Lambalı Pre-amp Önerisi

Arkadaşlar öncelikle merhaba, özellikle etnik enstruman kayıtlarına yumuşak ve sıcak bir ton ekleyebileceğim lambalı kaliteli bir pre-amp arayışındayım. Burada amaç "renk" , solid state düşünmüyorum zira RME'nin kendi pre-amp'ları son derece kristal temizliğinde ve oldukça da güçlü zaten. Ancak ihtiyacım olan; dahili preamplardaki keskin ve steril sound'a ek olarak, biraz daha renkli ve sıcak-yumuşak karakter katabileceğim alternatif bir cihaz.

Öncelikle deneyip yeterli bulmadığım ya da beğenmediğim modelleri belirteyim ki öneri olarak ısrarla gelmesin; Stduio projects vtb1, Presonus Bluetube, Golden Age PRE-73 mk2...

Araştırdığım ve ilgilendiğim ancak henüz deneyemediğim modeller;
* SPL Goldmike (kullanan veya deneyen arkadaş varsa mutlaka yorumlarını bekliyorum)
* Universal Audio Twinfinity - 710
* ART Pro Mpa II (Lambaları değiştirilince performansında yükseliş olduğu söyleniyor)

Bunların dışında bütçe olarak 2000i geçmeyecek ürün önerileriniz varsa ekleyebilirsiniz. Zaten bir Avalon almaya bütçe yetse konu açarak kimseyi meşgul etmezdim :) :)
 
Son düzenleme:
Selamlar,

Golden Age PRE-73'ün sizi memnun etmeyen yönleri nelerdi? Uzun zamandır benim de alışveriş listemde, olumsuz bulduğunuz taraflarını duymak isterim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Golden Age giriş seviyesi pre-amp'ların içinde iyi bir konumda olabilir ama bence 1250 tl'lik bir bütçeyi ayırmaya değmez. Vokallerde kendine has bir rengi var ancak özellikle telli enstruman (akustik/klasik gitar-bağlama) kayıtlarında sert, hoş olmayan çiğ bir sound aldım, ses kartının dahili preamp'ları bile telli enstrumanlarda daha iyi sonuç veriyor bence. Solid state olarak preamp düşünüyorsanız size kesinlikle Focusrite ISA One'ı öneririm, tertemiz ve renksiz bir preamp'tır ve firmanın kurucusu Neve sounduna sahiptir. Benim preamp arayışım yumuşak ve sıcak bir renklendirme yapmaktır, solid state olarak RME'nin dahili preampları da gayet transparan ve temiz zaten... Düşük bütçede en beğendiğim preamp da vtb1 oldu bu arada, birazcık hıssss gürültüsü var ama soundu fena değil...
 
Geri
Üst