Konu Berkin Elvan Değil Ama...

Konuyu açan arkadaş sürekli iyi niyetinden bahsediyor, yanlış anlaşıldığını vurguluyor. İyi niyete ve konu hakkındaki duyarlılığa inandık, kimseyle kişisel sorunumuz yok diyelim. Kardeşim tam da Berkin'in vefat ettiği gün Berkin olduğu iddia edilen bir fotoğrafla çıkıp geliyorsun, başlığı açarken çocuğun adını yazıyorsun. Argümanın her ne kadar "konu Berkin değil" şeklinde olsa da sergilediğin yaklaşım bu çocuğu tartışmanın öznesi haline getiriyor. Dolayısıyla insanlar belli bir hassasiyetle tepki gösteriyor.

Ortadoğuda tanklara elinde sapanla karşı koymaya çalışan çocukların kahramanlığına destanlar yazılan bir ülke burası. Kendi topraklarımızda da benzer görüntüler yaşandığında o çocukları o direnişi göstermeye mecbur bırakan sistemi değil de eline sapan almalarını eleştirmek de barrios'un linkini verdiği konuya çok güzel örnek.

998678_532063646841512_1573861499_n.jpg


Bir baltaya sap olamamış vasıfsız iti kopuğu polis yapanlar utansın.
 
@savarain İşte bu!!! Seninle aynı safta olup aynı şeyleri söylemeye çalışanlar da keşke bu başlıkta aynı sakinliği ve üslubu sergileyebilselerdi. O kadar çok tahrik oldular ki bağırışlarından ne dedikleri duyulmaz haldeydi. Çok itici gözüktü gözüme...
 
Ben @7r7 nin ilk postu düzenlemesini beğendim...Bence başlık da değişirse, bu başlık altında arzu edilen konu ile ilgili fikir paylaşımı yapılabilir ve başlık amacına ulaşabilir diye değerlendiriyorum...

Sevgiler ve saygılar...
 
Karşıt düşüncelilere pedofili diyerek konu açmak ve insanların tahrik olmasına şaşırmak:) Sonra özgürce düşünmekten bahsederek insanları at gözlüklerini çıkartmaya davet etmek:) Fikir iyi ama anlatım tarzı çok yanlış.
 
Başlığa bir daha bakın isterseniz. Konu Berkin değil. Çocukların yaşaması gerektiğini vurguluyoruz. Ölmemeleri hatta bu şekilde ölmemelerini vurgulamaya çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği gençlerdir. Çocuklar genç olamayacaksa bu ülkeye kim sahip çıkacak? Başlık açık ve net zaten "Konu Berkin Elvan değil".
Evet dostum konu Berkin değil diye başlamış ama saçmalık üstüne basıla basıla bundan bahsedilmiş ve Berkin'in yapmış olduğu düşünülen şeyler üzerinden bahsedilmiş ısrarla, ama evet başlık konu Berkin değil.Bu sadece bu yazınla alakalı değildir bu arada diğer yazanlara da cevaptır...
 
O çocukların yeri o kargaşalı sokaklar değil! Oyun parkları.. Birileri yanlış yönlendiriliyor Teyipte bundan nemalanıyor.. Eline kaymağı veren bizleriz sürende bizler oluyoruz..
 
