Midi Klavyesine Program

Midi klavyesi ile kullanabileceğim, kullanımı çok zor olmayan(Yeni girişeceğim için) bir program önerebilir misiniz ? Klavyem Roland A-49

Hatta biraz alakasız olsa da bu aralar tablet alma planım var. İzlediğim çoğu videoda tablet'e özellikle ipad üzerinden bağlayıp çalanları gördüm. Bu konuda bilgisi olanda paylaşırsa belki tableti de ona göre bende ipad,samsung vs. seçerim.

Teşekkürler.
 
iPad ile çalmak için "Camera Connection Kit" denen zımbırtıya ihtiyacın var, ama mudail markaların modelleri de iş görür. Bu zımbırtı üzerindeki USB bağlantı noktasına midi klavyeyi bağlayıp GarageBand ya da diğer müzik programları ile kullanabiliyorsun, yapman gereken sadece USB kablosunu o ufak zımbırtıya takmaktan ibaret. Ben olsam iPad alırım çünkü her ne kadar Android marketi yetişti dense de AppStore müzik programları olarak Google Play Store'dan fersah fersah önde, Korg Roland vs. iPad için bir sürü program yapmışlar. İsteğine göre satın alıp çalabilirsin.

En son olarak şunu yazayım bari, GarageBand'in klavyelerinin tonları çok güzel olsa da entonasyon konusunda sıkıntıları var. Ben bir gün kulaklıkla takılırken acaba ben mi yanlış duyuyorum diye önüne tuner koyup test ettim, bazı FX klavye modellemelerinde ciddi entonasyon sapması var. Bunu da göz önünde bulundur derim.

Sevgiler,

Salih
 
Benim de müzik amaçlı kullandığım bir iPad'im var. Garageband'in bazı sıkıntıları olduğu doğru ama bir sürü program alternatifin var o konuda sıkıntı olmaz. Android'de müzik yapmak imkansız gibi bişey çünkü ses gecikmesi olayı var hemde müzik yazılımları iOs kadar zengin değil.
 
Geri
Üst