Barış Manço

Türk etnik rock müziğinin babası...7'den 77'ye herkesin ve her kesimin sevgilisi , sanatçılığın sadece şarkı söylemek olmadıgını gösteren dev , modern evliya çelebi, türkiye'nin dünyada'ki kültür elçisi , 70 milyon türk'ün , 130 milyon japaon ve guney korelinin , saysını verememeyeceğim kadar avrupalının kabimdeki tek türk sanatçı....

UZUN SAÇLI DEV ADAM...

Önünde saygı ile eğiliyor ,seni çok özlediğimi yineliyor , açtıgın yoldan gelmeye devam edeceğimizi belirtiyorum...

Huzur içinde yat.Mirasına sahip çıkıyoruz....
 
Barış mançonun öldüğü gün 6 yaşındaydım albümlerine sarılıp 2 gün ağlamıştım hiç unutamıyorum.beni gerçekten derinden etkileyen bir isim.
 
Annem anlatır eski dönemlerde çıkan Barış Manço, Moğollar ,Erkin Koray dinledikleri birkaç kişi ama hepsi de sağlam yani şu an hala sevilen ve özlenen şimdi ki müzisyenleri bizim çocuklarımız da dinleyebilecek mi acaba :roll:
 
barış manço saygı duyulması gereken bir müzistendir hayatı dolu dolu müzikle geçen müzikalitesi kadar adamlığıda kaliteli olan güzide bir sanatçıdır. kim bilir kaç nesil onun şarkılarıyla büyüdü ve büyümekte..
 
Barış Manço'nun efsanevi adresindeki evi müze oluyor.

Barış Manço Moda 81300 9 Haziran'da halkın ziyaretine açılacak...
Barış Manço müzesine herkesi bekliyoruz.
 
Geçen gece bir kanalda Little Darling parçasinin klibi vardi. O kadar hosuma gitti ki.. Rahmetli hep güzel isler çikarmis gerçektende. Allah rahmet eylesin. Ne zaman bir yerlerde bir eserini görsek saygiyla,sevgiyle aniyoruz.
 
Sürekli dinlerim 2023 ve Sarı Çizmeli Mehmet Ağa albümlerini. Bu albümlerin bence en önemli göstergesi gitara ağırlık vermeden klavyenin, synthesizerın, bas gitarın hayati olmasıdır. Keşke günümüz rock grupları da bu mentaliteyle analog ekipmanlarla müziklerini icra etseler. Ama yok efendim illa tatminkar gitaristlerimiz kullandıkları dijital prosesörleriyle sololarını atıcak, bas tonları zaten önemli değil, klavye desen hiç yok neredeyse.

Anlamadığım diğer bir nokta da, mesela Moğollar, eski albümlerindeki enstrümanların soundunu neden yakalamaya çalışmıyorlar. Bu konuda asıl bilinçli olanlar eski anadolu rock icra edenler. Ama nedense hiçbir şekilde kullandıkları eski analog kayıt ekipmanlarını kullanmıyorlar. Galiba dünya dijitalleşince işler daha da kolaylaştı. Ama arkadaşım bu müzik yahu, yapmayın etmeyin.
 
Neden bilmem öyle nostaljik takılıyorum bugün. Bizlerden daha genç arkadaşlarımızın dikkatini çekmek istedim. Bu ülkede işte böyle kaliteli müzikler de yapıldı. Turk Rock müziğinin tohumları böyle atıldı.
Ruhun şaad olsun, büyük insan, büyük düşünür, büyük adam.

Not: Sözlere özellikle dikkat çekmek istiyorum. Rock ın babası işte.



 
5-6 sene önce grup arkadaşlarımla yaptığımız bir "Barış Manço - Gibi Gibi" düzenlemesi vardı. Yüreği büyük, doğru zamanda doğru sözleri söyleyen, kendimi bildim bileli bu ülkenin gençliğini en çok önemseyen insan olduğunu düşünürüm. Umarım beğenirsiniz :)

 
kara sevda şarkısının bahtını hallelujah'a benzetirim. amatöründen profesyoneline birçok sanatçı bu iki efsane şarkıyı coverlamıştır. ikisi de pek bir güzeldir...
 
Geçmişe gidip hakkında söylenmemiş en güzel sözü söylemek isterdim.
Barış Manço ile geçmişe yolculuk, yolculukların en güzeli...

Sevgi, saygı ve özlemle...

 
Geri
Üst