Zoom G9.2tt Twin Tube Guitar Effects Console

Arkadaşlar 2 processor arasındayım line6 pod xt live ve zoom g92tt. İki sorum olacak zoom hakkında; tonları hoşuma gitti ama kafamı kurcalayanlar:

1-Direk mixere girildiğinde performansı nasıldır aletin?
2-Boyutları ortalama bir prosessorun üzerinde. Bunu taşıyacak çanta vs. piyasada satılıyor mu? Yoksa yanında veriliyor mu?
 
direkt miksere girildiğinde performansı aynı. dip ses sorunu bu cihazda bana göre en aza indirgenmiş. noisegate kurcalandığında çok sert tonlar bile (ritmde) dipsessiz elde dilebiliyor. ancak şunu söylemek gerekir ki sololarda malesef alttan gelen dijital cızlamanın önüne geçemiyorsun. xt live de ise bu sorun had safhada..
eğer sert metal ritm kaydı yapacaksan bu cihazdan daha iyisi yok derim.

zühalde satılan ve yeni üretilen gt-10 çantalarına bir bak belki uyabilir. 25-30 TL.na satılıyor. olmadı git bir çantacıya yada dericiye ebatlarını ver yapsınlar.
 
Cevap için teşekkürler. Açıkçası hala çok aradayım ne yapacağım konusunda. Asıl isteğim analog dizmek ama şu durumda öğrencilikte çok zor. Lambalı amfim olmadan bir anlamı yok. Ayrıca amfi taşıyabilmek gibi bir durumum da yok konserlere. Bundan processore kaydım tekrar. Zoom tonları hoşuma gidiyor ama çok sert olduğu söyleniyor. Blues yapmıyorum ama aşırı sert de çalmıyorum. Anadolu rock tan trash metale kadar yolu var müzik tarzımın :) Beklentimi hangisi karşılar sizce? söylediğim gibi line 6 ve zoom arasındayım. ama zoom daha yakın geliyor şuan.
 
kayıt için (özellikle ritmde) zoom g9.2tt yi öneririm.
ancak "vox tonelab le" ye de bak derim. hem clean hem de drive tonlarda analoğa yakın performans alabilirsin.
 
Evet vox tonelab le tonlarını çok sevdiğim bir alet. Ama birkaç yerde okuduğuma göre 1 preset ta sadece tek efekt kullanabiliyormuşuz. Yani aynı anda amp. model + delay+wah şeklinde kullanamıyormuşuz. Bu çok kafamı karışıtırıyor. Yoksa gözü kapalı alacağım.
 
Bir soru da ben sorayım,sorum x3 live kullananlara ve atalay Bey'e.(g9 u tam olarak çözen o sanırım :) )
Aleti denedim,mg50 esp horizon g9.2tt ekipmandı.
Tonları gayet iyiydi,alltube hayalimden vazgecirebilcek kadar iyiydi(düşük ses,kayıt imkanı,efektler,whammy ve vox wah pedalı tonu)

X3 live mi bu mu?2. el olarak 2 sinden birini kesinlikle alabilirim.Tarz olarak shred önceliğim ama arada led zeppelin,deep purple tarzı da çalarım.
Kayıtta 2sinin avantajları/dezavantajları nelerdir?
Gitarım american standard 2sinden birini aldığımda köprüye hot rails sapa sl59 -sanırım buydu- takabilirim.
 
usb kablosunu prosesöre ve pc ye bağla.
otomatik olarak pc usb audio codec olarak görür..
eğer görmezse zoom un sitesinden gerekli audio driver ı indir. asio 4 all u da kur ki gecikme olmasın.
sonra pc de denetim masasından ses ayarlarına girdiğin zaman ses kartını usb audio codec olması gerekir.
bu haldeyken kayıt programını açıp programda da ses kartını usb audio codec olarak ayarlarsan G9 un inputuna girdiğin zaman mik girişine girmişsin gibi rahatca kayıt yapabilirsin yalnız ses prosesöre bağladığın amfiden gelir. pc hoparlörleri bu haldeyken çalışmaz. Gayet basit ilk denemende de çözebilirsin..
 
hocam kendi görüşümü belirtmem gerekirse ; bu işler zevk ve renk meselesi aslında.

boss gt-8 kullandım ancak gt-10 kullanmadım. dolayısıyla gt-10 hakkında ukalalık edemem ancak zamanında çok kısa bir süre boss gt-pro kullanmış olmakla biraz da olsa görüş beyan etme hakkımın da bulunduğunu düşünüyorum açıkçası :)

vox tonelab le kullandım.
zoom g9.2tt kullandım.
pod xt live kullandım.
korg ax3000g kullandım.

