Önemli Olan Insan Mı ?

Protestolarda da yapan birkaç grup oldu tabi ama ben protestoları hedef alarak söylemedim, mesela en çok karşılaştığım "Berkin Elvan Kürttü neden üzülüyorsunuz oldu" hem de azımsanamayacak kadar çok karşılaştım bununla twitter'da.
onu diyenlerin çoğu, büyük ustalarının aponun kucağında oturmasına ses çıkarmayan ahlaksız hırsız güce tapıcılar. milliyetçilikle, vatanseverlikle hatta başlığa uygun şekilde insanlıkla ilgileri yok. bu olaylarda ırkçılık-milliyetçilik aramak yersiz.

şuna dikkat edelim: kürt çocuğu için batı şehirleri (Türkler) ayaklanmışken, g.doğu şehirlerinin (kürtler ) ses çıkarmaması, özerklik vaadi için başçalan ve apoya ruhlarını satmasıdır. olay siyasidir. hırsızlar-namuslular,bir olanlar-ayrılıkçılar meselesidir.
 
Abicim sen niye ırk olayında kaldın sadece? Irkçılık ile birlikte çiğnen onlarca temel insan hakkı var. Irkçılık minicik bir şey. İnsanların yaşam hakkına saygı gösterilmiyor, etnik kimliğe mi vurgu yapmayacak? Adamın gözü çıkıyor, oh olsun diyen binlerce yavşak var her yerde. Gencecik insanlar, hem de duyarlı, akıllı, aydın çocuklar ölmüş, yaralanmış, fişlenmiş..Irkçı olsalar ne yazar, olmasalar ne yazar. Berkin kürt olsa ne olur, alevi olsa ne olur. Adam Mısırlı için ağlıyor, kendi vatandaşına sktr çekiyor
 

Taparcasına sevdiğim bir türküdür. "Yılanların Öcü" adlı filmin müziğidir, film de apayrı bir efsane, her yüze vuran apayrı bir tokattır. Aynı adlı romandan çok başarılı bir uyarlamadır.
Sözleri de şöyledir, Nimri Dede' nin de dediği gibi özü bozulmamış her insan "özde bir insan olmaya gelmiştir."
Müzisyen forumuna müzikle cevap vereyim dedim, belki benim gibi büyüyen vardır dedim.

İkilik Kinini İçimden Atıp
Özde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
Taht Kuralı Ariflerin Gönlüne
Sözde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
Serimi Meydana Koymaya Geldim

Meğerse Aşk İmiş Canın Mayası
Ona Mihrabımış Kaşın Arası
Hakkın İşlediği Kudret Boyası
Yüzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim

Bütün Mürşidlerin Tarif Ettiği
Sadıkların Menziline Yettiği
Enbiyanın Evliyanın Gittiği
İzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim

Ben De Bir Zamanlar Baktım Bakıldım
Nice Yıllar Bir Kemende Takıldım
O Aşkı Mecazla Yandım Yakıldım
Közde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim

Süregeldim Aşk Meyini İçerek
Her Bir Akı Karasından Seçerek
Varlık Dağlarını Delip Geçerek
Düzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim

Gör Ki Nimri Dede Şimdi Neyleyi
Gerçek Aşkı Her Gönüle Söyleyi
Her Türlü Sefaya Veda Eyleyi
Sazda Ben Bir İnsan Olmaya Geldim

4811_yilanlarin-ocu_1.jpg
 
Kişilerin insan olmaktan anladığı değişebilir bu noktada. Irkçılık da bir insanlık ayıbı diyorsan, karşındaki ırk "senin kendi ülken var, benim yok, bana toprak ver" diyebilir. Nitekim diyor da, insanlık o ırka o toprağı vermek midir? Bu topraklarda kardeşçe yaşayabilmek midir? Yoksa insanlıktan çıkıldığı nokta "bana da toprak ver" isteğinin yapıldığı nokta mıdır? Yani kaygınız insanlığı sorgulamak mı bilemedim ben şimdi.
Bahsettiğiniz şey insanlık yada türevi değil, siyaset. İnsanlık başka bir konu, en önemli ögeside sevgiden daha once saygı....
Toprak mevzusu tamamen siyasi bir konu.
 
