Taner Ceylan

Taner Ceylan 1967 Almanya doğumlu bir ressamımız..Onu bu haftasonu Uluslararsı Anti - Homofobi Toplantısı'nda tanıma fırsatı buldum ve gerçekten daha önceden tanımadığım için kendimden utandım.Resimleri homoerotik olduğu için ülkemizde değeri geç anlaşılan bir sanatçı aslında hala da anlaşılamamış. Yeditepe üniversitesinden istifa etmek zorunda bırakılmış, resimleri yüzünden. Çizgilerinin mükemmelliği insanı etkiliyor gerçekten. ilk bakışta resimlerindeki erotizm dikkati çekiyor ve neden bu kadar fazla erotizm kullanıldığını düşünüyorsunuz ancak; daha sonra resmin içinde gibi hissediyorsunuz kendinizi. Bu kadar mükemmel bir sanatçıyla ilgilenmenizi tavsiye ederim. Ve lütfen Taner Ceylan'ın cinsel tercihleriyle ilgili hakaret seviyesine ulaşacak düşünceleri olanlar bu yazıyla ilgilenmesin. sadece kavga çıkmasına neden olur. Lütfen HOMOFOBİK olmayalım. Olan varsa bir psikolog olarak da yardımcı olabilirim. son söz: Taner Ceylan'ı görün:)
 
Aslında okadar abarttığın kadar mükemmel çizgileri yok bence.Ama özgünlüğün "ö" sünü bile kazanamamış , taklitçiliğin dibine inmiş ülkemiz ressamlarına nazaran çok başarılı oldugunu söyleyebilirim , daha öncede bir sanat dergisinde bir kaç çalışmasına göz atmıştım , bu siteyi vermen iyi oldu biraz daha ayrıntılı bilgi sahibi oldum.Taner Ceylan'ın bazı deformasyonları hoşuma gitmiyor genelde.

Bunların dışında hakettiği değer verilmemiş bir sanatçımız oldugunu düşünüyorum...Kültür - Sanat ' tan yoksun halkımızın vazo , çiçek resminden başka dikkatini çekemiyoruz malesef...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
bece yanılıyorsun ben dali'yi inceleyen bir insanım dali'nin katologlarını edindim vebütün resimlerini inceledim ben kıyaslamamı onla yapıyorum - ki bence dali dünyanın en iyi ressamıdır.çizgilerini onuna kıyasladım ve resimlerindeki gerçekçilik, insana verdiği soyut haz bence eşsiz.tabi herkesin kendine göre bir resim anlayışı var kimse benim kadar beğenmek zorunda değil.ama türkiye'de gerçek bir sanatçı sözünü hakeden ender insanlardan olduğu doğru.ayrıca taklitçilik demişsin bu konuda kendisi zaten italyan ressamlardan ve antik yunan heykellerden etkilendiğini ve onlara bağlı kalarak bu resimlerini yaptığını söylemişti..bence buna taklitçilik değil etkilenme diyebiliriz çünkü her sanatçı birilerinin izinden gider ve onlara benzer eserler vermeye çalışır.bunu sen taklitçi dediğin için açıklama gereği duydum bence gayet özgün ve farklı eserleri var.neyse en azından incelemen hoşuma gitti:) teşekkür ederim..
 
Taklitçi sıfatını ; Taner Ceylan için değil , ülkemizdeki diğer birçok ( hepsi değil ) ressamlar için kullanmışım dikkatli okursan ;)

Etkilenmek tabiki başka birşey bahsettiğim şey bu değildi...

Salvador Dali ile kıyaslayamam bile , kusura bakma :)

İyi bir ressam , kötü demiyorum fakat öyle çok profosyonel bir sanatçı değil kanımca...
 
Geri
Üst