şuan boss ve korg kullanmaya devam ediyorum.
çok sevdiğim diezel tonunu, g9.2tt yi elden çıkardığım için daha düşük bütçeyle elde ettiğim zoom un g2.nu modelini de kullanıyorum.
Ancak şunu da belirtmem gerekir ki; bunların tümünü kayıt amaçlı kullanıyorum.

zoom un lambaları tona mutlak olarak etki ediyor. bunu kimse inkar etmemeli.

ancak bana göre zoom g9.2tt kullanıcılarının çok sert drive (metal) kullanıcıları olma ihtimali yüksek. bence çok sert tonlar için daha ideali yok gibi. (noisegate olayını da düşünürsek kayıt amaçlı kullanıcılar için metal ton elde etmede en becerikli cihaz bence...)

clean tonlar ile 80's tonları için canlı performanslarda vox tone lab le ideal.(bana göre elbette). Çoğu kişi analoğa en yakın prosesörün (bu anlamda tabi) vox tonelab LE olduğunda hem fikir..

boss ise bambaşka bir kategoride bence. her yola gelir ancak clean tonları ile çok sert tonları (öncelikle tercih edenleri için) tatmin edici olmayabilir. yani metalci isen veya dumancı ( :)) isen seni elbette tatmin etmez. yenilikçi bir zihniyete sahip.

line 6 pod xt live (üst versiyonları hakkında bilgim yok çünkü denemedim) ise drive tonlarda analoğa çok yakın tonlar veriyor. ancak şunu belirtmem gerekir ki ; canlı performansta hayli tatminkar olabilmesine rağmen kayıtta dipses (yada cızırtı) olayını engeleyemiyorsunuz.

Bu arada şunu da belirtmem gerekir ki ; şebo nun son albüm kayıtlarında metin türkcan dahi kayıt aşamasında bu cihazı ( pod x3) kullanmıştır.

doğruya doğru :)


Korg ax3000g ise; satriani tonlarını seven ancak çok marjinal noktalardaki gitarseverler için tercih edilebilir. (çünkü korg un diğer markalara göre çok farklı ton algılayışı vardır.) nedendir bilmem bilmem ama bu alette kendimi bir başka hissettim o yüzden onu kullanıyorum.


netice olarak şunu söyleyebilirim; bu işler zevk ve renk meselesidir. benim hoşlandığım tondan sen zevk almazsın bu nedenle de zaten cihazlar hep farklı alıcılılar buluyor ya..

kendime göre özetlemem gerekirse ;

metal için: zoom
clean için: vox
bilimum lternatif rock için : boosve line6
80's glam rock için : korg

diyebilirim.

ancak dediğim gibi bu işler görecelidir.
zevk ve renk meselesidir.
herkes, her kesin bakış açısıyla bakmaz olaya..

zaten müziğin farklı anlayışlarla farklı kitlelere ulaşmasının da altında bu yatar kanımca.


bir de şunu çok merak ederim;

teknolojinin bu kadar geliştiği ortamda; ille de "analog" diyen neden kendini "ulaşılamaz" sanır acaba....
 
zoom g9'da bir süre sonra lamba değişimi gerekebiliyor lamba fiyatları da 35-40tl tanesi uzun süre kullanacak ya da 2. el alacaklar buna dikkat etmeli...ben 2 senedir kullanıyorum henüz değişim yapmadım ama yabancı forumlarda değiştirince aletin canlandığını anlatanlar var...kayıtta sert metal tonları elde ediliyor doğru ancak 4-5 kanal kaydettikten mixledikten sonra ancak adam gibi tona ulaşılır zoomla ya da gitar rig amplitube vs farketmez bence...
 
Bana gore iyi prosesorler ;

Vox Tonelab Le - Kim ne derse desin soft muzikle ugrasan biri icin tek tercih olmali. Kendine has karakteri olan tek prosesor.

Pod X3 Live - Teknolojiyi ayagina getiriyor insanin. Her yola gelir alet. Cift ton yazabilme olayi muhtesem. Cok fazla secenek var, her sey yapilabilir ama cleanlerde Vox kadar canlilik yok. Versatil oldugu icin asiri tercih ediliyor.

Zoom G9.2tt - Hadi bakalim yorum yap yapabilirsen. Bu prosesor gercekten kaliteli. Heavy soundu harika. Drive tonlarinda bilhassa solo tipi calimlara cok uygun canli bir sound var. Bunun sebebi bence lambalar. Ne olursa olsun bir etki var, cunku Zoom g2.1nu mudur nedir yeni cikan bir modeli denedim, onda da ayni tonlar vardi ama canli canli degillerdi... bu lambalarin olayini bilemem de, Vox'ta da Zoom'da da siritmadiklarina gore, katki sagladiklari gercegini kabul etmemiz gerekir.