Bu da yeni çıktı çocukların yeri oyun parklarıymış. Sen kimsin? Kimsinde çocuklara bir rol biçiyorsun? Ufak yaşta belki ülke ve siyaset tarihi ve fikirlere dair kitaplar okumadığını nerden biliyorsun. Çocuk dediğin 14 - 15 yaşında bir genç. Hangi çocuktan bahsediyorsunuz. Kaldı ki insanlar hala bu sapanlı fotoğrafları anti- demokratik buluyor. Demokrasiden ne anladığınız size zaten boşbakan tarafından öğretilmiş. Demokrasi demek barışçıl gösteri demek, barışçıl gösteriye sapan da girer, havai fişekte, yüz kapamakta. Demokrasi elinde copla, gaz bombası ve plastik mermi tabancası ile bekleyen polisin karşısına savunmasız çıkmak değil. Hele ki bizim gibi diktatör toplumlarda hiç değil. Çünkü polis savunmasız da çıksan sana gaz basar cop atar. Polis unutmasın ki bu iktidar da gidecek, yerine bir başkası gelecek o zaman bu vatandaşa ne yüzle bakacaklar? Otobüste vs. görünce evlatlarımız suratlarına tükürmek istemeyecekler mi? Yani elinde sapan da tutabilir, devlet ya da polis vatandaşını korumakla yükümlü hangi gösterici ölmek ezilmek ister? Sağda solda laflar dolanıyor işte geçen 3 polis öldüğünde kimse tepki göstermemiş, halkına silah doğrultan kolluk gücüne kim sahip çıkar? Sen bu halkı korumakla sorumlusun bu halka zarar vermek ne demek? Çağdaş toplumlarda polisin yetkileri olabildiğince azdır. Geçen yaz Avusturya' da örneğin eylemciler sopalarla, taşlarla Viyana sokaklarını inletirken bir düzineyi geçmeyecek sayıda polis eşlik ediyordu eylemcilere. Öyle robocop mobokop halleri de yoktu bizim trafik polisi gibiydiler.Yani polis ya da jandarma ne ise iktidara muhalif ya da yandaş fikri ne olursa olsun halkı korumakla kollamakla sorumludur. Halk galeyana geldiyse halkın tepkisini de yine kıracak polistir tepkisiz kalarak. Kimse ya da hiç bir grup savaaşmak için meydanlara çıkmaz en marjinali bile. Marjinal eylemci gruplar çok iyi bilirler ki aslında çatışma kendilere zarar verir bu sebeple olabildiğince uzak durular. Burda polisin şiddeti vardır. Gezi parkı olaylarından bu yana polis orantısız güç kullanmaktadır. Orantısız güç kullanan polis görevden uzaklaştırılacağına ikramiye ile ödüllendirilmekte. Sanki iyi sopa çektin der gibi. Halkın da tokatı ağır olur ancak bu ödüllendiren ve ödüllendirilinlere.
 
Evet tekrar tekrar okudukça olayın rengi iyice belli oldu, ben de dahil herkes birbirine "sen öylesin sen böylesin" demeye çalışıyor, herkes durumdan dolayı çok kızgın ve herkes sinirini birbirinden çıkartıyor. Çok net. Böyle bir yere varamayacağız gerçekten, çok net. Akp li de oldum, domuz da oldum, bağnaz da oldum, it de oldum şu başlıkta çocuk fotoğraflarına bakıyoruz diye pornocu da olmadan ben kaçar beyler, kalın sağlıcakla.
 
30991 eklentisini görüntüle 30992 eklentisini görüntüle 30993 eklentisini görüntüle Bu fotoğraf çocukların ölmesine gerekçe gösterilemez zaten. Kimse iyi olmuş dediğimi falan düşünmesin. Ama! benim konum bu yaştaki küçücük bir çocuğa sokakta böyle gezmesine hangi şerefsizler izin verdi? Eğer ortada bir suç varsa öncelikle bu fotoğrafı görmemezlikten gelenlerindir. Henüz herhangi bir fikre sahip olmayan (bazı şehirlerdeki eli molotoflu, beyni zararlı ülkülerle yıkanmış) çocuklardan nasıl bir konuyu/davayı savunmasını bekliyorsunuz! Biz bile günlerce yüzlerce yazı okuyup bilgi toplayarak kolay kolay karar verememişken üstelik... Kısaca devletten önce bu çocuğu sokaklarda görüpte görmemezlikten gelenlerin bir taş da sen at diyenlerin..... .....ım. Suçun büyüğü sizdedir. Daha iyi bir nesil için önce yaşatmak gerekir.
(Ve ayriyetten söylemek istemiyordum ama söylemem gerek sanırım. Bu yaştaki bir çocuğun böyle eylemlere bilinçli katıldığını söyleyen kişinin 13,14 yaşında evlendirilmiş bir kızın kendi isteğiyle evlendi demesinden hiçbir farkı yoktur. O kişinin pedofili olmadığından şüphe duyarım.)
30951 eklentisini görüntüle
Merhaba arkadaşım. Dün yazılıp çizileni tamamen okumadan yorum yapmıştım, bugün hepsini okudum.
Öncelikle senden başlayayım, amacını anlıyorum çocukların orada bulunmaması gerektiğini, izin verenlerin ve ya zorlayanların hatalı olduğunu düşünüyorsun. Bu düşünceni sadece bu cümleyle bile anlatabilecekken, izin veren kişilere küfür etmeyi tercih etmişsin. Ben izin vermeyi doğru bulan birisiyim küfrünü üzerime alındım ve aynen iade ediyorum. Tartışma kurallarını bilmediğini ve forum kurallarına uymadığını anladım mesajında. Ayrıca o yaştaki bir insanın kendi isteğiyle katılabileceğini bizzat yaşadım ve bunu savunuyorum, önceki mesajımda da belirttiğim üzere insanları tanımadan hastalık teşhisi koyabilmeni de yanlış buluyorum. Amacım seni ezmeye, kırmaya çalışmak değil, küfrüne karşılık vermek istedim ve yanlış bulduğum söylemlerini düzeltmek istedim.
Diğer arkadaşlara söyleceğim tek şey, sadece bu amaç için yeni konu açıp tartışmanızı öneriyorum. Bilinçlenmek ve fikir alışverişi için uygun bir başlık değil, birbirini aşağılayan ve karşıt görüşlü insanlara saygı duyulmayan bir başlık.
Sadece alıntı cevapları yanıtlayacağım, onun dışında ben de takibi bırakıyorum.
 
