Blaster (speed/thrash) -istanbul

blaster ın ılk ortaya cıkısı 2002 yılındaki BLASTER demosu ile oldu. demodan sonra CHAOTIC NOISE demosu cıktı. daha sonra gruba CEM DEVRIM DURSUN dahil oldu. demolardaki speed metal tabanlı muzik yerini daha progresive bir muzige birakti. bir bakıma tarz progresive speed thrash oldu. yakında album kaydına girecek olan grubun son kadrosu

TUGRUL KAYA: GITAR
DENIZ SALGAM: GITAR
GURDAL SONMEZ: BASS
GOREMASTER: DAVUL

www.blastermetal.com

thrash till death!!!
 
Rectifier ile beraber Türkiye'nin en iyi thrash grubudur. Gerek Blaster demosu, gerek Chaotic Noise demosu besteler anlamında grubun ne kadar üst düzeyde olduğunu göstermiştir. Chaotic Noise biraz daha gelişmiş olsa da iki demonun da kayıt kalitesi bakımından çok yeterli olduğunu düşünmüyorum. Gerçi bunda kurucu eleman Tuğrul'un Niğde'de yaşamasının ve uzun süren kadro sıkıntısının etkisi de büyük.

Bestelerdeki old-school thrash altyapısına speed riffleri ve dijital tonlamalar eklenince old-school ruhuna uygun modern bir çalışma çıkmış aslında. Sözlerde toplumsal sorunlardan, çürümüşlükten, pisliklerden, ego tatminlerinden bahsediliyor.

Demoların ve kayıtların yurtdışına dağıtımı ise birçok albümlü gruptan daha başarılı belki de. Exodus, Kreator, Destruction, Annihilator, Slayer gibi birçok thrash grubunun forumlarında Blaster hakkında fikir sahibi insanlar mevcut. Bunlara bizzat denk geldiğimiz oldu.
 
Şimdiiii... Blaster denince bahsetmem gereken en önemli unsur ise grubun konser performansı belki de. Ben müziğin sadece kayıt aşamasında kalması düşüncesine desteklemiyorum. Müzik insanlarla paylaşım amaçlı yapılmalıdır ve bu sadece demo ile olmamalıdır. Hele hele Blaster gibi old-school ruhuna sahip, gaz, seyirciyi coşturacak, sahne performansıyla adından söz ettirebilecek bir grubun konser vermemesi kabul edilemez bir hal alıyor benim için.

Sözün özü; ben bir Blaster fanı olarak adamları karşımda izlemek, en öne geçip kafa sallamak istiyorum. Bu kadar basit...
 
Chaotic Noise demosunu deerrudolf sağolsun dinledim, gerçekten mükemmel besteler var. Sadece Tuğrul tarafından kaydedildiğini öğrendiğimde saygım daha da arttı. Thrash alt yapısında beğenisi olan herkes için ilk dinleyişte insanı avucunun içine alabilecek bestelerden söz ediyorum..

Konser vermeme fikri konusunda ise deerrudolf'a katılıyorum, anlam vermekte güçlük çekmem bir yana, şu amatör ortamda insanların birbirine vereceği desteğin de tam anlamıyla ortaya çıkmasını; gözler önüne serilmesini engelleyecek bir karar bu. İşin omuz omuza eğlenme kısmını ikinci plana koyuyorum.

Ayrıca; başlıktaki "İstanbul" ibaresini görüpte heyecanlandıktan sonra, tıklar tıklamaz bu kararınızı öğrenince ne kadar göt olduğumu tahmin edin lütfen. Böyle bir grubun yanı başımda olmasına rağmen onları konserde izleyemeyecek olmam beni kahreder. Umarım değişir bu durum.
 
İşin aslı konsere çıkmama gibi bir karar yok ortada. Umuyorum ki onlar da konsere çıkmak istiyorlardır ama bir süre kadro sorunu engelledi bunu. Blaster'ı şu anda konserlerde görememenin başlıca sebebinin de Blaster'ın organizasyon konusunda çok fazla seçici olmasının olduğunu düşünüyorum.

Benim Blaster izlemek isteğim kadar onlar seyirciyle buluşmak istese konser aleminin kralı olurlardı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
courtyard dan tanıdıgımız mert su anda blaster ile calısmamakta vokalleri tugrul yapıyor su anda. oldukca gelistırdı kendınıvokal konusunda kendısıne guvenımız sonsuz:)

blaster belkıde en cok konser vermek ısteyen gruplardan bır tanesıdır fakat ılk basta eleman problemleri daha sonra ıse kalıtelı bır organızasyon olmaması sebebı ıle konser olayına henuz gıremedık.

blaster konserınde kotu bır ses sıstemı olursa yapılan muzıkten bır bok anlamaz kımse oyle olunca da konser vermenın pek bı anlamı kalmıyor. sonuc olarak konser verecek blaster buna cok aç fakat yılardır bekleyen grup ortaya cıktıgında gercekten ıyı bır konserle cıkacaktır buna emın olun.
 
