Parfüm Yapımı Hakkında Ne Biliyoruz?

Dışarıdan alınan onca koku yerine evde bir şeyler yapmak adına bu başlığı açayım dedim. Kahve çekirdeği, portakal çiçeği, tarçın , elma gibi sayamayacağım kadar çok kokusu dışa vuran şeyler var. Bunların kokusunu almak için yarım bardak kadar saf alkole ( eczacılarda bulunan :D ) bir tutam demlendirip 1 kaç gun özünü çekmesini bekledikten sonra kokuyu almış oluyoruz. Sonra üstüne alkol kokusunu bastırana kadar su ekliyoruz. Önemli olansa kalıcı olması ama ben bu konuda pek birşey bilmiyorum. Misk, amber gibi şeyler var ama nerede var nasıl temin edilir bilgim yok. Yanlışım varsa düzeltelim, bilgimiz varsa ekleyelim.
 
Kahveli parfüm isteriz, buram buram kahve çekirdeği koksun her yer... :coffee:
Ayrıca eskisi gibi eczaneye gidip saf alkol alınamıyor diye biliyorum? Bu arada başlığı görünce aklıma "perfume" filmi geldi... :eek:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Aktarlarda malzeme var ama saf alkol ve kalıcı etkiyi yaratan malzeme her neyse o yok :D
Tanıdık eczacı bakarız bizde :D o filmi izlemeyen kaldı mı ki acaba ?
Neyi düşüneyim ki bomba imalatı yapmıyoruz ya :D
 
Oranlarını iyi ayarlamazsanız cildiniz için tehlike arz edebilir. Eğer şehir Ankara ise bana pm atın sizi bir yere yönlendireceğim ordan fikir alabilirsiniz. Bu işi yapıyorlar.
 
bildiğim kadarıyla (yazılanları hiç okumadım kalıcılıktan sonrasını) yazıyorum bunu; ağaç yağları mesela hani der ya sedir ağacı özü diye heh işte kokuyu tutan o şeydir aslında kalıcılığı tende kokunun durmasını sağlayan ağaç özüdür onun da bulunabilirliği hakkında hiç bilgim yok :D bi ara ben de denesem keşke şu işi yaa bi baksam ne başaracağız ama o özü bulursan haber et yaparız belki güzel bir parfüm :D
 
Bilmediğiniz maddelerden bilmediğiniz oranlarda yaptığınız kimyevi maddeleri teninize sürmeyin.
Adım başı parfümeri var,arayıp da bulamayacağınız bir koku da yoktur.
''Kendi gitarımı yaptım'' gibi birşey değil bu.Kendi gitarını yaparsın.Çok çok zarar edersin.Birine zarar vermezsin.Ama yapmaya çalıştığın parfümle cildinde ciddi hasar bırakabilirsin.
Kusura bakmayın da çok gereksiz ve tehlikeli bir girişim.
 
Geri
Üst