Edna (Rock/Heavy Metal) - Bursa

Selamlar,

2003 yılında vokalde Sinem Şahin, gitarda Eren Mete ve davulda Emrah Kaygusuz tarafından temelleri atılan grup 2004 Ekim ayında bas gitara İlker Çakın ve elektro gitara Oytun Özcan’ı kendine dahil ederek “Rağmen” ismiyle cover çalışmalarına başladı.

2004 Nisan ayında ilk konserini veren grup,ismini EDNA olarak değiştirdi. Bu dönemde Emrah, yerini Mahmut Yavuz’a bıraktı. Mayıs ve Haziran aylarında Uludağ Üniversitesi Şenlikleri, Dünya Çevre Günü çerçevesinde düzenlenen konserler ve Barışarock Bursa ayağı konserinin yanı sıra çeşitli bar konserlerinde sahne aldı. Eylül ayında grubun vokali Sinem’in yurt dışına çıkması ve altı ay yurt dışında kalması nedeniyle konserlere ara veren grup, bu süre zarfında beste çalışmalarına yoğunluk verdi. Sinem’in dönüşüyle birlikte cover çalışmalarına da yeniden başlayan grup, iki haftalık çalışmanın ardından “Yolgezer” grubundan Alp Çoksoyluer ‘in katkılarıyla (düzenleme) demo çalışmalarını tamamladı. 2006 yazında Bursa' da düzenlenen Orchestras yarışmasında 4. olan grup demo yapma hakkı kazandı. Kasım ayında İlker ve Mahmut yerine Alper ve Berkay gruba dahil oldular.

Vokal - Sinem Şahin
Ritm Gitar - Eren Mete
Solo Gitar - Oytun Özcan
Davul - Berkay Aycan
Bas Gitar - Alper Başbuğ

Yaklaşık bir ay önce kaydettiğimiz demomuzun linkleri:

DERİN - http://rapidshare.de/files/20706807/Edna-Derin.mp3.html

ZİNHAR - http://rapidshare.de/files/20707453/Edna-zinhar.mp3.html

Çaldığımız coverların listesini ve konser haberlerini edna.anatolianrock.com adresinde bulabilirsiniz.
İletişim/yorum için [email protected]

yorumlarınızı bekliyoruz. :)
 
Arkadaşlar parçalarınızı dinledm ... Yanlız Heavy Metal adına pek birşey göremedm ..

Parçalarınız gayet güzel.. Özellikle vokalinizin ses rengi çok iyi .. Başarılı çalışmalar olmuş .. Alternatif için gayet iyi bir grupsunuz ..


Yolunuz açık olsn ...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yorumların için teşekkürler.

Tür konusuna gelince, aslında bu tartışmadan en uzak durduğumuz konu. Başlıktaki türleri yalnızca grubun genel soundunu açıklamak için yazmıştım. Sırası gelecek bestelerde progresif öğelerde olacak, gotik bir hava da olacak veya alternatif diye nitelendirebileceğimiz türlerin etkilenimi de olacaktır. Bütün grup üyelerinin çok çeşitli türlerden etkilendiği göze alınırsa türü bir kalıba sığdırmak çok zor olur.

Tekrar sağol, vakit ayırıp dinlediğin için.
 
rock şehri bursa'nın güzide grubudur kendileri. ağır ama emin adımlarla ilerliyorlar. 2 şarkı da süper. ellerinize sağlık. (çok mu ciddi oldu lan?) :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
CQC demiş ki:
rock şehri bursa'nın güzide grubudur kendileri. ağır ama emin adımlarla ilerliyorlar. 2 şarkı da süper. ellerinize sağlık. (çok mu ciddi oldu lan?) :)

yok abi yeterince ciddi değil :? :D

Tekrar teşekkürler yorumlarınız için, bu arada orjinal linklerde sorun çıktığı için yeni linkleri ilk mesajımda editledim.
 
Selamlar, parçalarınızı dinledim, hemen fikirlerimi yazayım...

