Fender Strat Mij Için Modern Köprü Önerisi

Selamlar,

Yakın zamanda SSS olan gitarımı HSS yaptım.
Seçtiğim pickup SD Pearl Gates. Manyetikten ve tonlarından son derece memnunum fakat gitarda vintage tremolo sistem olduğundan manyetiğin noktaları tellere denk gelmiyor.
Bu durumun ton açısından pek farketmediğini okudum fakat yine de içim rahat etmiyor. Görüntü açısından da pek güzel bir görüntü değil.
Ne zamandır köprüyü değiştirmek de istiyordum.
Acaba bu sorunumu giderecek bir köprü öneriniz var mıdır? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Gitarım Fender Stratocaster 1996 Hank Marvin Signature CIJ Maple Sap
Sap ve orta Manyetik KINMAN AVN 64
Köprü SD Pearl Gates Humbucker
 
Dediğiniz gibi tonda farketmez. Sadece görsellikle ilgilidir. Malesef çözümü köprüyü değiştirmek değil, manyetik değiştirmek olmalı. Sanırım trembucker takmanız gerekirken standart spacing takmışsınız. Tam olarak ne taktığınızı söylerseniz daha iyi olur. Örneğin magnetler tele göre birbirine yakın mı duruyor, yani en dış magnetler de taşma mı var yoksa tam tersi içeride mi kalıyor?

Gitar köprü ölçülerini bilemiyorum Japon ise 2 1/16"'dır. Daha doğrusu 54mm'dir. Farklı bir köprüye geçerseniz, örneğin 2 7/8", bu durumda da vida delik yerleri uymayacaktır, şu anki durumdan daha kötü bir görsellik oluşacaktır. Çünkü yeni delik açılması gerekecek.

Bunun tam tersi de gerekebilir fakat yine aynı durum oluşur. Aynı deliklere uyumlu kaliteli bir tremoloya da geçebilirsiniz fakat bu durumda da manyetiklerin spacingi yine farketmeyecektir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Maalesef Trembucker modelinin kullanılması gerekirken standart Pearl Gates kullanılmış.
Benim böyle bir durumdan haberim yoktu.
Manyetiği takan usta da bunu hesaba katmamış sonradan ben farkettim. Resmini aşağıya yüklemeye çalıştım.
Köprünün tam ölçülerini bilmiyorum fakat resimden anlaşılırsa diye onun resmini de yüklüyorum.
Aslında başıma daha büyük problemler açmayacaksa Callaham'ın narrow strat diye bir köprü modeli var fakat karar veremedim.
DSC_2931mod.jpg

1969766_10152230877893618_1899719661_o.jpg
 
Tam tahmin ettiğim gibi olmuş, yapılması gereken sizi çok rahatsız ediyorsa, köprüyü değil manyetiği değiştirmek olmalı.

Callaham Narrow zaten sizin şuanki köprünüzle aynı boyuttadır. Japon ve Standard Meksika yapımı Fenderler dar ölçüdür yani 2 1/16'dır. Değişen birşey olmaz. Zaten hem narrow'a hem 2 7/32'e trembucker takılır, standart spacingler uyum sağlamaz. Standart spacingler sabit köprülerin köprü pozisyonları ve bütün gitarların sap pozisyonlarıyla uyumludur genelde.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Teşekkür ederim.
Çok rahatsız etmiyor fakat benim takıldığım nokta aynı parayı vermişken neden böyle bir durumla karşılaşıyorum.
Her şeyi ben düşüneceksem bu manyetiğin tedariğini yapan ve manyetiği takan sevgili ustaya neden para veriyorum.
Sıfır alındığı halde büyük bir olasılıkla manyetiği değiştirmem mümkün olamayacak ki bu durumu kendisine ilettiğim halde bir yanıt alamadım.
Bu bahaneyle köprüyü daha iyi bir köprüyle değiştirmem de sorunu çözmeyecek diyorsanız böyle kalacak artık.
Teşekkür ederim yardım için..
 
Evet haklısınız. Bilgi sahibi olan ve sizi yönlendirmesi gereken usta olmalıydı.

Malesef sorunu çözmez, hatta daha büyük iş alırsınız başınıza. İnanın manyetik değiştirmek çok daha kolay bir işlem. Gelecekte belki takas yapabilirsiniz, 100-150 TL civarına 2. elde temiz manyetik bulabilirsiniz. Oysaki köprü değiştirmek zahmetli ve masraflıdır. Ancak değecek özel durumlarda yapılır.

Birşey değil, iyi çalışmalar.
 
Yukarda yazanları okumadım pek ama anladığım kadarıyla "F spaced" almamışsınız manyetikleri.. o yüzden böyle oluyor.. yine de köprüyü satmayı düşünürseniz görüşelim :)
 
Geri
Üst