İbanez ve Cort gitarların benzerlikleri/farkları

Off ya yine bir hata yaptım buradaki çoluk çocuk tartışmasının içinde buluverdim kendimi. Aktörler farklı senoryo aynı birden çok miğdem bulandı. :S Neyse ben inzivaya çekiliyorum tekrar :)
 
ya millet cort'un ii bi gitar old. kanıtlıycak somut bi kanit göstersenize???ibanez yıllardir bu piyasanin icinde ayrica 35 yıllık bi gecmisi warsa cort'un nden son yıllarda ismi duyuldu......X-6 modelinin 3 ses örnegi dinleyin icinizden gelen seyleri yazin....cort'u kötülemiyorum yanlıs anlamayin sadece ibanezden ii oldugunu söylemeniz cok sinir bozucu..
:arrow: Ses örneği :1
http://www.cort.gen.tr/dload.php?action=download&file_id=2

:arrow: Ses örneği :2
http://www.cort.gen.tr/dload.php?action=download&file_id=3

:arrow: Ses örneği :3
http://www.cort.gen.tr/dload.php?action=download&file_id=4
 
ibanez rgye benzetmek için yapılmış x serilerini ve 1 yılda yalama olan floyd roselarını gördük. başlangıç dışında anlamsız.
ibanez artcorelara karşı gelen zenoxlar yüksek modellerde iyi gitarlar. katana serisi de öyle. yüksek model olacak ki alasın.
m serisine asla lafım yok. gerçekten çok iyi gitarlar. özellikle m600 nefisti.
niye şuna karşı gelen buna karşı gelen mi dedim? çünkü ibanez bu modelleri yıllardır üretirken, cort gitarlar ciddi anlamda sadece son 5-6 yılda vardı. ibanez'in yaptığını yapmaya çalışıyorlar, -bir süre kendi içinde kaliteli malları ucuza satıp, yanında da bazı fason üretimlerle piyasayı ele geçirmek ; sonra para kazanmaya başlamak- ki bunu da çok iyi başarıyorlar. ama bence ortalama kalite hala yetersiz..

ne olursa olsun ibanez gibi bir devle cort'u karşılaştırmak cort ne kadar başarılı olsa da babanızla oğlunuzu karşılaştırmak gibi bir şeydir. belli yönleri birbirine üstüne gelse de babanız her zaman tecrübesiyle doğru yolu bulacaktır.
 
Uzun zamandır foruma giremiyordum işlerimin yoğunluğu sebebiyle bu başlığı görünce yeni aldığım Cort Viva nın yüzü suyu hürmetine :LOL: biraz yorum yazmayı vazife bildim kendime.

Öncelikle tanımayan yeni arkadaşlar için kısaca kendimi tanıtayım naçizane 15-16 senedir profesyonel olarak gitar çalıyorum ve şu an ise İngiltere de müzik projeleriyle ilgileniyorum, birde küçükten bir enstrümantal 6 parçalık bir kayıt işine bulaştım yurtdışında başarabilirsem ne mutlu bana.

Bildiğim, yılların bana öğrettiği tek şey iyi kavramının içsel taraftarlık duygularıyla baskın bir ilişkisinin olduğu. Önce yıllarca en iyi gitar fenderdi benim için sonra jackson gitar efsanem haline geldi ardından ibanez gitarların efendisi oldu şimdi de varsa yoksa cort diyorum. :LOL:

Bilinen en iyi gerçek gitarların otomobile benzemediğidir. Yani kullandıkça iyice eskiyecek berbat olacak diye bir şey yok. Keza 91 yılında aldığım powerbeat marka tamamen ucuz ve kaliteden yoksun gitarım bile bugün gayet taş gibi duruyor. Gitarlar iyi bakılırsa hoyrat kullanılmazsa gerçekten dayanıklı aletler. Okuyorum yorumlarda iki günde sap attı diyenler, floyd rose sürekli akort kaçırıyor diyenler vb.

