı alsam dıe..kesınlıkle tavsıye edıyorum o arkadasa ve herkeze...yamaha ıle her seyı calabılırsınız bu ozellıgı cok guzel. yanı her tarza uygundur...setup ın resımlerıde asagıdadır...

bu arada dedıgınız gıbı calmak ıcın ole cok kalabalım bır setupada gerek yok ...



eklersem ıkıncı bı crash eklıyorum bazen o kdr..



alttakılerde eskı setup ım zıller zıldıjıan ıdı hey gıdı gunler..



 
Oncelikle arkadasımıza davulu icin bası sagolsun diyorum..82 dogumluyum,ve davula biraz gec de olsa 99yılında oss stresimi bir nebze olsun biyerlere vurarak stres atma amacıyla baslamıstım(içimde vardı tabi ritm duygusu,olmasaydı zaten karate wingchun falan yapardım :LOL: ) sonra 2000de ara verdim tekrar basladım alaha sukur hala da devam etmekteyim. :tap: .Su an orta seviyedeyim diyebilirim kendim icin (ovunmek gibi olmaz işallah :) ) Hala da davul derslerine devam ediyorum.İki grupta calmaktayım su anda bir tanesi daha cok beste agırlıklı bir grup olan OPAL ( www.myspace.com/opalband ) digeri de su anlık cover agırlıklı bir grup olan FRAPAN ( www.myspace.com/frapan )
İki grubumla da barlarda calmaya devam ediyorum,umarım ilerde iyi işler yapabilirim...Herkese saygılar..
 
slm arkadaslar ben davul calmaya 7 yasında dayım sayesınde basladım orta okulda grupum vardı ve su anda 12.5 yıldır calıyorm...
davulda öncelıkle sabır ve dısıplın lazım;)
 
ardaaa demiş ki:
slm arkadaslar ben davul calmaya 7 yasında dayım sayesınde basladım orta okulda grupum vardı ve su anda 12.5 yıldır calıyorm...
davulda öncelıkle sabır ve dısıplın lazım;)

7 yaşında mı :D herkese öyle dayı lazım.
ben başlayalı 2 yıl oldu. kötü çalmıyorum tahminimce :)
 
ardaaa demiş ki:
davulda öncelıkle sabır ve dısıplın lazım;)

evet hem de muazzam derecede sabır lazım.dibi olmayan bi zanaat.ne kadar kendini geliştirsen de gelişen teknoloji ve yeni müzik ekspertizleri ile beraber sen de kendini geliştirmek zorundasın.

Ders almaksızın 6 yıl uğraşıyorum ben de,zor ve meşakkatli bir 6 seneydi bu.Ders alsaydım keşke diyorum şimdi kendime ama artık biçok şeyi oturttum sayılır.Çünkü son 2,5 senedir çalıştığım gruplara da tahsis ettiğim kendi stüdyom ve davuluma sahibim.Tama Swingstar 5-piece.Güzel bişey,tatminkar sonuçlar verir.Deri seçimi önemli sadece o kitte.Kitle beraber gelen deriler iyi değil pek.En çok ta sabit bir ilerleyişe tabi olmayan ve karmaşık yapısıyla son zamanlarda daha da dikkat çeken progressive müzik bana keyif verir.Çok powerşinas bir insan olmasam da davulda hız da gerekli birşeydir.Ama tekniksiz hız,bana göre kötüdür.Jazz-Fusion ve Metalin karışımının her zaman çok leziz olabildiğine inanmışımdır.Bu nedenle çeşit çeşit tarzlarda izlenimler edinmeye çalışırım.

İşte bu yüzden en önemlisi çok iyi dinlemek.Çok şey dinlemek lazım.Dinlemek çalmak gibi bişey,dinleye dinleye çalınıyo bu meret.Dinlemek level atlattırıyor,yeni şeyler öğretiyor,dinlemek bir adım öne götürüyor.Ama dinlemek öyle dinlemek değil.Dinlemek,dinlemek,dinlemek.Müziğin içine girmek.Davulun başına oturunca da dinleyerek çalmayı tercih ederim.Guitar Pro tab'ı iğrenç birşey.Davulcular GP den yardım alıyorlarsa çok yazık.Zaten %60 ı yanlış oluyor.Ben tercih etmem hayatta güvenmem.Kulağıma güvenirim.Dinlemek iyidir.GP kötüdür.Gitaristler için güzel tabi.Heralde bu paragrafta sapıttığımın farkındasınızdır ama nedenini de kestirebiliyorsunuzdur.Çok önemli birşey dinlemek.Ben birçok bana zor gelen şarkıyı/tekniği uzun tren/otobüs yolculuklarında art arda dinleyerek çıkarmışımdır.Çalmak işinin %75 i beyinde bitiyor.Gerisi de biraz zaman ve güç harcanımıyla geliyor zaten hiç dert etmeye gerek yok.