Derin :
- Girişteki gitar, kuru kaydedilmiş akustik gitar olsaydı, daha esrarengiz bir giriş olabilirdi belkide.
- Solo gitar ; birazcık daha vibrato yada enstanasyon problemin vardı sanırım.
- 3:24 deki başlayan vokali bir daha düşünün bence...
- 3:43 deki atağın ölçüsü biraz uzun mu olmuş, 3:46'da bitseydi. ( yani evet evet sondaki gibi :) )
- 4:50 den sonrasını kırpabilirseniz kırpın, buraya tekrar asın. ( Biri jack mı çıkardı :) )
- Kayıtta davul ve gitar diğerlerinden biraz uzak olmuş ama olsun. Belki Uzak filminden etkilenmişsinizdir. :oops: :p Şaka...


Zinhar :
Kusura bakmayın ama bu parçanıza rock demekde zorlanıyorum. Daha ilk giren kick ve baslarla beraber biraz dumur oldum. O kickler tam pop soundu olmuş. Kısacası Derin ile Zinhar arasında bir bağ göremedim ben. "Derin" ile orjinal birşeyler yapma çabası içinde bir grup görürken, "Zinhar" ile piyasa kaygısı bir grup görüyorum. Malesef... :roll:
Tabi parçaya kötü demiyorum. Bu tarz parçalar gidiyor piyasada ama kime hitap ediyor...


Neyse başarılar, yolunuz açık olsun...
 
Sezer eywallah bilader çok saol o sizin güzelliğiniz walla,sizi de en kısa zamanda dinlemek kısmet olur işallah walla özledik hepinizi gelseniz de biraz bu taraflara kulağımızın pası silinse :) polski sen de saol yorumların için,ama zinhar konusunda söyliceğim bi iki bişey war..Yaptığımız müzikte,gerek cover,gerekse bestelerde hiçbi zaman piyasa yapalım pop yapalım ya da piyasa olmayalım metal yapalım diye kaygılarımız olmadı..tabii ki hep belli bi çizgimiz oldu ama özünde kaliteli şeyler yapmaya,çalmaya çalıştık..Besteleri yaparken bu kalitenin yanına ruhumuzu,hissettiklerimi katmaya çalıştık.Şarkının ortaya çıkışındaki ruh hali gerek müziğe gerekse sözlere yansıdı..yorumunu okuyunca biraz şaşırdım çünkü genelde insanlar derin'i klasik bir rock şarkısı olarak yorumlarken "zinhar"ın orjinalliğini övdüler.. tekrar söylemeden edemiycem yaptığımız müzikte "piyasa müzik" kavramını hiç bi zaman göz önünde bulundurmadık..içimizden öyle geldi öyle oldu..ama yine de bunlar senin düşüncelerindir tabi,dinlemişsin zaman ayırmışsın bi de yorum yazmışsın o yüzden çok saol..
 
Canlarım forumunuz hayırlı olsun.(nezman açtınız bilmiom walla yeni gördüm :) ) Çalışmalarınızda başarılar en kısa zamanda konserleri beklioz walla. Görüşmek üzere.
 
Asmerkez'in düzenlediği Orchestras yarışmasına katılıyoruz. 2 Temmuz Pazar günü bekleriz efendim. Tam saatini kesinleştiği zaman açıklayacağız. Buna ek olarak yine Orchestras kapsamında bir cumartesi günü de performansımız olabilir. Kesinleştikçe buradan duyuruz.
 
Geçtiğimiz pazartesi akşamı Resimli Bar'da konserimiz vardı. Bu sene okuldan mezun olan ve Bursa'da ayrılacak olan Gürkan arkadaşımıza sürpriz bir konser planladığımız için burdan haberini duyuramadık(Tabii Gürkan soundcheckte bizi bastı o ayrıı :D).

Gürkan'ı ve bizi yanlız bırakmayan arkadaşlara çok teşekkürler, resimleri en yakın zamanda koymaya çalışacağız.
 
way be......bn ismi çok beyendim ..hevy , zamanında okadar cok koştukki peşinden hızlı olmayı sert olmayı orda öğrendik.
şimdi izmirin barlarında piyasa yapabiliyoruz ancak....sise basarılar dilerim arkadaşlar ...biz bıraktık sis sakın bırakmayın ...ephesosdavul.

yolunuz açık olsun ...demonuz varsa dinlemek isterim.
 
Geri
Üst