Blaster (speed/thrash) -istanbul

Kadro dehşet olmuş. Demolardaki o anormalce yazılmış drum machineleri zaten Cem Devrim Dursun'dan başkası çalamazdı! doğru tercih. Diğer taraftan Discordia'dan Gürdal'ın bas gitara geçmesi bir şekilde sadusun steve digorgio'lu zamanlarını andıran bir müzik mi olacak dedirtiyor bana. Oda başka bir mantıklı tercih. Tuğrul zaten hız ve tekniğin birleşimindeki becerisini demolarda göstermişti. Bu kadro cidden dehşet... Yakında konser var mı acaba, canlı izlemek isteriz...
 
sanirim bir de yalovada sahne almislardi.gerci izleyememistim ama herneyse...album kayitlarinda olmalari sahsen beni cok sevindirdi ciktigi anda alacagim ve bence turkiyede tam anlamiyla bu isi goturen gruplar arasindadir bi digeri de solitude tur kanimca. basarilar... bu arada grup uyelerinden biri kandira da ogrentmenlik yapiyo mu? ve kefken de bir evi var mi? gecen cok acayip bi tesaduf oldu da:)
 
Sahi Solitude'a noldu? Geçen okula kayıt için tekrar ankaraya geldiğimde gördüm basçıyı saçı başı kestşrmiş durulmuş. Yerlerini Rectifier'a bırakacaklar sanırım. Bu arada Exodus Deniz arkadaşım sen de Rectifierda çalıyormuşsun. Tebrikler parçanızı dinledim eski kafa gaz thrash. Blasterın albüm kayıtları ne durumda? Sitelerinde davul kayıtlarının bittiği gitar kayıtlarına başlandığı yazılı. Umuyorum stüdyodaki dehşet performanslarını kayıdada yansıtırlar. Bu tarz progressive bir müziğin kaydıda zor olmalı. Stüdyo kayıt aşamasındaki davul resimlerinde goremaster abiyi pek neşeli gördüm umudum daha da arttı. Maşallah zaman geçmiş ama kendisi aynı kalmış, canlı heyecanlı :) . Fırtına öncesi sessizliğe benzer şekilde heyecanla bekliyorum blasterın albümünü...
 
Demo döneminde gitar/vokal olan ama Mert gruba girdikten sonra sadece gitar görevini üstlenen Erkan iki hafta önce Almanya'dan telefonla aradı. Bir süre daha orada kalacak sanırım. Basçı Özkan 6-7 ay önce ayrılmıştı zaten gruptan. Solitude yerini Rectifier'a çoktan bıraktı bence.

Blaster'a gelirsek; fırtına öncesi sessizlik güzel bir yorum olmuş. Bekliyoruz.
 
Fırtına öncesi sessizliğin bitmesine az kaldı sanırım. Geçen gün stüdyo ravendaydı blaster. Kayıt ne aşamada bilmiyorum ama gümbür gümbür çalışıyorlardı. Sound bayağı sertleşmiş ama bir o kadarda teknik olmuş. Hem eski treş tayfasına hem det metal tayfasına ilaç olacak maşallah. :) Drim tiyetır tayfası sizede ekmek düşer bu müzikten. Epeyi progresive gördüm blasterı. :)
 
Blasterın albümü ne aşamada bilen var mı? Uzun süredir ses seda yok? Gerçekten de fırtına öncesi sessizlik tadında birşeyler seziyorum ama artık fırtınada kopsun be kardeşim, sabır kalmadı
 
Blaster bass gitaristi Gürdal Sönmez ile 4 yıl kadar aynı gurupta çaldık daha sonra halen Discordia gitaristi olan Mehmet Kurul da aramıza katılmıştı, Gürdal ve Mehmet ayrıca kendi guruplarında çalışmalarına farklı bir kadro ile devam ederken yaklaşık 4 sene boyunca da bizim gurubumuzla beraber bir çok konsere çıkmışlardı(Sidewinder ve Problem), çok eski arkadaşlarımdır, çok alçak gönüllü müthiş müzisyenlerdir, 1993 yılında gitar çalmaya başladığımda bir çok şeyi Gürdaldan öğrenmiştim , Mehmetin ise inanılmaz esneklikte insan anatomisini zorlayan parmakları vardı, aslen o dönemden ismi zamanla kaybolmuş kendine farklı yollar çizmiş o kadar çok yetenekli müzisyen var ki, umarım arkadaşlarım Gürdal ve Mehmet kendi yollarında başarılı olurlar, ikiside bunu fazlası ile hak edecek kadar çok emek verdi bu işe, Belki farklı bir tarza yönelelim deselerdi bu gün Türkiyenin bir çok tanınmış müzisyenleri ile çalışabilecek durumda olacaklardı ama onlar 80 lerin sonlarından bu yana kanlarına giren death metal inadını hiç dindirmeden yollarına devam ediyorlar.
 
Samsun'dan başarılarınızı yakından takip etmekte, en kısa zamanda aynı sahneyi paylaşmak ümidiyle ve güzel bir performans ile kulağımızın pasını atmanızı dileğiyle... Saygılar.
 
Zaman zaman ben de bu sorunun cevabını merak ederim. 2-3 yıl önce albümün deneme kayıtlarını ZID Müzik'te dinlemiştim ancak sonra yine ses seda kesildi... Yakın zamanda Tolga'ya tekrar sormayı düşünüyorum.
 
Geri
Üst