Selim IÞIK

D

dumb

Selim Işık 05/15/1975 tarihinde, Sivas Suşehri Olucak Köyü’nde doğdu. İlkokulu Çınardere Zubeyde Hanım İlkokulu’nda okudu. Okul çıkışlarında babasına(demirci) yardım etmeye gittiği yaşlarda en sevdiği şey resim çizmekti. Ailesi Selim’i İmam Hatip Lisesi’ne yazdırdı.Bu dönemlerde resime olan ilgisi azalıyor, M.Jackson,Madonna gibi o dönemlerde çok tutulan Pop müzik sanatçıları ilgisini çekmeye başlıyordu.-o günlere kadar müzikle olan ilgisi arabeskten öte değildi- Maddi zorluklardan dolayı İ.H.Lisesi’nin ortaokul sınıflarını bitirdikten sonra bir müddet okumaya ara verip çalışmak zorunda kaldı. Yıl 1989... TRT’de rastgele karşısına çıkan Metallica-One, onun hayatını değiştirecekti.Artık gerçekten müzik dinleyecek ve gitar çalmaya ilgi duyacaktı.O civarlarda pek böyle şeylere(!) ilgi duyan insanlar olmadığından Selim ve Muharrem Akpınar birbirlerini kolay bulacaklardı. Bu iki aynı kader yolcusu kafa kafaya verip gitar bile yapmaya çalışacaklardı. Üstelik hayatları boyunca canlı(!) bir gitar görmedikleri halde! Bu yıllarda Selim, kendisine 7 telli bir Rus akustik gitarı alabilmişti.

1993 yılında annesinin de zorlamasıyla liseye başladı.Gitarda Selim ve Muharrem,davulda Fatih olmak üzere PREDATOR adlı bir thrash metal grubu kurmuşlardı.Bazen Muharrem’in elktro gitarıyla çalışabilse de daha çok kendi Rus gitarıyla thrash metal parçalarını çalmaya çalışıyordu.Nihayet 1995 yılında kendi istediğini yapmaya daha yakın olabileceği bir ikinci el Maison elektro gitarı ona annesi almıştı. Bu dönemde Predator grubuna bir basçı almaya karar verirler.Ömer İlyas Güney’i de gruba dahil ederek yollarına devam etmeyi düşünürken; Ömer, diğer grubu olan ADA EKSPRESİ’ne Selim’i davet eder.

Yıl 1996... Böylece Selim ve Ada Ekspresi için çok önemli bir adım atılmış oldu. Katılımcı ruhunun ve gelişimciliğinin geri beslemesini Ada Ekspresi’nden alabileceğini düşündüğü için bu gruba daha fazla önem vermeye başlamıştı. Grubun diğer elemanları da aynı gelişimci ruha sahipti.Gitar:Erhan Turan Bas:Ömer İlyas Güney Davul:Alper Yazıcı (Davulda Levent Bursalı Vokalde de Sadi Baydar daha sonradan grupta yeraldılar.) Ada Ekspresi, Türkçe Sözlü Progresif Metal grubuydu.

Selim’in istediği şeyleri içinde barındırıyordu. Müziğe birlikte ve önemle bakış açısı Selim için önemli olduğundan nota ve armoni çalışmaları yapmak istiyordu ve ilk derslerini grubun gitaristi Erhan’dan aldı. Bu gelişmeler Selim’i daha çok müziğe bağlıyor ve artık 1996’da kazandığı Marmara Üniversitesi Elektronik Bölümü ikinci planda kalıyordu. Okulda öğrenciler diyotlarla uğraşırken Selim, La Majörün ilgili minör çeşitleriyle haşır neşir olduğundan yanlış yerde olduğunu anlamıştı. Ne var ki bu dönemlerde Ada Ekspresi çalışmaları grup elemanları hiç istemese de disiplinli gitmiyordu. Selim, farklı bir yönelimle bu durumdan hafif sıyrıklarla kurtulmaya çalışıyordu. Bu yönelim, Türkiye’de az dinlenen grup müziğinin dışına çıkıp, daha popüler olan müzik tarzında çalışmalar yapmaktı. Teoman Topçu’yla tanışması, bu yönde önemli bir adımdı. Teoman, kendi demosunu çıkarmaya çalışıyor ve Selim’le sık sık görüşüyordu. Uzun çabalar sonucu önemli sayılacak, gözle görülebilen(!) ilk çalışmalar ortaya çıkarabilmişlerdi.

Bir demo kaydı... Demo 2 parçadan oluşuyor: Necati Topçu ve Esra Genel bestesi ve Selim’in ilk aranje çalışması olan Sonsuza Dek Ağlarım ve Selim’in ilk beste çalışmalarından Mohikan.Tabi bu tecrübe bir açıdan kötü tecrübe olarak da nitelendirilebilirdi. Piyasanın karanlık yüzünü görmek pek çok müzisyen için bir mağlubiyettir! Edindiği tecrübeleri paylaşma fikrini hayata geçirmek için ders vermeye başladı. İzmit’te, Erhan’ın küçük dükkanı Çarkıfelek’te ilk toplu derslerini vermeye başladı.Bu dönemlerde İzmit’te grup elemanları başka tarz grup çalışmaları da yapmaktaydı.Örneğin; CAPRİCORN Davul: Levent Bursalı Bas:Umut Yenilmez Gitar:Özcan Pakkan.Daha sonra Özcan gruptan ayrıldı ve Erhan gruba katılarak BDG yi kurdular. Selim de başka tarz grup çalışmaları kervanına katılıp 2001 de CRASH AND BURN grubuna dahil oldu.Bas: Selim Eralp Davul: Erhan Çabuk Gitar: Özgür. Çeşitli bar programlarından sonra maddi zorluklar nedeniyle grup değiştirerek TRİP adlı grubta solo gitar çalmaya başladı.

Yıl 2002... GitarVokal:Serhat Davul: Sedat Özbek. Evet, bu tarz çalışmalar Selim’in yapmak istediği müziği barındırmasa da kendi içindeki müziğe yatırım yapabileceği düşüncesiyle devam etti. Ada Ekspresi nin çeşitli nedenlerden müziğine eğilememesi Selim’i kendi projelerine yönlendirdi.YAZGI böyle başladı.

yazgı isimli demo albümünün şarkı listesi şöyledir;

1. çöl
2. göç - soru - re minör
3. yazgı
4. bilinmez
5. hayallerin çocuğu
6. ben kendimden yoruldum
7. sükun
8. yaşamdan yana
9. derin
10. dağlar



detaylı bilgi için: www.selim.name.tr
 
Geri
Üst