Hayatımda felsefe edindiğim yegane şey entonasyon olmuştur. İyi entonasyon ayarı yapılmış her gitardan iyi şeyler elde edebilirsiniz. Görüyorum bazen 1500-usd lik gitarı çekmiş adam çalıyor gitardan rezil ses çıkıyor. İddia ediyorum biz gitaristlerin en büyük zaafı entonasyon. Piyasada duyduğum her 10 gitar sesinden 5-6 sında entonasyon bozukluğu kaynaklı kötü tonlar var. Türkiye deyken bazen öğrencim bir bakardım koltuğunun altına processorü almış gelmiş "hocam hani processorde patch ayarlamıştınız ya 1 hafta çok güzel tonlar aldım şimdi processordeki tonlar berbat çıkıyor". Bende "hımmmm. sen o processoru hiç torbadan çıkarma, gitarını ver bakim bir" derdim ve o da nesi gitarın entonasyon ayarı dağılmış. İnanın çok çok ciddi ton bozulmaları garip uğuldamalar vs alırsınız.

Şimdi bu felsefe ile entonasyonu iyi yapılmış perdelerde bızzlama falan yapmayan her gitar bir şekilde sizi mutlu eder.

Açıkçası bu iş öyle bir noktaya gidiyorki insanlar artık bu forumlarda yazılan marka veya modelleri alamayınca sanki dünyanın sonu gelecekmiş gibi. :LOL: İster istemez tavsiye dışı gitar alan biri forumları okudukça gitarından soğuyor insanlar mutlu olamıyor gitarlarıyla. Gelin bundan vazgeçelim. Gitarınız 150-YTL lik te olsa siz beğeniyorsanız ne ben ne tecrübeli kişiler sizi yanlış yönlendirmekten öteye gidemez. Gitar tavsiye ile alınsa da iyi bir gitarın nasıl olduğu yıllarca iyi kötü deneyimler sonucu öğrenilir. şimdiye dek hiç iddialı sözler etmedim ama şunu söylemekten kendimi alamıyorum : elinde Rg Prestige en üst en pahalı modeli olan 5-6 senelik bir gitarist gitarıyla karşıma gelse bende alsam elime eskimiş kalitesiz powerbeat gitarımı ve karşılıklı çalsak inanın tonal anlamda ibanezi olan arkadaş gider gitarını çöpe atar benim gitardan niye böyle sesler çıkmıyor diye. :LOL:

Gelelim Cort a. Şu bir gerçekki Cort diğer markalardan daha iyi bir marka değil ama diğer markalarda Cort tan iyi değil. Tamamen Jackson mı iyi Ibanez mi iyi sorusunun cevabının olmamasına benziyor. Ben Cort Viva Gold II ile çalınca elime bir daha rg1570 i alamadım ve hala da alamıyorum. Bende çalmadığım böyle pahalı bir oyuncağı elimde tutmayı lüks bulup rg1570 imi sattım. İster inanın ister inanmayın Cort Viva solak ileride bulunmaz diye şu an bir tane daha alıp kutusunda saklamayı düşünüyorum. Tüm albüm ve sahne performanslarımda Cort Viva Gold II yi kullanmayı hedefliyorum. İngiltere de Cort Viva pek bilinmiyordu gitarı oraya götürünce İngiletere deki ingiliz müzisyen arkadaşlar gitara şok oldular hatta ebay da harıl harıl Viva arayan Steven adında sağlam bir gitarcı arkadaş bile var. :LOL:

Ibanez RG serisi özellikle rg370dx serisi çok iyi bir gitar değil özellikle finishleri berbat. Gitarı 15 gün çalın yüzeyi çizik içinde kalıyor ve ışıkta çok çok çirkin duruyor. Kim ne derse desin rg370dx klasik kötü bir poly finishe sahip. Kaldıki ben elimdeki bir rg370dx in tüm boyasını kazıtıp direkt gövdeye vernik attırdım öyle kullandım zira tonlar çok suni ve plastik gibi çıkıyordu çelik sesine hasret kalmıştım. Ancak uğraştığım ve bir ton masraf ettiğim rg370dx im şimdi şahane tonlara sahip. Ama bu kadar uğraşa ve masrafa değmezdi diye düşünüyorum istediğim sonnuç bana çok pahalıya patladı. Ibanez rg1570 e gelince sağlam bir köprü ve hardware harici ben tonal anlamda rg370dx ten çok çok farklı bulmadım o gitarıda. Ve yine finishi beni hasta etti. Ayrı bir konu ama bu anlamda natural finishlerin tonda ciddi farkı olması sebebiyle Cort Viva Gold II vazgeçilmez tercihim oldu.

Cort içinse başına bela iki modeli var X-2 ve X-6. Bu iki modeli kullanıp beğenen de olmuş şikayet eden de. Bu da Cort adına şu şekilde yansımış : " ne olacak işte cort değilmi bizde gittik aldık almaz olaydım" Ben Cort un yerinde olsam bu iki modeli üretimden kaldırır başımdan atardım bu kötüleme ve negatif yorum dezavantajları kalkardı böylece.

Cort ucuz fiyatıyla Türkiye de çok iş yapamıyor hala. Zira ülkemiz tüketicisi modern ülkelerdeki gibi fiyat/performans esaslı tercih araştırmaları yapmıyor. Günümüzde hala ben Sony bilirim başka marka hiç kullanmadım kullanmam diyen insanlar var. (birisi de babam olur. :LOL: ) Ama babamın parası habire yeni modellere yetmediği için alır bir sony 10 sene aynı tv ye ve aynı teknolojiye mahkum kalır. Bu da onun yaşadığı dezavantaj.

Cort X-11 alıpta 4 sene sonra pişman olmak için yegane şikayetiniz sadece belki köprü olabilir. Ki o da bilinmez. Yoksa 4 sene sonra boyası atmaz, sapı kendiliğinden kırılmaz yani hiç birşey olmaz içiniz rahat olsun bakın ne diyorum neredeyse 15 senelik powerbeat (150-ytl lik gitar) gitarımda leke bulamazsınız boyası neyse aynı duruyor. (Tabi hoyrat kullanmam gitarı çok iyi bakarım ama 15 sene az değil) Yani öyle korkacak birşey yok. Sadece yukarda rg370dx örneğinde verdiğim benzeri kötü finishli gitarların boyası zamanla elle hissedemeyeceğiniz ışıkta belli olabilecek çiziklerle dolabilir.

Yorumlarım böyle. Ne Ibanez ne cort, gönlünüz neyi sevdiyse onu basın bağrınıza hiç takılmayın ne bana ne bir başkasına. Başınızı ağrıttıysam affola. :LOL:
 
Yanlış anlaşıldı sanırım ben x-6 kötü demiyorum sadece o iki modelde (x-2 ve x-6) cort bazen eleştirilmiş başka hiçbir modelinde eleştirene rastlamadım. Tabi x-6 yı eleştiren herkeste haklı diye birşey yok elbette. Ben sadece madem daha çok x-6 ve x-2 için insanlar birşeyler yazıp çizmişler cort tamamen bu modellerden vazgeçerse haklı veya haksız bazı eleştrilerden de kurtulur babında söylemiştim.
 
cort tu zart ti zurttu.. bu tartisma surup gider boylece.. coluk cocuk muhabbeti yapmiyoruz burada.. buyuk ihtimalle buraya yazanlarin cogundan yasca ve deneyim olarak buyugum.. ne isterseniz alin.. ama 2 sene sonra alet elinizde patlayinca aglamayin.. benden sadece oneriydi.. ama fanatizanlik boyutuna getirenler icin diyecek bisi yok.. kardes sen kulagina ne hos geliyosa onu al bosver herkesi.. bi daha da boyle bi forum acma bence.. eger kisitli butcen varsa dikkatli harca derim.. yoksa benim icin sorun yok.. alet edavat ve para problemim yok... sen bilirsin kolay gelsin..
 
maniaq demiş ki:
Bana cortu zaten ibanezin ürettiğini ve cortun fason üretim olduğunu söyledi. Zaten cortu ilk getirenin kendisi olduğunu ve 90 da 3 tane x11 siparişini aldığını belirtti. Ancak kalitenin her geçen sene düştüğünü ve artık cortu düşünmemem gerektiğini söyledi.