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people living life in peace

You, you may say
I'm a dreamer, but I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people sharing all the world

You, you may say
I'm a dreamer, but I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will live as one

John Lennon
 
Konu bu değil ama bu olarak varsayıp cevap veriyorum. Ne demişim yukarıda "bu bir birikim şeklinde bu güne kadar geldi ama zararın neresinden dönsen kardır diye düşünüyorum" karşıdaki toprak istiyorsa bunun sebeplerini bir düşünmek de gerek, "aa toprak dedi saldırın" demek yerine. Ben de karşıyım toprak verme konusuna ama durumu bu dereceye getiren geçmişten bugüne yapılan ayrımcılıktır, bunu da gözardı etmemek gerek. Kimisi çıkıp diyor ya "onlar elektrik parası ödemiyor biz ödüyoruz" diye, önce gidip İzmir'e Aydın'a baksınlar sonra da doğuya baksınlar sonra da ben bu durumda olsam ne yapardım diye sorsunlar. Bu iş ironi ile olur ancak. Sonuç olarak yukarıda da dediğim gibi toprak verme konusuna ben de karşıyım bu bir tarafta dursun, söylemek istediğim şu karşınızdaki türk, kürt yada ermeni değil önce insandır bunun unutulmaması gerektiğini düşünüyorum.

Elbette önce insan önemli.. bu hem dindarım diyen için geçerli hem ateist, hem deist olan için.. aslında özde "insan" olmayı becermiş için.. Elektrik parası ödemiyorlar diyenlerden biriyim, bir çok diğer şeyin yanında.. askerlerimizi öldürüyorlar, doktorlarımızı, canlarımızı, şehirlerde bombalar patlatıyorlar unuttunuz mu.. İnsan öldürmek her yerde günah, herkes için.. Milliyetçilik başka kavram ırkçılık başka.. Devlet içinde devlet kurdular, kendi polis güçlerini oluşturdular, silahlarla yol kesip çevirip kimlik kontrolu yapıyorlar.. Bizim Güneydoğu Anadolumuz onlar için Kuzey Kürdistan.. Azcık tarih kitaplarını açıp okuyun..

Mesele İzmir, Aydın'la oraları karşılaştırmaksa sahillerimizdeki çok yıldızlı otellerin sahiplerini de araştırın.. Kürt Başbakanımız da oldu bakanlarımız da.. Onlar biziz zaten.. Oradaki vatandaşın belini büken yanlışları sadece biz yapmadık, onları fakir ve cahil bırakan aşiret reisleri de toprak ağaları da Devlet kadar suçludur.. Orada emeği sömüren onlar, İstanbul'da holding patronları..

Bu vatan kurtarılırken çanakkale savaşında mecbur olmadıkları halde gönüllü ermeniler bile vardı, hep beraber savaştık ama en çok Türk öldü.. benim babaannem 5-6 Mart olaylarında Beyoğlu'nda kendi apartmanına Türkleri sokmayarak yahudi ve rum komşularını korudu.. Velhasıl alevi- sünni diye veya kürt-türk diye kaşıyanlar çok olsa da onlar yok "Biz" varız.. Atatürk Milliyetçiliğini benimsemiş hiçkimse bu olanlara tepkisiz kalamaz...

Milliyetçi söylemlere ırkçı yakıştırması yapılması sadece algılarla oynamaktır.. Irkçılıksa "insan" olmakla örtüşmeyen başka birşey..
 
