Analog Pedal Yapmak (Genel Bilgiler)

yeni pedal yapımı hariç elimizde olan pedalların modifikasyonu ile ilgili bilgiler paylaşılırsada güzel olur.örnek olarak ds1,sd1 ve rat2 gibi pedalların bir çok modifikasyonu mevcut.
 
arkadaşlar hepsini okuyamadım ancak 5. sayfaya kadar okuya bildim gece saat 4 idare edin artık :) belki bu veriler vardır elinizde ama konunun tamamını okuyamadıgım için koyayım dedim genede boss ge 7 ile ilgili herşeyi buldum devre şeması vs herşey.bende düşünüyorum yapmayı fakat pek bir bilgim yok acıkcası bu işte yavaş yavaş baka baka yapayım diyorum yardımcı olabilcek arkadaşların teklifini geri cevirmem acıkcası :D malzemeleri nerden bulabilirim acaba ve sizce zorluk derecesi nedir ne degildir ne kadara mal olur neler almalıyım?şimdiden tşkler...

DOSYA:

http://rapidshare.de/files/47385927/boss_ge7.rar.html

umarım işinizi görür...yardımlarınızı bekliyorum teşekürler...
 
ben gitardan çıkan kablo ile anfiye giden jackta "hot" ın arasına 9v pil takarak bi nevi ekolayzır yapmıştım sanırım,hoşuma da gitmişti daha mid bi ses almıştım hatırlamıyorsam ilk fırsatta bu dediğim olayı çeşitlendirip daha ayrıntılı birşey haline getiricem pedaldan tek avantajı elimin altında olucak XD
 
siyah eloksal naturel eloksal diyor kutu kaplama seçeneklerinde eğer eloksal kaplama varsa dışında yalıtkan oluyor ben bikaç parçaya yaptırdım eloksal özelliklede sordum yalıtkan olduğunu söylediler araştırdığında da görüyorsun zaten belkide eloksal değildir kaplaması öyle yazmışlar ama yanlışlık olabilir.Hatta bazı gitar markaları potansların üstündeki kapağı eloksallı alüminyum kullanıyor mesela usa jacksonlar da rastlamıştım eloksallı kapaklara.
 
ankarada olanlar yada ankarada arkadaşı olanlar, ankara ulusta konya sokak isminde elektronikçilerin bol olduğu bir yer var, orada yıldırım elektronik var kime sorsanız gösterir oldukça büyük malzeme temini için iyi bir yerdir...

gelelim kutuya :D yıldırım elektroniği bulduğunuzda bir alt katına inin koridorun sol kanadında en sonda bir dükkan var envaye çeşit switch ve kutu var, pedal için harika kutular var orada , ben oradan aldığım alüminyum bir kutuya sans amp GT2 ve DS1 yaptım (aynı kutuda) DS bir çalışmadı ama GT2 çok iyi oldu true bypass falan taktım.. adaptörle çalıştırınca yüksek bir gürültü yapıyor pilde muazzam. sonra yaptığım masrafa harcadığım vakte baktım pedalı bir kenara attım ds1 yerine bir başka pedal henüz yapmadım, V-AMP2 aldım canavar gibi kullanıyorum :D

ama keyifli bir iş ben üzerine yazılarını falan yazıp yazıların üzerine mat oto verniği attım (marshall sprey) çok da sağlam oldu.. kendiniz pedal yapın katacağı çok şey vardır bilgilerinize..

plaket, hiç uğraşmadım vaktim olsa kıralını yaparım konya sokakta hacı dayıya 3 tanesi için 9 lira para verdim ve nerede kullanacağımı söyledim dikkat etmesi gereken yerleri söyledim iyi bir şekilde bastı..şimdi olsun 3 ü 12 lira hacı dayı iyidir. :D
 
izzzyy demiş ki:
siyah eloksal naturel eloksal diyor kutu kaplama seçeneklerinde eğer eloksal kaplama varsa dışında yalıtkan oluyor ben bikaç parçaya yaptırdım eloksal özelliklede sordum yalıtkan olduğunu söylediler araştırdığında da görüyorsun zaten belkide eloksal değildir kaplaması öyle yazmışlar ama yanlışlık olabilir.Hatta bazı gitar markaları potansların üstündeki kapağı eloksallı alüminyum kullanıyor mesela usa jacksonlar da rastlamıştım eloksallı kapaklara.

eloksal yalıtkandır, çok kullandım lakin true bypass switch inin vidalandığı yerden eloksalı kazır ve temas etmesini sağlarsanız, diğer kutuya taktığınız bütün metallerede aynı şeyi uyguladıktan sonra herhangi bir metal parçayı ( tümünü yapsanız daha iyi olur) şaseye bağlarsanız düzgün bir şekilde işlevini yerine getirir, (FARADAY KAFESI)
 
beyler pedalı ilk kez yapmayı deneyip başarısızlıkla sonuçlananların sayısı çok çok fazladır.Bu kişiler temassızlık vs.varsa ilk nereyi kontrol ediyor ?devre elemanlarını yerleştirmek zaten saatlerimizi alıyor.hangi birini kontrol edeceğiz ?
 
dostum benim tavsiyem her lehimi atışını multimetre ile kontrol et.anca böyle kontrol altında tutabilirsin.
ben öyle yapıyordum.
multimetreyi yanında bulundur hep.
hem dirençlerin normalliğini ölçersin hemde iletkenlik sağlanmışmı diye bakarsın. yoksa işin içinden çıkmak zordur.
 
dsprd26
eğer osiloskop ile devrenin çalışıp çalışmadığını sinyal gelip gelmediğini bir incele sonra
assault dediği gibi multumetreyi elini alıp önünde baskı devreyi kontrol etmen lazım .
Benimde 2 tane başarısız oldu şuana kadar 3 tane yaptım biri anfi tda2003 ile başarılı o şuanda gözümün içine bakıyor .
Birde Film kondasatör kullanmaya özen göster - Sonrasında seramik en son polyster kullan dip gürültüsünden dolayı ben 1 pedalın başını yaktım :)
şuanda hazırlanıp ist gidip malzemeye almaya gideceğim.
 
arkadaşlar ben direk delikli levha aldım olurmu yoksa deliklerini kendimizin açması şartmı ben bi kaç kişiyle konuştum delikli levha olcak dediler bu seferde aklıma şu takıldı baskı adam akıllı çıkarmı oraya çünkü üstünde çok fazla delik var:)
 
Delikli plaketlere baskı yapılmıyor :)
Deliklere devre elemanlarını lehimleyip elemandan elemana bağlantı yapıyorsun... UFak bir projeyse delikli plaket pratik olur; yok orta boyutlu veya büyük bir devre ise delikli plaket kullanma.
 
Geri
Üst