Bana soracak olursaniz, ben soft muzikle ugrasmayi daha cok seviyorum. Simdiki tercihlerimle Vox kullanmak isterdim. X3L kullaniyorum, Vox kullanip da takaslamak isteyen olursa da konusalim bir :)
 
g9.2tt yi eğlencesine yaptığım kayıtlarda kullanıyorum,çözdüm aleti iyice :)
(bana birisi internette yazan patchlerdeki olayları nasıl yapabileceğime dair link atabilirse iyi olur,mesela chA dz drive 50 15 84 falan yazıyor 50 nin değeri ne? diye boş boş bakıyorum)
Bana göre lambaların etkisi cidden fazla,clean tonları fazla kullanmıyorum,drivelar dururken :) ama bir alltube havası hala yaşatamadı,en azından 6505+ ya da dual rect. falan.
Evde aynı tonları almanız zaten imkansız attenuator olmadan ve fiyatlara bakınca efektleri kabin sim. kayıt avantajı ve fiyatıyla aradaki ton farkını kapatıyor bence.
alltube e verceğim paranın bir kısmını g9 a verdim iyi oldu kısacası :)
 
gurkanisevic demiş ki:
zoom g9'da bir süre sonra lamba değişimi gerekebiliyor lamba fiyatları da 35-40tl tanesi uzun süre kullanacak ya da 2. el alacaklar buna dikkat etmeli...ben 2 senedir kullanıyorum henüz değişim yapmadım ama yabancı forumlarda değiştirince aletin canlandığını anlatanlar var...kayıtta sert metal tonları elde ediliyor doğru ancak 4-5 kanal kaydettikten mixledikten sonra ancak adam gibi tona ulaşılır zoomla ya da gitar rig amplitube vs farketmez bence...

Bir süre dediğin her gün kullansan 10-12 yıl sonraya denk gelir. Çok başarılı bir cihaz. Özellikle amfinin gainini indirip tube boost u açınca anlıyorsunuz vintage sound nasıl oluyor...
 
maximan demiş ki:
Arkadaşlar Line 6 POD X3 Live almaya karar verdim fakat sizlere sormak istediğim; POD X3 Live ile zoom,boss ikilisinin arasında bariz bir fark var mı..? yani vereceğim paraya değer mi? Sıfırını 550 EURO'ya yurtdışından bir arkadaş aracılığı ile alabilme imkanım var, yani yaklaşık 1.075 TLye elimde olacak. aynı şekilde zoom ile boss u 750 TL civarlarından alabileceğim. yani benim için aralarındaki fark 325 TL olmuş olacak. zoom g9.2tt ye niyetlenmiştim aslında ama sonra aklıma POD X3 Live girdi. Laney LX 35D amfim, ve Ibanez RG 2570 gitarım var.. Tarz olarak Heavy Metal seviyorum ve solo ağırlıklı çalışıyorum "Petrucci-Vai-Satriani" tarzlarını seviyorum.. özellikle petrucci tonlarına bayılıyorum.. ek olarak delay'cıyım diyebiliriz :p

2 cümle ile 1 prosöserden beklentilerim;
- analoğa en yakın tonu vermesi..
- kayıt sırasında bu verdiği tonu kayıpsız koruyabilmesi.. (cızırtısız temiz ses)

Ne yapayım sizce arkadaşlar? POD X3 Live mi dersiniz? yoksa o arada vereceğin para farkı boşa gider.. ya da senin tarzın X3 Live'deki tonlarda değil, sen git bir tane Zoom G9.2tt al mı dersiniz? yada Boss GT 10 ?

(bu arada g9.2tt mi GT-10 mu derseniz Zoom daha ağır basıyor..)

fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar..
 
Zoom G9 clean tonlarda çokmu başarısız? G9 sahibi kişiler yorum yazabilir mi? Efektsiz clean tonlu bir kayıt ekleyebilecek var mı? G9 ve HD300 arasında kararsız kaldım. şimdiden teşekkürler.
 
naapcaz demiş ki:
Zoom G9 clean tonlarda çokmu başarısız? G9 sahibi kişiler yorum yazabilir mi? Efektsiz clean tonlu bir kayıt ekleyebilecek var mı? G9 ve HD300 arasında kararsız kaldım. şimdiden teşekkürler.

Clean tonlarda diğer dinamik ve zaman bazlı efektleri soruyorsan onlar zaten en iyi şekilde tasarlanmış. Özellikle metal yapmayanlar için tube delay vb. tube efektleri çok iyi. dinamikleri de detaylı. Ancak fiyat olarak Line6 HD300 daha ucuzsa onu al derim, ancak clean tonlarda diğer efektleri kullanacaksan ve amfin varsa kesinlikle Line6 M9 ya da M13 stompbox modeler derim.
 
Geri
Üst