Zoom G9.2tt Twin Tube Guitar Effects Console

archimonde demiş ki:
Gitar E ye akordlu iken bu aletle D dropa çekebiliyormuyuz bunu yani akorduyla oynamadan direk öyle çalmasını sağlayabiliyormuyuz?

teşekkürler

bu tek telle ilgili birşey olduğu için drop D ye çekmenin imkanı yok. Processor gitardan gelen sinyalleri toplu olarak işleyebilir.
 
soulwalker demiş ki:
bu aletten almayı bende düşünüyorum ama boss gt8'de kafamı kurcalıyor, yorumlar okudum lambalı olması gerçekten hoş. daha başka kullanan var mı bu aleti?

?? boss gt8 ile karşılaştırılırsa + lar ve - ler neler olur?

kullanan arkadaşlardan yorumlar alabilirmiyim?

teşekkürler
 
GT8'i çok kullanmadım, sadece kıvılcımda ve zuhal'de 10ar dakika denedim.GT8 bana ton yazmak ve pedalın özelliklerini öğrenmek açısından daha karmaşık gibi geldi.Tabi fazla denemediğim için tam olarak da bir şey diyemem GT8 kullanan arkadaşlar yazar orasını.

G9,2tt de kullanım daha kolay.Drivelar çok daha iyi.Lambaların etkisi büyük.Pedalın görünüşü daha kaliteli olduğunu hissettiriyor.

Bende Laney TF100 amfi var, biraz cırtlak bir amfi ama drivelar çok iyi çıktı G9,2tt de.Başka bir kaç amfide daha denemem lazım merak ediyorum.

Efektler nasıl diye soranlar var.Bu soruya nasıl cevap verilir bir türlü öğrenemedim.Kötü ya da iyi olduğu nasıl karşılaştırılıyor? bir ara GT8 ve XT live için de bu soru soruluyordu işte birinde efektler daha iyi mesela.Neye dayanarak söylendiğini biri söylerse efektler hakkında da bir şeyler söyleyebilirim.Kurcaladığım kadarını. :)

Ayrıntılı bir inceleme yapamam daha pedalı çok fazla kurcalamadım, finaller bitsin eve bi gideyim de...


-----

Edit: pedalın sevmediğim tek bir özelliği var şimdilik.O da, ben Morley Bad Horsie wah kullanmaya alıştım.Hem switchsiz oluşu ( cry babylerde de switchsizler var gerçi) hem de pedalın yaylı oluşu.Yaylı oluşunu çok seviyorum.Bir de Pedal yukarı doğru genişliyor böyle bütün ayağını kaplıyor gerçekten bir pedala bastığını hissediyorsun.Yay olduğu için de hissederek basıyorsun...Her neyse :D Uçak simulasyonlarında Titreşimli Joystick kullanmak gibi bir şey bence bu Bad Horsie.Ya da Arabaların gaz pedalına basmak gibi.

Processorlerdeki Exp. Pedallarını o yüzden sevmiyorum.Alışamıyorum.Bir kaç kere wah kullanıyim dedim Vox modellemesini merak etmiştim.Ama Pedalın kendisi rahat gelmedi bana.Oyuncak bir şeye basıyorum gibi.

Diğer Processorlerde de böylemi bilmiyorum ama büyük ihtimal ile böyle.Mesela Bad Horsie de basıyorsun pedala basıyorsun basıyorsun sonra pedal alt tarafa yapışıyor.Ama Processorde bu aralık çok az.Basıyorsun aa lan hemen dibe yapıştı diyorsun.

Göreceli bir olay tabi.Ben özellikle bir kaç şarkıda Vox ya da Cry baby tonu istemezsem wah'ı Bad Horsie kullanmak daha iyi hissettiriyor.
 
Selam, bu pedalda merak ettiğim birkaç şey var, özellikle bu pedala sahip arkadaşlar ufak ses örnekleri yollarlarsa çok güzel olur.

İlk olarak mesa boogie MarkIII, Hughes & Kettner TriAmp MK2 ve peavey 5150 modellemelerini çok merak ediyorum

İkincisi hafif drivelı bir tonda preamp'ı lambalı power'ı solidstate kullanınca tonun sıcaklığı gidiyor mu?

Son olarak kabin modellemeleri nasıl, çok çeşitli mi ve kabin modellemesini açınca tonun karakteristiğini öldürüyormu?

