İbanez ve Cort gitarların benzerlikleri/farkları

yakko, benim anlatmak istediğimi çok guüzel açıklamış sağolsun.Örneğin m600 bir Paul Reed Smith kopyası ama bu kadar guzel olduğundan PRS yerine gidip Cort alınmaz :D Aynı durum başka modeller içinde geçerli tabi , wolf çok guzel strat yapıyor aynı strat gibi gözüküyor fender neymiş 150 dolara wolf alalım demeyiz hiçbirimiz.. :)
 
yakko, benim anlatmak istediğimi çok guüzel açıklamış sağolsun.Örneğin m600 bir Paul Reed Smith kopyası ama bu kadar guzel olduğundan PRS yerine gidip Cort alınmaz :D Aynı durum başka modeller içinde geçerli tabi , wolf çok guzel strat yapıyor aynı strat gibi gözüküyor fender neymiş 150 dolara wolf alalım demeyiz hiçbirimiz.. :)
 
hangimiz birilerinin kopyası değiliz ki cnm kardeşim olsun o kadar....kopyalar gerçekleri yaşatır ama AMA ACABA HANGİSİ GERÇEK:)Ya da gerçek nedir?biz var mıyız ? burası neresi?
 
ben canım CORT umda istediğim her tonu yakalıyabiliyosam ve de kaç yıldır sapasağlam kullanabiliyosam daha ne isterim sorarım...gitar başka ne için kullanılır. HAVA yapmak için mi bakk bende İBANEZ Var sende var mI?için mi
 
yazılanları ya özellikle saptırmışsın yada anlamadan cevaplamışsın.İşin özünde İbanenzle cort karşılaştırılır ama gibsonla karşılaştırılmaz demen konuda dikkati çekmeye çalıştığım marka değerini inkar etmeye gene gelmiş. Pek tartışma içinde olmak istemiyorum ama görüyorumki bir kaç örnek vermem gerek gibi. Kastettiğimi yanlış anlayabilecekler olabileceğinden. Elimden sayısız gitar gecti. ve şu an bahsi gecen markanın her ikisinide sahip biriyim. x-6 ve ibanez reb beach kullanıyorum. bunun yanısıra gibson kasa bir sx ve washburn x-50 de var. Hepsinide severek aldım. özellikle sx alırken eşşein zikiyle kıyaslıyorsunuz dediğin gitarın 3 yıl boyunca kullandığım standart les paul ile ne kadar benzeşiyor oldugunu görünce hayretler içinde hemen köşeye attım. Objektif olarak test edersen bunu aklı başında herkes görecektir. Sustain olarak kullandığım reb beachten falan cok daha iyi bırak cortla kıyaslamayı.

Ammaa gel görki ne sahnede nede stüdyoda kalkıp ibanez reb beach harici gitarlarımı kullanmıyorum. (bazen yedekte götürüorum) Bu tamamen o gitarın istediğim teknik bazı degerleri karşılayabiliyor olması ve hepsinden çok şekliyle şemaliyle ve bana kendini bana ait ve özel hissettirmesiyle alakalı. Cortla kıyaslanabilir bir marka olarak gördüğün ibanez dünyada 7 tane elektro gitarı elekro gitar yapan tasarım göster dersen en az 2 modeliyle bu kıyaslamada yer alır.

Bu bilgi birikiminin ve emeğin sembolü olan marka logosu ise üstünde bulunan gitardan öte bir müşteri için satın alma sebebi olabilir ve bunda hiçbir kötü eleştirilecek taraf yok. Bilakis saygı var derim.O insan o marka ve sembolize ettiği şeylerle motive olup enstrüman çalmaya şevkleniyorsa bu salaklık değildir.
Takiyye yapmak dediğin konu bu foruma yazma sebebimdir zaten. bazı insanlar gördümki bazılarını ucuzu varken pahalısını alıp enayilik yapmakla suçlamış. ve gibson örneğide tam olarak buna cevaptır.

yorum yapmadan farklı sektörlerden 2 örnek daha. birisi oldukça içimizden. anahtar kelimeler şunlar. KOÇ,TOFAŞ KUŞ SERİSİ,DOBLO,FİAT,FERRARİ diğer anahtar kelimeler ise DATRON,TOSHİBA,İNTEL.
Kim ne ile mutluysa onla devam etsin ve entsrümanını sevsin neticede emeğimizin paramızın yattığı aletler.sağlıcakla kalın.
 
