Analog Pedal Yapmak (Genel Bilgiler)

Bir de bugün millenium bypass devreli true bypass/loop box/a-b tipi ama aynı şekilde olmayan sinyal ayırıcı ve birleştirici bir şey yaptım. İki alternatif denedim. Birisinde millennium bypass devresindeki tüm dirençleri söktüm, LED DPDT'nin her ihtimaline yanık kalarak cevap verdi. Dirençli halde ise devre kusursuz çalışmasına rağmen LED'i bir türlü yakamadım.

Pedal yapmak zevkli ama gerçekten uğraştırıcı. En azından her şeyi kutuya koymak bile çok kablo varsa çok zor oluyor.

Millenium bypass devresi düzgün çalışmıyor. Ayrıca fet (J 201 Türkiyede yok ben getirtiyorum ama bu devrede kullanmak için lüks.) yerine mosfet tr. (Bs107) ile çok iyi sonuç alınıyor, yanlız ben devrenin dizaynını değiştirdim n kanal mosfete göre ve çok güzel bir standarta oturttum. isteyen arkadaşlara şema ve değerleri gönderebilirim.
 
Bahsettiğin şema ve değerleri bana gönderebilir misin? Bu arada ben de devrede 2N5485 yerine elektronikçinin muadili diye verdiği elemanı kullandım, şu an devreyi kaldırdığım için adını hatırlamıyorum, bacaklar DSG şeklinde değil de GSD şeklinde idi... Elimdeki son 2N5485'i harcamak istemediğim için onu kullanmadım. Onu, ta İzmir'de sadece bir dükkanda bulmuştum...

Mail adresim: [email protected]

Teşekkür ederim...
 
Millenium bypass devresinin linki aşağıdadır.

http://www.geofex.com/Article_Folders/Millenium/milckt.gif

Buradaki dört şemadan size uygun olanı milleniun-2 updaited version yazılı olandır. ben buna bezer bir dizayn yapmıştım ama bu da çalışıyor. sadece kullanacağınız 4148 diodlar bazen markasına göre sızdırma drençleri değişebiliyor, devre eğer çalışmassa diodlardan bir tanesine bir adet 4148 daha paralel bağlayarak bu sorunu çözebiliyorsunuz.

Bs107 nin bacak bağlantıları DGS dir. http://www.ee.washington.edu/stores/DataSheets/fet/bs107.pdf

Devre pedalın girişinde kullanılan girişe paralel bağlı olan ortalama 1m drencin iletkenliği ile ters tetiklenmektedir. Yani bypass devresi normalde ledi yakar, 1m drenç uygulandığında led söner.
 
3PDT switch bulmak sanırım imkansız gibi birşey biz dpdt bulamıyorken ama genede sorayım; bunların fiyat farkı ne kadar?Led için devrelerle verdiğimiz parayı üstüne ekleyip 3pdt alsak daha iyi olmaz mı?
 
millenium bypass yapmak çok ucuz ama emeği var. 3pdt daha zor bulunan bir switch hem de pahalı. o yüzden ben dpdt kullanıyorum. İsteyen arkadaşlara küçük bir kar farkı ile orjinal dpdt satabilirim.

devrelerden n-kanal olanı yapılacak. p kanal sadece çok eski +şaseli pedallar için yapılıyor, ama bugünün tüm pedalları - şase o yüzden n-kanal olan devre kullanılıyor.
 
selam ben forumda yeniyim bende yazılarınızı okudum ve kendi pedalımı yapmaya karar verdim. hem ds1 hemde ts9 yaptım ama ikisindede aynı problem var. ses çok kötü. sürekli kesiliyo ve aynı anda hem gıcırtılı kesik kesik ses ve hemde anfideki ayarlara gore temiz bi ses (oda kesik kesik) çıkıyo. 4 gundur bunla ugrasıyorum yardım ederseniz çoook sevinirim
 
Böyle bir şey başıma gelmedi ama belki adaptör problemi olabilir diye tahmin ediyorum. adaptörün voltajını ölç. voltaj düşükse benzer birşey olabilir.
 
sormak istediğim birşey var.baskı devre için pcb üzerine ütüyle uygulayacağımız baskının olduğu kağıt lazer çıktısı mı olmak zorunda yoksa fotokopi makinası da olabilir mi?
 
slm arkadaşlar..ya bi sorunum var..tonepad.com dan indirdiğim devrelerle pedal yaptım yani orda MXR noise gate yaptım ama sanırım calısmıyor..?yani gitarı baglıyorum ama sesi cıkmıyor ama manyetiklere dokunduumda sesi alıor ama gitarın sesi cıkmıyor...aynı şekilde jack ve adaptor girişlerini cıkartıp taktığımda dip gürültüyü kesiyo ve yine veriyo ama gitardan ses alamıyorum..sizce sorun nedir?
 
Arkadaşlar burada yaptım ama çalışmıyor mesajları "nolcak bu parçalar bizim elektronikçide 5 milyon" zihniyetine en güzel cevap herhalde. istediğiniz pedalları bir profesyonele yaptırın sizin için daha ucuza gelecek, çünkü kendi başınıza bir profesyonelin iscilik kalitesine ulasmak icin 10 tane bozuk pedal yapıp cope atmanız gerekebilir.
 
aderici ye kesinlikle katılıyorum aynı olay benimde başıma geldi bu işten anlayan insan eğer istediklerini tam olarak belirtirsen (dip gürültüsü led vb.) orj den çok daha iyi sonuç alınmasını sağlıyor....
 
Haklısınız ama ucuza maletmek başka, hobi olarak yapmak başka... LED, dip gürültüsü vb. gibi konular hakkında da makaleleri okuyarak daha çok bilgi sahibi olunabilir... Hangi elemanların neye etkidiğini öğrenmek mümkün...
 
arkadaşlar tüm başlık yazılarını okudum ve şunu gördüm...biz basçıları kimse düşünmüyo :.(
bakalım tüm linkleri iyice incik cıncık edince noolucak...

tüm bu metal kutular,kuşe kağıtlar falan gayet aydınlatıcı oldu herkese teşekkürler..allah tan peder bey elektronikçi de,ona yaptırıcam ne varsa..hehe...

yalnız bi sorum olucak; izmir de jack eyahut metal kutu falan vb. nerden bulabilirim?
 
Geri
Üst