Jack Seçimi

Merhaba arkadaşlar.Uzun zamandır jack olayı yüzünden sıkıntı yaşıyorum aktif olarak kullandığım 7 adet pedal var ancak ben pedalları teker teker alırken jackları da yanında teker teker aldım çoğu farklı ve kötü markalar.Özellikle stüdyoda herşey düzgünce kurulmuş olmasına rağmen gitardan ses alamıyorum.6 ara jacktan bi tanesi arızalı ondan eminim.ama teker teker denemek işkence gibi.dip ses te ayrı bi sorun.(Hedefim ISP almak ama bütçem yok :) )
Ara jackta hangi marka-modelleri tavsiye ediyorsunuz ? Bütçem fazla olmadığından tanesine 40 lira verip 6 adet planet alma imkanım yok.alttaki marka ilgimi çekti açıkçası.bakıp yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=21526&gid=4856

Ayrıca pedal setup-amfi arasına da planet devre kesicili almayı düşünüyorum.bu sistem ile jacklardan kaynaklanan sinyal kaybı ve dipses sorununu çözebilir miyim ?
 
mad_jack_the_pirate_by_albert238391-d5ndubs.png



Ben Çılgın Korsan Jack diyorum.




Ek olarak kablo işinde ne yazık ki vereceğiniz para doğrudan kaliteyi etkiliyor. Mooer'lar fena değiller ama Lava Solderless Kit gibi bir gerçek var.
 
Son düzenleme:
iki pedal arasında bu tip tek parça jak-jak kullanmak pek iyi değil. Mutlaka biraz esneme payı olması gerekli. Özellikle pedallar sert bir yüzeyde değil de halı kauçuk benzeri bir yüzeyde duruyorsa, bir pedala bastığınızda yanındaki pedalı da aynı yönde zorlayacaktır. Jak-kablo-jak tipinde bağlantı tercih edin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ben bu açıdan hiç düşünmedim haklısınız.pedalların jack girişlerinin aynı yükseklikte olması da önemli.( birden fazla markanın pedalını kullanıyorsak)
 
O kablosuz jackları bi' geç dostum önce, antbalcının dedikleri çok doğru. Ara jack olayının en uygun ve en kaliteli çözümü kendi jacklarını yapmandır. Ankara için konuşayım Konya sokakta kaliteli diyebileceğim (Dimarzio nun jacklarında kullandığı) konektörlerin tanesi 3 lira civarında, 4 liraya daha iyisi, neutrik in dik açılı jackları da 7-10 lira civarında. Benim bütün ara jacklarım (1i hariç, 1i planet waves in devre kesicili olanından) 4.5 liraya bulduğum plastik kapaklı, geniş lehim havuzlu ve topraklama-faz arası bayağı fazla olan bir jack. Ayrıca geniş bir plastik kapağı var ve bu sayede bir arıza olursa (hiç olmadı henüz) kapakları açıp arızalı olanı görebileceğin şekilde, kablolarım da klotz un mono kablosu. Klotz un da metresi sanıyorum 3-4 lira kadardı. Yani en ucuz yolu bu, planetin jackları çok iyi evet gitar-setup, setup-amfi arası bu devre kesicili olanlardan kullanıyorum lehimsizlerden ama pedalların arasında kendi yaptıklarım var ve sorunsuz halde gidiyoruz şu an. Aklıma geldikçe yenisini yapıp atıyorum pedalboard un çantasına, yedek halde duruyor. Tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Söylediğin de mantıklı çok mantıklı.Konya sokağa yakın bir yerde kalıyorum yarın ilk işim gidip biraz araştırma yapmak olacak.lehim işini de kendin mi hallediyorsun yoksa malzemeleri aldığın yere mi yaptırıyorsun ?
 
Geri
Üst