Google Microsoft Savaşı

P

P-R-E-T-T-Y

gencbilimteknoloji1305200614pc.gif

Google kurucusu Brin, Microsoft’un MSN arama motorunu Windows Vista işletim sistemine entegre etmesini kuşkuyla karşıladıklarını ifade etti. Microsoft, buna karşılık Google’ın şirketten iltimas istediğini savundu.İnternetin en büyük arama motoru Google’ın olağan basın toplantısında konuşan kurucu ortak Sergey Brin, Microsoft’un daha önce rekabeti baltalayan uygulamaları olduğunu ve Windows Vista ile ilgili tasarımlarını kuşkuyla izlediklerini belirtti. Microsoft buna yanıt vermekte gecikmedi. Microsoft CEO’su Steve Ballmer, “Google, Microsoft ürünlerinde ayrıcalık mı istiyor” diye konuştu.Brin konuşmasında, “Söz konusu şirket geçmişte de rekabeti engelleyici tavır içine girmişti, oyunu kurallarıyla oynamadıklarını biliyoruz ve Microsoft’un hangi potansiyel alanlarda rekabeti zorlayacağını gözlüyoruz.” Ancak Google’ın kurucusu Microsoft’un stratejilerini gözlemek için çok meşgul olduklarını, yeni uygulamalar üzerine yoğunlaştıklarını belirtiyor: “Microsoft’un ne yaptığına odaklanmak yerine, kendi işimize bakıyoruz, yeni internet tabanlı hizmetler peşindeyiz.”



GOOGLE, MICROSOFT’LA ÇATIŞMAYA BİLENİYOR

Geçen haftalarda Google yetkilileri Microsoft’un Vista tasarımlarını yakından takip ettiklerini vurgulamıştı. ABD ve AB’deki hukuk otoriteleriyle temasa geçerek yasal yolları zorlayacaklarının sinyalini veren Google yöneticileri Microsoft’un gelecek yıla ertelenen yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın rekabeti baltalayacak tasarımlar içerdiğini ve özellikle de arama motoru konusunda çatışmalar yaşanacağını her fırsatta dile getiriyor.

ÇATIŞMANIN EKSENİ

Microsoft’un internet arama motorunu Vista işletim sistemine entegre hale getirmesi, halen Avrupa’da davalık olan Windows Media Player tartışmasına benziyor. Microsoft, bazı yazılımları işletim sistemine entegre ederek, rakiplerinin ürünlerine ilgiyi azaltmakla suçlanıyor. Google da, entegre MSN arama motorunun Google’ı devre dışı bırakmaya yönelik bir hamle olarak algılıyor.

MICROSOFT: GOOGLE İLTİMAS İSTİYOR

Google’ın basın toplantısına Microsotf’tan yanıt gecikmedi. Dünyanın en büyük yazılım şirketinin CEO’su Steve Ballmer, “Google galiba Internet Explorer üstünde ayrıcalıklar istiyor” diye konuştu. Internet Explorer’ın yeni versiyonu IE 7’nin yüklenmesinde kullanıcının başlangıç ayarlarının değişmediğini ifade eden Ballmer, “Google’ın bu konuda şikayet etmesini sanıyorum bizim arama motoru alanında büyümemize bir tepkidir” şeklinde konuştu.

(ALINTIDIR)
 
Google Inc zaten Linux'un yanında ;)

Netcraft'tan bakarsanız Google sunucularının Linux üzerinde olduğunu görebilirsiniz ki zaten şu an Linux'tan daha mantıklı bir OS düşünemiyorum server bazında.

Ballmer, “Google’ın bu konuda şikayet etmesini sanıyorum bizim Arama motoru alanında büyümemize bir tepkidir” demiş ya, kusura bakmasın da halt etmiş yani ;)
 
Windows'u destekleyen çoğu şirket de PHP web sitelerinde daha verimli çalıştığı için Linux sunucu kullanıyorlar. Yani Google'nin Linux'u desteklediğini düşünmedim bu nedenle, teşekkürler.

Saygılar,
U.
 
Google'ın yakın zamanda çıkardığı arama motoru dışında olan faydaları Microsoft'a iyi bir darbe oldu zaten.Microsoft'un bu sene aldığı ps3 bombasıda her geçen gun Microsoft'un x-box hayallerini suya dusuruyo şu anda x-box'ın ps3'e gore tek çekici yanı fiyatları arasındaki uçurum ama tüketicilerin bu fiyatı pek sallamadan ps3'ü alcaklarını dusunuyorum nede olsa bu zamana kadar ps1ve ps2'iyle büyüdük.
futurist'inde dediği gibi google şuanda linux'un yanında aslında linux google'ın yanında :) Ama linux ve google ayrı iki bir firma olarak çalışıyo(şu anda ilerde tek bi firma olarak çalışcakları kesin) linux microsoft'a karşı çok kuvvetli bir rakip olduğu için şu anda piyasadaki en iyi arama motoru olan google'ı elinde tutuyo ve ona her turlu maddi destekte bulunarak google'ı iyininde iyisi yapma peşinde ve internet ağında boyle bi motora sahip bi firmanın prestij bakımından onemi çok buyuk.Yani kısacası microsoft google savaşında galip google olcak gibi...:)
 
Geri
Üst