MOONSPELL_ demiş ki:
...ve de elime ikisini de alıp çaldım.ibanezin 2200 dolarlık gitarını ve cort x-customu. inanın sustain x-customda 12 saniye daha fazla.ÊEE daha ne diim?

Bir şey sorabilir miyim?

İki gitarı sustain olarak kıyaslayabilmek için, sap ile köprü ayarlarının ve tel yüksekliklerinin etkisi diyeceğim; ama, 12 saniye farkı duyduktan sonra korktum açıkçası, "30 saniye mi sürüyordu tınısı?" diye soracağım yoksa...

:)

Demek ki benim elimdeki gitar oyuncak makamında sustain veriyormuş :(
 
fuckinick demiş ki:
farkındayım öyle yaptığınızın da birbirine (bence) yakın iki markayla birbirinden kalite anlamında dağlar kadar fark olan 2 markayı karşılaştırmanız, ve bunu ibanez-cort karşılaştırmasını yapanlar arasında bir tarafı savunanları takiyye yoluyla dalga geçermişcesine yapmanız bence yakışık alır bir davranış değil

fikrini böyle belirtenlere hep saygı duymuşumdur.. bravo.
 
sustain in iyi olmasının en önemli sebebi gitar gövdesinde kullanılan ağacın kalitesi ve bu ağacın kuruluğudur. yeterince bekletilmeden piyasaya sürülen gitarlarda bu olabilir(aynı zamanda çük ,eğilme muhabbetleri falan)üzerindeki boya da etkilidir, bunun dışında tabiki sustaine sap ayarı tel yüksekliği köprüdeki ayarlar etki eder ama iki gitarın da sap ve köprü ayarlarını kendim yaptığım için birinin ayarı düzgün birinin bozuk gibi bi hadise de söz konusu değil(Hadiseye de bitiyorum:))X-custom ın yaklaşık 40 saniye tınısı var.tabi tellerin yeni olması da önemli bi faktör
 
Bu konu başlığı nasıl bi tartışmaya dönüşmüş böle yaw?Millet baya dolu herhalde :LOL: Her neyse Luciferion nickli arkadaştan aldığım Cort M600 ile ilgili bi kaç bişey söyliym.Bu fiyata daha iyisini alabileceğinizi sahiden sanmıyorum.Gitarın çok iyi sustaini var bi kere.Tam bir ton gitarı ayrıca.Coil Tap özelliği süper.Gitar alacak arkadaşlar bence kesinlikle düşünmeli.Heavy Metal için pek uygun olmasa da iyi bi manyetik takviyesiyle dehşet bi hale gelir ki ben öyle yaptım 8) Floyd Rose la uğraşmak istemeyenler için de fena bi tercih olmayabilir.Geçen gün yaptığım denemede si teli 7. perdede 10 snlik bi sustain aldım.Hakkaten gitar çalmak şimdi anlam buldu :) Aklıma gelmişken söyliym.Bence çok ünlü bir markanın basit bir modelini almaktansa orta kalite bi markanın iyi bir modelini almak daha mantıklı :LOL:
 
-Sting vs Gençkan
-Villeshome vs onlylovemetal
-Nokia vs Alcatel
-Titanic vs Dünya'yı Kurtaran Adam 1
-P4 vs 486 hx
-Abdullah Çatlı vs Polat Alemdar
-Öğretmen vs Öğrenci
-Türkiye vs Afganistan

"Ibanez vs Cort"
 
Geri
Üst