Çeşit çeşit dinlemeye çalışıyorum.Jazz-Fusion dan Progressive e,Technical Death-Grind,Power a kadar herşeye ilgi gösteriyorum,her tür davulcunun tekniğini inceliyorum,böylece davul denen enstrümanı çok iyi hazmetmeden önce geniş perspektif yakalamayı hedefliyorum.Dinlemeden olmuyor çünkü belirli bir çember etrafında döneduruyorsun.Çapı önemli değil,amatör veya yardırmış,aşmış davulcuları,hepsini mümkün mertebe izliyorum.youtube iyi bişey.

Sabırsız davulcu 'adayları' daha 1 sene çalıştıkları halde uzman olmuş olmayı dilerler.Maalesef bu olmaz.Efsanede söylenene göre Virgil Donati gibi kendinizi bir yıl boyunca erzaklarla ve içinde bir kit+stüdyo olan bir dağ evine kapatsanız ve hababam çalışsanız yine de ordan çıktığınızda sadece iyi pratik yapmış bir davulcu olursunuz.Tekniğiniz için dinlemeniz,uzun süre dinlemeniz ve önce analiz sonra sentez yapmanız şart.

Ve şunu da söyliyim kimse "çok iyi çalıyorum" diyemez maalesef.Ona halk karar verir,izleyenlerin toplam fikirlerinin Ortalaması ve Standart Sapması karar verir.Müzisyen dediğin kendi sanatı hakkında konuşmayacak,izleyici/dinleyici takdir edecek bunu.Günümüzde bunun aksi yapılıyor hep maalesef.

Kit önemsiz.Vurunca baget geri seksin yeter.Sadece bir adet pad'le çok üstün seviyelere gelen arkadaşlarım vardı.Ufkunu genişletmekle alakalı bişey.Ben halen çırağım.Usta olmaya daha kilometreler var.

Ufuk genişletmek.
 
ha bu arada davulum pearly granmaster,ziller ıstanbul handmade....ıron cobra hp9900 teın pedal

Dostum iron cobra'nın hp9900 modelini nereden bulabilirim acaba ? İstanbulda Hp900 modeli var ama 9900 modelini bulamadım.
Pearly davullarını da ilk kez senden duydum bu marka ile ilgili bilgi alabileceğim bir sitesi mevcut mu ?

Saygılar... ;)
 
mastersplacems5.jpg


Yaklaşık 1,5 sene önce başladım.
Resimdeki ise uzun süre ders gördüğüm bateri idi.
 
thedrumperformer demiş ki:
öncelikle şunu belirteyim, 91 doğumluyum..

CV :p :
4 yaşımda kulağım olduğunu anlayınca evdeki çocuk orguyla çeşitli parçaları çıkartmaya başladım, üzerine gidince her popüler parçayı çalabilir olmuştum daha sonra ilkokul boyunca org kursuna gittim eve de adam akıllı bi org alabildim, anlaşılan klavyeci de olabilirmişim.. ama nedense ortaokulda 3 sene boyunca okulun orkestrasında vurmalı çalgılar kısmında çaldım, bu sırada nota bilgim iyice kuvvetlendi, grup şefliği yaparak 10 larca kişiye ritm dersleri verdim, ardından lise 8. sınıfta gruplarım oluşmaya başladı.. teknik dersler almak için durul gence'den yararlandım.. kendisi en iyi türk bateristlerindendir.. 3 aylık derslerden sonra kendimi evde geliştirmeye devam ettim, ben de çalarken nota kullanmam, parçalara dinleyek çalışırım, bunu durul gence de önermişti zaten.. daha sonraları eve bateri almayı başardım.. şu anda 3 adet grubum var.. kayıt yapmalık derecede parçaların aynılarını çalıyoruz.. ancak bi kayıt yapmaya zamanımız olmadı..

