Scarlett 8i6 Driver Sorunu

Ses kartımı 1 seneden fazladır kullanmaktayım. Yaklaşık 4-5 ay önce Macbook Air aldım ve driverlarını kurup sorunsuzca orada da kullandım. OS X Mavericks güncellemesi gelince haliyle güncellememi yaptım ve sorun bundan sonra başladı. Seste çatırtılar çızırtılar başladı 2-3 kere silip tekrar yükledim fakat bi sonuç elde edemedim. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra sitelerinden dmg dosyası kaldırıldı. Yaklaşık 3.5 aydır USB 2.0 driver'ını tekrar düzenleyip koymalarını bekliyorum. Acaba benim gibi driver sorunu ile karşılaşan oldu mu yada ne yapmam gerekiyor?

http://us.focusrite.com/usb-audio-interfaces/scarlett-8i6/downloads
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
2013 ün 11. ayından beri güncelleme gelecek neredeyse. Tam olan yazılanları anlamadığım için bir şey yapamadım. Gördüğüm bütün USB 2.0 ları indirip denemiştim olmamıştı.
 
Güncelleme bekliyorum ben de 18i20 kullanıyorum 44.1 kHz'de sorun yok Mac'te ama diğer sample rate'lere geçince crack sound yapıyor, çat pat atlıyor... Windowsta böyle bir sorun yok şu an için ama sitedeki OS Checker kısmında da Mavericks yok henüz.

Çözeceklerinin düşünüyorun, inanıyorum ama ne zaman çözerler hiç bir fikrim yok...

Sevgiler :)
 
Diyor ki eğer Maverick güncellemesinden sonra sesle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, biz sorunu çözerken aşağıdaki "class compliant mode application" ı indirerek Apple ın USB ses sürücülerini kullanmanız mümkün.
Lütfen dikkat : "class compliant mode application" u zipten çıkardıktan sonra sağ tıklayıp "open" deyin. Bunu yapmazsanız "Apple Gatekeeper Service" hatası alabilirsiniz.
Scarlett Mix Control kullanıcıları (6i6, 8i6, 18i6, 18i8 and 18i20)
Lütfen "class compliant mode application" u kurmadan önce indirmeler(buraya tıkla) sayfamızdan Scarlett Mix Control ın son versiyonunu indirip kurun.
Scarlett Mix Control le ilgili sorun yaşayanlar bu makaleyi inceleyebilirler. (link burada)
Mac class compliant mode u çalıştırdıktan sonra Scarlett ses kartınızı tanımıyorsa bu makaleyi inceleyin. (link burada.)
Başka sorun varsa buralara gidin. (link burada.)


Buyrun beyler kısaca özünü çevirdim, umarım görür işinizi. Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
@edizkralll çok teşekkür ettim hocam yaptığın çeviri için. Ayrıca dediğin şekilde kurulumu yaptım garageband de şu an sıkıntısız kayıt yapabiliyorum.
Cubase i tekrar kurup deneyimleyeceğim, sonuçları buraya yazarım.
 
Ses kayıt prodüksiyon yazlımları için mavericks sorunlu malesef, çoğu tanıdığım arkadaş Apple'ın servisine geri götürüm lin yükletti, ayrıca logic X de 9 kadar stabil değil biraz daha zaman geçmesi gerek. Hatta geçenlerde mid-side tekniği ile solo gitar kaydı yapacaktık koskoca logic x'de faz çevirme düğmesi yok cubase'in yalın sürümlerinde bile varken...
 
Geri
Üst