Bu başlığı ilk gördüğümde yazmamak için kendimi tuttum, çünkü saçmalanacağı çok belliydi.
Konu ile ilgili değersiz fikirlerimi paylaşmaktansa bu fotoğrafı paylaşmak istedim.
Konunun açılış metni ile birebir örtüşüyor maalesef.
Untitled.jpg

Bir yağlı boya tabloya bakıp sadece tahtaya gerilmiş bir bez ve üzerine sürülmüş boya gören bir bakış açısı ile tartışmak anlamsızdır.
 
başlığı açanada kızmıyorum aslında. iyi niyetli olabilir. başlığın kaldırılmasını isteyen biri olarak dün efendice bunu dile getirirken, zaten gergin,patlamaya hazır barut gibiyken iki tane tip adeta fitili ateşler gibi provake edecek saygısızca küstah cevaplar yazdılar. özellikle engellediğim bir tanesi (ki anladığım kadarıyla başkalarını da çileden çıkarmış bugün) bana "zaten ölmeden önce ismini bile bilmiyorsundur" gibi kasti şekilde tahrik etmesi ve yetmeyip çocuk ölümünü "banu alkan " örneği vererek vicdansız karakterini belli etti. orada biraz kontrolden çıkmış olabilirim. ama bu terbiyesizliği engellesemde unutmam. bunların üzerine forumun tüpçüsünden "afra tafra" yapmakla itham edildim. bunların hepsini kenara yazdım. sözde çocukları düşünen,sanki biz ölsünler dermişiz gibi öldürenleri değilde orada bulunmasını sebeb gösteren, "yetmez ama evetçi","akpye oy vermiyorum ama" cı tipleri de bir kez daha bu olay sayesinde görüp tiksindim. mekanı cennet olsun...
 
Hala anlatılması gerekeni anlamıyorsunuz. Bunu bir kenara bıraktım,tartışmıyorum bile. Gerek yok. Karşınızdakini tanımadan böyle ithamlarda bulunmanız terbiyesizlikten başka bir şey değil maalesef. Burada siyasi düşünceler tartışılmıyor. Bir çocuk öldü. Daha fazla çocuk ölsün istemiyoruz diyoruz. Ben bunu söylerken Berkin olayını ele almıyorum. Madem konu açılmış düşüncemi söyledim keza siz de "çocuklar ölmesin" diyebilecek erdeme sahipsiniz. Benim düşüncelerim Berkin ölmeden önce de böyleydi,sonrasında da hep böyle olacak. Ben baba olsam çocuğumun büyüdüğünü görmek isterim. Gerekirse hakları için canından olursa ben de ölürüm ama gurur duyarım. Benim düşüncem kendi haklarını ve ülkelerini daha iyi koruyabilecek yaşa gelmeleri.
 
Geri
Üst