Adamlar bir vagon dolusu insanı tehdit ediyor, küfür ediyor, aşşağılıyor. Sonra insanlara saldırıyorlar fakat o noktada etkisiz hale getiriliyorlar. Oturup hala konuşmaya devam ediyorlar ve insanlar hala bu şahıslarla insanca iletişim kurmaya çalışıyor. Bu iki vatandaş milliyetçi falan değil AKP militanıdır. Tüm milliyetçilikleri ayaklar altına aldığını söyleyen bir başbakanın sempatizanıdır. Barzaniyi gerilla tulumuyla diyarbakırda konuşturan, şehitlerini kastederek bundan sonra boş yere kimse ölmeyecek diyenlerin yoldaşlarıdır.
Aslında bu iki genç, mesleksiz, çaresiz ve bir gün geleceğine inandığı mutheşem rant hayalleriyle hayata tutunmaya çalışan ve bu hayallerinin birilerinin ayakkabı kutularında sona erdiğini içgüdüleriyle anlamış ve kabul edemeyip çıldırmış iki zavallıdır.

Ekşide birisi sormuş, özel güvenliklerin görevi yerdeki fayansları saymak mıdır? O bambaşka bir konu zaten.
 
Adamlar bir vagon dolusu insanı tehdit ediyor, küfür ediyor, aşşağılıyor. Sonra insanlara saldırıyorlar fakat o noktada etkisiz hale getiriliyorlar. Oturup hala konuşmaya devam ediyorlar ve insanlar hala bu şahıslarla insanca iletişim kurmaya çalışıyor. Bu iki vatandaş milliyetçi falan değil AKP militanıdır. Tüm milliyetçilikleri ayaklar altına aldığını söyleyen bir başbakanın sempatizanıdır. Barzaniyi gerilla tulumuyla diyarbakırda konuşturan, şehitlerini kastederek bundan sonra boş yere kimse ölmeyecek diyenlerin yoldaşlarıdır.
Aslında bu iki genç, mesleksiz, çaresiz ve bir gün geleceğine inandığı mutheşem rant hayalleriyle hayata tutunmaya çalışan ve bu hayallerinin birilerinin ayakkabı kutularında sona erdiğini içgüdüleriyle anlamış ve kabul edemeyip çıldırmış iki zavallıdır.

Ekşide birisi sormuş, özel güvenliklerin görevi yerdeki fayansları saymak mıdır? O bambaşka bir konu zaten.
Özel güvenlik Ankara' da ya öpüşenlere müdahale ediyor ya da başı kapalı olmayanlara ego bandrolü sorarak kavga çıkartmaya çalışıyor. Bizzat kavga edip 15-20 kadar güvenliğin linç girişiminden bir adet insanoğlu sivil polisin yardımıyla son anda kurtulmuşluğum var. Yediğim sayısız alttan basit çocuk çelmesi boyutunda tekme, attığım 1 tane okkalı yumrukla kaldım, tam egoyu basmadım, olmayan cezayı ödemedim, o yumrukladığım güvenliği her denk geldiğimde çok ağır taciz ettim, yine edeceğim. İstanbul'da da İ. Melih gibi bir derdiniz var mı bilmiyorum ama varsa sanmıyorum gelip böyle bir olayda müdahale edeceğini.
 
Irkçılığa haklı sebepler aranması bana çok saçma geliyor çünkü ırkçılığın haklı bir sebebi olamaz. Milliyetçilikle karşılaştıranlar olmuş bence hiç alakası olmayan 2 durum, milliyetçilik siyasetle ilgilidir, ırkçılık ise bambaşka, ne desem yetmez ona. Aslında tam da beklediğim tepkiler geldi, ırkçılık dedim, "ama pkk?" dediniz, ırkçılık dedim "insanları öldürdüler" dediniz, halbuki temelde konumuzla hiç alakası olmayan bir durum, ne yazık ki toplum algısı bu hale gelmiş, üzücü.. Kürtler denince "terörist", Ermeni soykırımı denince "Ermeniler de Türk soykırımı yaptı" diyenlere şunu üzerine basa basa söylemek istiyorum, terörist olanlar Kürt olabilir ama Kürtler terörist değildir, aynı şekilde soykırımı yapanlar Ermeni olabilir ama Ermeniler katil değildir (soykırım konusuna girmeyin, bunu tartışmanın yeri değil burası). Yapılmış bir davranışı tüm ırka yüklemek bence ırkçılıktır.
 
