Eskişehirspor

Şimdi geldim maçtan; a.k. yani 120 dakikada hiç bir şey mi olmaz.. Bu kadar beceriksiz takımlar, bu kadar beceriksiz oyuncular olamaz.. Eskişehir'in uzun sarı saçlı oyuncusu biraz gidiyor-geliyor o kadar.. Her ne kadar tek günle değerlendirmek yanlış olsa da; Eskişehir tribünü abartı, bir kaç tane besteleri var onların yanına Beşiktaş ve Fenerbahçe tribünü besteleri ekleyip bağırdılar ama öyle pek bir numaraları yoktu.. Yine de bağırmadılar demiyorum tabii, orta karardı..

Bir duyuldu ki yok 20.000 kişi gelecek, yok şu olacak, yok bu olacak.. Ki duymasak bile bunca sene sonra Süper Lig eşiğine gelmiş ve deplasmana gitmesiyle ünlü bir şehrin taraftarlarının daha fazla olmasını beklerdim; kapalı tamamen dolmadı ve eski açıkta da bir avuç vardı o kadar.. Oradaki herkesin Eskişehir'den geldiğini de söyleyemeyiz tabii ama Tatar kaynıyordu.. :) Son dakika kararıyla gittim zaten, daha doğrusu döve döve götürdüler, gitmekten vazgeçmiştim çünkü. Kapalı üst kutunun orası bağırdı -televizyona nasıl geldiğini bilmiyorum elbet- güzel makaralar da oldu; özellike İstiklal Marşı sonrasında şehitler ölmez vatan bölünmez diye bağırınca -bu makara değil tabii- Diyarbakır'lılar ıslıkladı, çok acayip oldu herkes.. "Zoruna mı gitti" diye koptu zaten tribün ondan sonra..

Bank Asya 1. lig şarkısının uzun süre çalınmasının ardından "Kafamızı s.ktin, yeter Bank Asya" muhabbeti de gülümsetti.. Maç öncesinde de Sakarya'ya giydirdiler, araları baya açıktır onların.. Sahi o maç kaç kaçla uzadı? Üzüldüm Sakarya'ya.. Ayaklarımda derman kalmadı ulan vay anasını, polis baya bir bekletti bizi.. Kapalı üst kutunun oradaki Çarşı yazısını da kırmızı boyayla karalayıp yanına Es-Es yazdılar, onu belirteyim..

Baya da meşale yandı güzel oldu.. Foto koyarım bir ara mümkün olursa..

---

Bir kaç ayrı not ekleyeyim, şahsi düşüncelerimdir, gerçi yukarıdakiler de öyleydi ya neyse:

* Diyarbakır'lılar kesinlikle daha fazlalardı ama çoğu ortamı provoke etmeye gelmiş, durmadan bir şeyler attılar sahaya. Taraftar olduklarını söylemek güç, zaten tribün olayları yok.

* Diğer takımları izlemedim ama şu iki takım da Süper Lig'e çıksaydı ikisinin de "ligde kalabilmek için" en az 3'er 4'er tane vasat üstü yabancı ve yerli getirmesi gerekirdi. Eskişehir yoluna devam ediyor ama çıkarlarsa işleri zor.

* Beşiktaş - Milan maçından beri ilk defa kapalıya girdim, eski koltuklar daha iyiydi yemin ederim. Bunlar demir şeridin üzerine dizilmesi ve elastik biçimleri nedeniyle çok kötü, eski açık deplasman tribünü koltuklarının aynısı. Fenerbahçe maçı için gittiğimizde kafamız koltukların bokluğunu hissettirmeyecek kadar iyiydi ve bağırıyorduk, eh koltukları da bükmüştük biraz ayakta daha rahat durabilmek için. Şimdi bu üçünden hiç biri olmayınca ne baldır kaldı, ne bel. Ama; müthiş bir akustiği var kardeşim. Harika yani. Bir tribün grubu için kesinlikle biçilmiş kaftan bir tribün. O yüzden tarihini geçtim, yıkılacak olması bu açıdan da insana koyuyordur, anlarım.

---

Biri de Sakaryaspor - Boluspor maçından bir kaç şey karalasa fena olmaz. Kim, nasıl, ne kadar gelmiş filan.

Bakalım final ne olacak.
 
valla çıkmasını istediğim 2 takım finale geldi. boludan yana gönlüm yakın olduğu için. ama eskişehir de lige ayrı bi renk katacaktır. hakeden kazansın çıksın diyeyim
 
Eskişehir ve Bolu'nun rakiplerini elemesine sevindim.Zira Diyarbakır'ın lige gelmesini hiç istemem,ligdeki her maçları olay zaten.Öte yandan Sakarya da bi geliyorsun ligde top oynamıyorsun tekrar düşüyorsun,geliyorsun,düşüyorsun...Eskişehir-Diyarbakır maçını izledim,gerçekten berbat bir futbol vardı sahada.Sakarya-Bolu maçı ise özet görüntülerden baktığım kadarıyla zevkli maç olmuş.
Eskişehir'in artık lige dönüş yapma zamanı gelmiştir bu fırsatı tepmemeleri lazım.Süper Lig'e renk getirecek bir ekip olur düşüncesindeyim.İki takıma da başarılar...
 
Eskişehir'e tebrikler.Lige hemen çıkıp sonra düşen takımlardan olmazlar inşallah.Taraftar takımlarına ihtiyaç var bu ligde.Bu arada maçta baya olay olmuş,saha içinde,tribünde.5 kırmızı kart var.Bir ara Nejat Biyediç'e kola mı ne attılar tam da suratında patladı.Güzel bir futbol oynayan Boluspor'u da unutmamalı.
 
Eskişehirspor u Galatasaray maçında göstermiş oldukları mücadele ve aldıkları sonuçtan dolayı kutluyorm. Ligde kalan diğer maçlarındada başarılar diliyorum.

Not: Ben Galatasaraylıyım
 
Geri
Üst