bateri setup ım:
drumset: Ludwig CS Combo (black PVC finish)
bass drum: 16x22"
toms: 10x12" , 11x13"
floor tom: 16x16"
snare: 6,5x14"

cymbals: istanbul RadiaNT
hi-hat: 14"(regular)
crashes: 16"(sweet) , 17"(rock)
ride: 22"(medium)

hardware:
drum pedal: Ludwig
twin drum pedal: Tama
snare stand: Ludwig
cymbal stand: Maxtone T
cymbal stand: Ludwig
cymbal stand: Maxtone
hi-hat stand: Ludwig
throne: Ludwig

kısaca davul Ludwig, ziller Radiant..
marka olarak çok güvendiğim isimler.. okuyanlar için teşekkürler
Ludwig CS Combo mu dedin sen ev adresini verip birde o gun davulu balkona koyarmısın rica etsem :D
 
benim davulla tanışmam çok uzun süreler dayanır. dedem müzisyendi abim dedemin sazına ritm tutacam die darbuka almıştı. daha sonra dedem vefat edince saz abime darbuka da bana kaldı. iki yaşımdan beri darbuka üzerinde ellerimle parazit yaratmaktayım:D en başlar da oyun olarak yaptığım şey şimdi uzmanlaşabileceğim nerdeyse tek şey. daha sonra normal davulcuların çaldığı davulla darbukayı yapıştırara çalmaya başladım. sonraları tef(erbane) çaldım. en son 2005 in ikinci yarısında AKSM de davul aldım elime üçüncü aldığım da davulu yırttım. şu an da hala öğrenme aşamasındayım...
 
2004 yaz aylarında Pentagram studyosunda müzikle tanışmamla beraber Ogün sanlısoy grubu ile konuşmalarım sonucu şu an Sertan soğukpınar'dan kurs almaktayım çok güzell davul çalmak yalnız zor bir enstrumandır bayaa kasar insanı beni deli ettiği zamanlar çook olmuştur her neysea yinede aşığım davula seviyorum bişeyler çalmayı ritm çıkarıp atak atmayı kafama göre takılmayı bayaa amatörüm diyebilirim kendime hala kendimi geliştiremedim ama yakın bir zamanda pad davulumu alıp çalışmalara başlıcam inş

Bunlarda çalıştığım davullar

TamaStarClassic


Buda şu an çalıştığım davul
TamaStarClassic Bubinga

Aşığım bu davula :)
 
radical_noises demiş ki:
thedrumperformer demiş ki:
öncelikle şunu belirteyim, 91 doğumluyum..

CV :p :
4 yaşımda kulağım olduğunu anlayınca evdeki çocuk orguyla çeşitli parçaları çıkartmaya başladım, üzerine gidince her popüler parçayı çalabilir olmuştum daha sonra ilkokul boyunca org kursuna gittim eve de adam akıllı bi org alabildim, anlaşılan klavyeci de olabilirmişim.. ama nedense ortaokulda 3 sene boyunca okulun orkestrasında vurmalı çalgılar kısmında çaldım, bu sırada nota bilgim iyice kuvvetlendi, grup şefliği yaparak 10 larca kişiye ritm dersleri verdim, ardından lise 8. sınıfta gruplarım oluşmaya başladı.. teknik dersler almak için durul gence'den yararlandım.. kendisi en iyi türk bateristlerindendir.. 3 aylık derslerden sonra kendimi evde geliştirmeye devam ettim, ben de çalarken nota kullanmam, parçalara dinleyek çalışırım, bunu durul gence de önermişti zaten.. daha sonraları eve bateri almayı başardım.. şu anda 3 adet grubum var.. kayıt yapmalık derecede parçaların aynılarını çalıyoruz.. ancak bi kayıt yapmaya zamanımız olmadı..

bateri setup ım:
drumset: Ludwig CS Combo (black PVC finish)
bass drum: 16x22"
toms: 10x12" , 11x13"
floor tom: 16x16"
snare: 6,5x14"

cymbals: istanbul RadiaNT
hi-hat: 14"(regular)
crashes: 16"(sweet) , 17"(rock)
ride: 22"(medium)

hardware:
drum pedal: Ludwig
twin drum pedal: Tama
snare stand: Ludwig
cymbal stand: Maxtone T
cymbal stand: Ludwig
cymbal stand: Maxtone
hi-hat stand: Ludwig
throne: Ludwig

kısaca davul Ludwig, ziller Radiant..
marka olarak çok güvendiğim isimler.. okuyanlar için teşekkürler
Ludwig CS Combo mu dedin sen ev adresini verip birde o gun davulu balkona koyarmısın rica etsem :D

davul hakkında neler düşünüyorsun?
 
Geri
Üst