exodus_deniz arkadaşım daha önce dinleyip müptalası olduğum ama bir denyo tarafından hacılanan blaster demolarını dinlemeyeli çok zaman olmuştu. Bu haberi okuyunca ilk işim www.blastermetal.com dan ilk iki demodaki bazı parcaları ındırmek oldu. İndirdim indirmesine de aylar sonra tekrar dinleyince birkaç hafta önce stüdyo orion'da dinlediklerimden çok farklı olduklarını farkettim... Blaster'ı stüdyoda canlı canlı dinlemek ve izlemek bambaşkaydı. O nasıl gazdı öyle dumur oldum... Enerjilerine ise tek kelime söyleyemiyorum makina maşallah. Tamam, demodakilerin hepsi dehşet parçalar dinle dinle doyulmaz tadda ama Blaster'ın son halini bunlarla kıyaslamak çok yanlış. Blaster bunları çok çok çok açmış halde şu an. Bence Blaster'ın son halini yansıtan parçalar koyulmalı siteye. Bunu neden dediğimi yeni parçaları dinlerseniz anlayacaksınız. Yeni parçalar muhteşem ötesi olmuş. Bu eski parçaların da yeni versiyonlarını çaldılar ama tarz öyle bir hale gelmişki death metalden grindcore'a thtashten speede progressive den experimentale manyak ötesi olmuş. Bu parçalara aşmış bir enerji katılmış. Açıkçası grindcoreu çok sevmem ama Blaster müziğine nasıl sokmuşlarsa tatatatayı kanım damarlarıma sığmaz oldu, içeriye dalıp popgo yapacaktım!! Tüm elemanlar müzisyenlikte aşmış ve herbirisi kalitelerini yansıtmış bence. Helal olsun. Parçalar konçerto tadında maşallah!! işin en güzel yanı bu kadar teknikken ruh ve gaz da 5'e katlanmış. Websitesindeki parçaları beğenenlerin yeni parçaları dinleyince ne diyeceklerini merak ediyorum. Açıkçası konserlerde de bu kadar detaylı dinleyip elemanların tek tek yaptıkları her manyaklığı tespit etmek nasıl olacak onu da bilmiyorum. Blaster'a yollarında başarılar dilerim.
 
Chaotic Noise demosunu edindiğim günden beri bir sonraki çalışmalarını en çok merak ettiğim Türk gruplardan.Seneler geçti, hala arada takarım cd çalarıma gaza gelirim.Sağdan soldan haberlerini de duyuyoruz bu aralar, eminim damgasını vuracak bir albümle Avrupa piyasasını bile alt üst edecekler.Beklemedeyiz...
 
sanırım bi kaç sene önce ankarada bi konsere çıkmışlardı. saklıkentte , bi arkdaşla gidecektim. ama kismet değilmişti.
çok guzel bi performans sergilemişler sanırım. bu arada
elime eski parçaların yeni ve eski olmak üzere kayıtları geçti. şahsen human parçasını üç farkı şekilde dinlemek
biraz ilginç olmuş death in CYRSTAL MOUNTAIN biraz farklı olmuş.
teknik kapasite olarak zaten bişey dememe gerek yok. çok başarılılar ne diyeyim başka
yolları açık olsun.
ankaraya en kısa zamanda konser için bekliyoruz.
 
Haberiniz varmı bilmiyorum Blaster albüm kaydında, davul kayıtları bitti sayılır. Cem valla kusura bakma ama, sen uzaylı filansın heralde. Neyse artık albüm hazır olunca insanlarda nedemek istediğimi anlar.

Cem Devrim Dursun, Tuğrul Kaya, Deniz Şalgam ve Gürdal Sönmez , bu kadro çok iş yapacak gibi.

Davul kayıtlarından bir kaç kare şart.


 
Davul kayıtlarında kısa bir süre stüdyoda bulunup Cem Abi' nin yaptığı şeyleri görünce adeta gülesim geldi. Şu anlamda gülesim geldi adam öyle güzel, öyle deli, öyle sağlam çalıyorki ister istemez yüzünüzde böyle bir sırıtış oluyr, mutlu oluyorsunuz. Hele ki benim gibi davulla ilgili biriyseniz daha da iyi anlıyorsunuz ;)

Pek dinlediğim bir tarz olmamasına rağmen takdir ettim grubu. Cem Devrim Dursun' un zaten hayranıyım diyebilirim davulculuk ve müzisyenlik konusunda.

Kesinlikle çok sağlam bir albüm geliyor... ;) :twisted:
 
Başarılar arkadaşlar , bu ismi hep duyuyordum ama bir türlü izlemek ve dinlemek nasip olmamıstı, demodan parcaları cektim dinledim gayet güzel en yakın konserde sahnede canlı canlı izleyebilmek dilegiyle görüşmek üzere ;)
 
Offfff!!! Muhteşem bir haber bu!!!! Blaster'ın gaz müziğine Cem Devrim Dursun'un aşmış performansını ekleyince neler olacak acaba? Evet bu adam kesinlikle uzaylı ondan şüphemiz yok!!! Konserlerdeki hayvani performansının dışında Stüdyo Orion'da içerde çalarken hepimizi camın önüne toplamıştı en son. En ilginci Rockrepublicte Cenotaph'ta çalarken grubu bırakıp Cem Devrim Dursun'u izleyen kendi özel izleyicileri vardı :))) Blaster için büyük değer!! Ama Tuğrul da cidden sağlam gitarist, Orion'da klasik gitarla yaptığı şovu unutulmazdı. Siz bir de onu görün! Şimdi daha da merak ettim!!! Ne zaman çıkacak albüm acaba?? Kayıtlar nerede yapılıyor tam anlamadım ama umuyorum çok güzel bir kayıt olur. Blaster bence Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi gruplarından birisi ve bu kadro ile yapacaklarını tahmin bile edemiyorum....
 
BLASTER grubunu geçenlerde RAVEN da ki kayıtları sırasında dinledim.En şaşırtıcı ve güzel olanda CEM in de kadroya girmiş olması.İstanbuldan dönüşü yapmış ve direk olaya kafadan dalmış. Çok tarzım olmamasına rağmen tekniği ve enstrüman hakimiyetleriyle 10 da 10 ve izlemeye değer çok iyi bir grup. Bence kendi tarzlarında bir numaraya yerleşecekler.
BLACK TOOTH olarak destekçiniziz.
TUNA
Vokal.
 
Geri
Üst