Wrap Around Köprü

bu köprüye sahip bir gitarım var. gitarı çok seviyorum fakat köprüsü beni uyuz ediyor. yok telleri yukarı aşşağı yaklaştırıyor nekadarsıkarsam sıkaım tel yüksekliğini ayarlayamıyorum istediğim gibi. başıma bela oldu ya varmıdır incelikleri veya sahip olup yıllardır kullanıpda anlatabilecek arkadaşlar. gerçekten uyuz oldum. gitargüzel ama köprü yüzünden soğuyorum gitardan. bi türlü telleri istediğim kıvama getiremedim.
Adjustable_Wraparound_Bridge_sm.jpg
 
Daha da kötüsünü söyleyeyim sana: O teller köprüye sarılıp üstten gidiyorlar ya sapa hani. Köprünün üzerinde bir döndürme kuvveti var yani, alttan tutup üste çevirmeye çalışıyor teller. Elimdeki bir köprüde (Tone Pros falan olabilir, ucuz bir şey değildi) o döndürme kuvveti yüzünden köprüyü gitara sabitlediğin vida kırıldı en sonunda. Eve gidince fotoğraflayıp atarım, iğrenç bir durum.
 
bigsby köprüye benziyor biraz.insanı deli ediyor bu tarz sarımlı köprü olayı.telleri falan takması çok zor.teller acayip yüksek oluyor falan.
 
Tony Iommi'nin kendi gitarında kullandığı, arada bir Gibson'un da kullanmayı akıl ettiği şöyle bir köprü sistemi var. Lakin adı neydi bu meretin unuttum. Üstüne gitmende fayda olabilir belki:

P2050003.jpg


PC110015.jpg
 
Geri
Üst