O vatandaş ne diyorsa onun tersini anla bence :LOL:

Ibanez Cort'u değil Cort Ibanezi üretiyor. Fason üretim olan Ibanez :) 90 da X-11 olması mümkün değil zaten bu model 2002 de çıktı. Ayrıca kalitesi her sene azalmıyor, artıyor.

fuckinick demiş ki:
2006 x-6 lar eskilerinden fersah fersah ötede bence sen bi bak yine. (en azından manyetikler mighty mite oldu bu büyük bir ilerleme x-6 için) hem floyd rose u da artık daha sağlam

Zaten Mighty Mite idi, Mighty Mite Bluebucker oldu.

unm demiş ki:
cort tu zart ti zurttu.. bu tartisma surup gider boylece.. coluk cocuk muhabbeti yapmiyoruz burada.. buyuk ihtimalle buraya yazanlarin cogundan yasca ve deneyim olarak buyugum.. ne isterseniz alin.. ama 2 sene sonra alet elinizde patlayinca aglamayin.. benden sadece oneriydi..

Bence Cort kullanmadan bilmeden incelemeden atıp tutmak çoluk çocuk muhabbetinin ta kendisi. Gerçekten deneyimli bir insan bunu yapmaz. Ben 8 yıldır kullanıyorum bir çoğunu kullandım ve elimde patlayanı olmadı.
 
rastansaga demiş ki:
maniaq demiş ki:
Bana cortu zaten ibanezin ürettiğini ve cortun fason üretim olduğunu söyledi. Zaten cortu ilk getirenin kendisi olduğunu ve 90 da 3 tane x11 siparişini aldığını belirtti. Ancak kalitenin her geçen sene düştüğünü ve artık cortu düşünmemem gerektiğini söyledi.

O vatandaş ne diyorsa onun tersini anla bence :LOL:

Ibanez Cort'u değil Cort Ibanezi üretiyor. Fason üretim olan Ibanez :) 90 da X-11 olması mümkün değil zaten bu model 2002 de çıktı. Ayrıca kalitesi her sene azalmıyor, artıyor.

Model söylememişti şimdi hatırladım bende yamulmuşum.
 
juju demiş ki:
ya millet cort'un ii bi gitar old. kanıtlıycak somut bi kanit göstersenize???ibanez yıllardir bu piyasanin icinde ayrica 35 yıllık bi gecmisi warsa cort'un nden son yıllarda ismi duyuldu......X-6 modelinin 3 ses örnegi dinleyin icinizden gelen seyleri yazin....cort'u kötülemiyorum yanlıs anlamayin sadece ibanezden ii oldugunu söylemeniz cok sinir bozucu..
:arrow: Ses örneği :1
http://www.cort.gen.tr/dload.php?action=download&file_id=2

:arrow: Ses örneği :2
http://www.cort.gen.tr/dload.php?action=download&file_id=3

:arrow: Ses örneği :3
http://www.cort.gen.tr/dload.php?action=download&file_id=4

Bence gayet süper kayıtlar. 300$ lık bir gitar olmasına rağmen çok profesyonel bir sound var.
 
ya beyler bütün yazilari okudum wallahi insanin gitar alasi kaciyor biri diyor elinde patlar biri diyor öyle seymi olur bu işin ortasi yokmu yaa__?

walla bu yazilari okuyan biri icin gitar almak kabus olur hele hele yeni baslayanlara...
 
Geri
Üst