Teşekkürler :)
 
ben de g9 ladım hayırlı uğurlu olsun rp150 yi satışa çıkarıyorum.cihaz hakkaten sıcak yani gunduz farketmemiştim ama gece olunca vakum tuplerin hakkaten yandığını gordum çok hoş bişi ,büyük sistemde dener denemez yorumlarımı yazıcam artık.
--
ayrıca sormak istediğim birşey var dier 9g kullanıcılarına wah açıp pedal 1 wah frekansna pedal 2 preamp volume +15 açıcak gibi ayarlıyorum fakat wah açınca iki pedalda wah kontrolu yapıyor nasıl tek pedal wah tek pedal volume boost yapıcam fikri olanvarsa rica edeyim
 
Bu aleti param birikince almak istiyorum az kaldı ama bir kaç soru işareti var hala kafamda . Sustaini öldürüyor diyorlar , böyle bir şey varmıdır?

boss gt10 ile karşılaştırıldığında nasıl bir sonuç ortaya çıkar ?

teşekkürler
 
Zoom g9.2tt de Harmonizer var mı?
harmonised pitch shift diye bir şey var sanırım ama bu tam harmonizer olmuyor.
kullanma kılavuzunda başka bişey bulamadım.

kullanan/bilen varsa yorumlarını yazarrrlarsa sevinirim.

teşekkürler
 
archimonde demiş ki:
Bu aleti param birikince almak istiyorum az kaldı ama bir kaç soru işareti var hala kafamda . Sustaini öldürüyor diyorlar , böyle bir şey varmıdır?

boss gt10 ile karşılaştırıldığında nasıl bir sonuç ortaya çıkar ?

teşekkürler

Boss GT10 diğer bosslar gibi klasik Boss tonları veriyor. Kullandım. Ben G9 2tt aldım. Çok memnunum ve harika bir cihaz.

Sustaini öldürüyor diyen cihazı kullanamamış demektir. Detaylı ama kullanması kolay bir alet g9.2tt. Profesyonel gitar kayıtlarında kullanıyorum ve şu ana kadar mikrofonla ve amfilerle aldığım tonların aynısı ve daha iyisini dip gürültüsüz alıyorum.

Boss GT10 çok klasik ve orjinal ton yakalayamayacağın bir makina. G9 ise tüpleri ve amfi- mikrofon seçimleriyle karışımda yenilikler yapabileceğin bir cihaz.
 
archimonde demiş ki:
Bu pedalla uygun olarak nasıl bir amfi alınmalıdır? önerebileceğiniz modeller varmıdır? (en fazla 700 civarı olacak)

Hiç önemli değil. Ne istersen al. Herhangi bir 12 inçlik amfi hoparlörü de işini bitirir. Şahsen JCM 900 ve 4x12inç 1960 kabinlerimle de, 15wattlık CDR Marshall ile de çok güzel çalışıyor.
 
Atalay teşekkürler cevapların için,

myspace deki kayıtlarına baktım , gayet güzel. onları g9.2tt ile mi kaydettin?

elimde amfi olarak fender champion 300 var. 30W lık. Cleanları çok hoş , drivelerı idare edecek cinsten. özellikle cleanları güzel bir amfi alayım demiştim. Sorun çıkartmayacağını düşünüyorum. Şu an için elimde boss os2 var, boost için kullanıyorum . ilerde g9.2tt aldığımda da beraber kullanabilirim. EFX loop özelliğini hiç denediniz mi nasıl?

Bir de şu harmonizer konusu var :) .

teşekkürler tekrar.
 
Boss gt8-10, pod xt live-x3 mi yoksa Zoom g9.2tt mi bana uygun olur bi yardımcı olsanız...

1- Şu an korg ax1000g kullanıyorum, amfim yok, 2+1 logitech ime bağlıycam bilgisayar başında çalıyorum sadece (belki bir ihtimal üniversite şenliklerine çıkabilirim) , iyi drive tonları istiyorum , gerç forum da yazılmış hep neyin ne olduğu ama benim logitech im de hangisi daha iyi performans verir sizce??

2- Şu usb den kayıt olayını hala anlayabilmiş değilim, eğer zoom alırsam misal ses kartı almak zorunda kalmayacak mıyım kayıt için??

3- Bir de bu aletleri yurtdışı alışveriş sitelerinden den falan almak çok daha cazip duruyor , aradaki bu fiyat uçurumunun nedeni nedir? alıncaksa nerden alınmalı??
 
Geri
Üst