Çocukken aynı mahallede top oynadığımız aynı bardaktan su içtiğimiz ermeni, laz ve kürt arkadaşlarım vardı. Şimdide hala görüşüyoruz. Bir gün olsun aramızda etnik kökeni konuşmak aklımıza gelmedi. Bu iş biraz kültür işi, eğitim işi, kendini geliştirebilme meselesi...Ne yazık ki birileri Marsa giderken biz hala bu meseleleri konuşmak zorunda kalıyoruz...
 
Aslında tam da beklediğim tepkiler geldi, ırkçılık dedim, "ama pkk?" dediniz, ırkçılık dedim "insanları öldürdüler" dediniz,
Şöyle bir baktım da ırkçılık deyince "pkk" diyen birini göremedim, buradaki herkesin de pkk nın "ırkçı"lığı kullanan terörist bir yapılanma olduğunu analiz edebilecek bir zeka seviyesinde olduğunu çok net varsayabiliyorum. Önceki sayfada baktım da batı ile doğu illerini karşılaştırmışsınız, hükümetin olduğu kadar orada yaşayan halkın da sorumluluğundadır bu. Aşiretler, rantlar, hükümetin takip etmekte güçlük çekmesi, yaptırımlarda zorlanması, kolluk kuvvetinin eksik kalması, terör ve en önemlisi de arazi şartları gibi durumlar var. Ben de doğuluyum aslen, hala 2-3 günde bir suyu akan, cep telefonunun çekmediği, evlerde tv yayınının olmadığı, telefonun kesilip durduğu bir köydenim, hangi belediye, hangi hükümet gelirse geldin bi' asfalt yol yapamadı, "şu köye gider" diye bi' tabela yapamadı köye. O kadar adam içinden bi' tanesi de çıkıp kaçak elektrik kullanalım, hükümete karşı dağa çıkalım, adam öldürelim, yol keselim vs. demedi. Ama bu savunduğun pkk lı olmayan "masum" köylüler karakol baskını sonrasında kameralar eşliğinde köylere ziyarete gidiyorlar, hani şu faturasızlar köyü. 1 tane erkek yok köyde, çocuk dahil. Kocan nerede diyorlar kadınların hepsine, bi' tanesi de cevap vermiyor, bi' tanesini de alıp sorgulayamıyorlar, bu kadar netken cevaplar. Çekip geri geliyorlar. Sonra o halk masum oluyor.
Kürtlere karşı bi' önyargım yok, çok severim insan olarak. Ama bu faturasızlar köyünde yaşayanlara karşı böyle değil maalesef. Hele ki bu tüfekliler kasabası var ya, oraya atom bombası atsan orgazm sigarası yakarım, öyle diyeyim.
Ailemde ya da içimde öyle çok bi' milliyetçilik duygusu yoktur ama vatanımı çok severim. Demişsin ya önceki sayfada "toprak toprak diyorlar saldırın demek yerine bi sebeplerini sorun neden istiyorlar" diye. Benim babamın 2 dedesi şehit olmuş, Kurtuluş Savaşı şehitlerinden. Onların "toprak toprak" diye ağladıklarını hiç sanmıyorum, bugüne kadar bir ülkeden toprak kazanan herhangi bir "asil" halkın "toprak toprak" diye "hükümet bize bakmıyor" diye ağlayarak diye toprak elde ettiğini de hiç de sanmıyorum. Şimdi gelip "toprak" diye ağlayan bir halka da oturup düşünecek değilim, ben bu toprağı ağlayarak kazanan bir neslin torunu değilim, ağlayanlara da tutup kendi köyümü veremem, oturup "acaba niye diyorlar bunu" diye düşünmek bile hakaret geliyor bana, kusura bakma. Hele ki yıllarca o kadar askeri şehit etmişken, dağlarda terör estirmişken, bi' de şimdi 10ar 15er çocuk yaptıktan, her savaştan sonra Türkiye' ye sığındıktan sonra nüfuslarını arttırıp da meclise girmeyi başardıktan sonra gelip "biz 10bin yıldır buradaydık, sizden de eski" diyen bi' halktan bahsediyoruz. Kusura bakma dostum. İnsan olan hep kardeşimiz, konu insanlık biliyorsun. Ama benim komşumun 21 yaşındaki mühendis ve nişanlı oğlunu sırf zorunlu askerliği Hakkari' ye çıktı ve o çobana denk geldi diye öldüren bi' adama oturup 1 tane nöronumu harcamam.
 
