Analog Pedal Yapmak (Genel Bilgiler)

aynı sorunu bende yaşadım mxr distortion plus yaptım bitürlü çözemedim e tabi bu konuda hicbirşey bilmememizden kaynaklanıyor... banditonunda ilk başta soylediği gibi temel elektronik brazda olsa bilmek gerekiyor...www.generalguitargadgets sitesinden aldığım mxr+ ın in ve outları çok belirgin biçimde şemalarla gosteriliyor ilk projemden vazgeçtim bu açıklayıcı olanla devamediyorum...
 
Bilgiler için çok sağolun. Burda verdiğiniz bilgilerle, http://www.tonepad.com/project.asp?id=19 linkindeki pedalı yaptım dandik plastik bir kutuya koydum, yalnız çalıştırken acayip bir dip gürültüsü oluyor. Söküp tekrar inceledim herşeyini fakat bir hata bulamadım. Neden olabilir bu? Pedalın dandikliğinden mi yoksa? Bu arada elektronikten fazla anlamadığımı belirtmek isterim.
 
dostum metal kutu şase görevi yapıyor genelde birde film transistörmü ne kullanmak lazım bu başlık altında başlarda yazıyor bişeyler
okursan bulabilirsin
 
plastik kutunun içini alüminyum folyoyla kaplayıp bunu devrenin - ucuna bağlayabilirsin.Birde arkadaşın dediği gibi film kondansatör kullan.Ayrıca ülkemizde bulunan malzemelerin çoğu korsan olduğundan kaliteli devre yapmak cidden zor.Korsan nasıl oluyor:firmalar ürettikleri malzemeli testten geçirirler testten geçenler paketlenip yurt dışında satılır.Türkiye'ye gelenler genelde testten geçemeyip imhaya gönderilen malzemeler fakat bu elemanlar nasıl oluyorsa artık bi yolunu bulup bunları bizim gibilere satıyolar.Dikkat ettiyseniz tek satılan devre elemanlarının 1 tanesi fiyatına TR de 10 tane alıyoruz.Ama keşke istediğimiz malzemenin orjinalini bulabilsekte parasını versek.
 
Eyvallah yardım için. Aklıma birşey takıldı şimdi. Dirençleri aldığım adam tam değerlerinde vermemiş. Atıyorum şemada 230ohm yazarken adamın verdiği 200 ohmluk direnç. Bu herhangi bir sorun olur mu?
 
Çok fazla sorun olmaz ama elbette bir miktar etkiler tonu.İçin rahat etmiyorsa bir tane 30ohm luk direnç al seri bağla.Lisede yaptığın gibi :D Eğer hatırlamıyorsan kısaca hatırlatayım:
Dirençlerde seri bağlama:2 direncin 1er bacaklarını birbirine bağlıycaksın.kalan 2 bacağını devreye.Son Direnç=1.Direnç+2.Direnç şeklinde olur.
Dirençlerde paralel bağlama:Dirençleri üst üste koy aynı yöndeki bacakları birbirine sar ve bu bacaklardan devreye bağla.
Son direnç=R1.R2/R1+R2 şeklinde olur.R1,R2 dirençleri temsil ediyor.Takıldığınız konu olursa buraya yazın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
 
Sadece üzerinde yazılı değeri vermeyen eleman sorunu değil mesele.

Bir de sıcaklık v.b. etkilerle elemanın ne kadar yoldan çıktığı da önemli bir etken.
Bir miktar çalışıp da sonra sapıtan devre çok gördüm.

Zaten, üzerinde yazan değeri sağlamayanlar, sadece dirençler de değil ne yazık ki :(

Bu tarz elektronik çalışmaları hep kalitesiz devre elemanları nedeniyle tatsız oluyor.

Bulanlar iyisini buluyor Allah için. Saygı duymak lazım onlara :)

Fiyat farklarını Doğu'ya yakınlığımıza bağlıyordum.

Yine de şu korsan bahsine kafam takıldı; çok ütopik geldi; ama, acayip inanasım da var :)

Hele bunca zamandır gördüklerimden sonra :):):)
 
Selam arkadaşlar,

Beni bazılarınız tanıyabilirsiniz. Reklam değil ama pedal yapımında teknik ve malzeme konusunda yardım ihtiyacı olan arkadaşlara seve seve yardım edebilirim. pedal malzemeleri konusunda aşağıdaki benim sitenin linkinden faydalanabilirler, ayrıca teknik konularda yardım isteyen arkadaşlar çekinmeden ö.m yazabilir ya da msn den yazışabilirler.

[email protected]
 
Shakti nickli beye bir önerim olacak.Elektronikçilerde sıkça gördüğümüz hobi devreleri var.İçinde pcb si elemanları şeması yerleşim planı vs. var.Sizde pedalları bu şekilde hobi devreleri olarak yapıp satabilirmisiniz?Hem elektronikten çok anlamayan insanlar kendi pedallarını yapmanın mutluluğunu tadarlar hemde daha uygun fiyatlarla(siz bilirsiniz tabii) pedal sahibi olabilirler.İçinde kutusu,dpdt si,pcbsi,devre şeması,yerleşim planı,devre elemanları olan bi set?
 
Hem de "dışarıdan malzeme getirtmek" denen şey; insanlar için kolay hale gelmiş olur sayenizde...

Birileri tepenize çöreklenir mi sonradan bilemem tabi :)
Hani yararlı bir şey yapınca :p

Aslında böyle bir şeyi bu ortamda organize olup 3-5 kişi de kendi arasında yapabilir.

Sürüm olunca baskılar da parçalar da daha bir ucuza gelecektir.

Neden ihtiyacı olanlar organize olmasınlar ki...
 
ohh muhabbet baya olmuş.. 2 adet Bluesbreaker yapıyorum birisi dandik bildiğiniz parçalarla. Diğeride iyi film kondansatorler,,philips elektrolitikler falan... 2 pedalda bitince aradaki farkı buraya yazacam bakalım nasıl olacak.
patates baskılar her zaman olacak..çalışırsa ne ala çalışmassada çok birşey kaybetmiyoruz zaten. film kondansatorler tane 100 150 200 250 bin falan aman daha fazla para bayılmasın kimse.. plastik kutuda 1.750 ye aldım 2ytl ye falanda var..

pedal yapan arkadaşlar mümkünse buraya ses örneklerini koyabilirmi? dandik olsada koyun...

hadi kolay gelsin :)
 
Geri
Üst