HER TÜRLÜ radikalllik, ırkçılık kötüdür'ü herkes söylüyor, hem fikiriz yani.. ve Tabi ki tüm kürtler PKK'lı değildir.. Algılarla nasıl oynandığını da iyi bilirim.. Üniversite duvarlarına kimlerin Kahrolsun Faşizm ya da Komunistler Moskova'ya yazdığını da..

Sizin kullandığınız şekliyle anlatayım.. Muhtemelen her ırkçı milliyetçidir ama kesinlikle her milliyetçi ırkçı değildir..

Siz ilk mesajınızda bölünme ve toprak talebi ile ilgili ırkçı ve faşizan söylemler demişsiniz.. Bense Milliyetçi bir insanın da Güneydoğu'da yaşananlar (evet ölümler, PKK, Kürdistan) ve oyunlar üzerine aynı reflekslerle bunları söyleyebileceğini, milliyetçi reflekslerle söylenmiş olana veya söyleyene ırkçı ve faşizan kulbu takılarak itibarsızlaştırılmaması gerektiğini söylüyorum.. Çünkü milliyetçilik ırkçıların tekelinde değil.. Vatan hainlerinin yaptığına karşı buraya yazılmış hangi entry'de tüm kürtler PKK'dır yazılmış ki.. Yalnız üstüne basarak söylüyorum ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ.. yoksa Avrupa devletlerinin kurulumundaki temel milliyetçilik değil..
 
Ankara ve İ.Melih GÖKÇEK başlıbaşına bir konu, hatta, site meselesi...Bunun da açılması ve Ankara'yı 20 yıldır başkent havasından çıkarıp köhne, yobaz bir kent haline getiren bu adamı da konuşalım. Çünkü birçok Ankaralı birbirine bu adam yüzünden "geçmiş olsun" demek zorunda kaldı ve hala geçmedi malesef...
 
Bizim ülkemizde değilmiydi ' NE MUTLU TÜRKÜM DÜYENE! 'söyleminin ırkçılığı ateşlediğini savunan O sözde AYDIN YAZARLARIMIZ(bazıları). Şerefsizin önde gidenleri..
Halk bilinçli tüm kürtlere pkk lı olarak bakmıyor. Ama bazıları ortalığı karıştırmak için o şekilde bir tutum sergiliyor.
Bazı insanlarımız da anlam veremediğim birşekilde lan vatan elden gitse s.ine taşağına bir tutum içerisindeler. Bu toprakları sen mş kazandın SOYSUZ! Sonra böyle konuşunca bizede ırkçı derler, yobaz da derler. Yobazlık buysa evet en ağır yobazım!! Çünkü ben nasıl bu güzel vatanın suyunu içip ekmeğini yemişsem kimsenin boyunduruğu altında olmadan, çocuklarım, torunlarımda yesin yaşasın isterim.
 
Geri
Üst