Ebay Alım-satım

Arkadaşlar okulda teleskop yapıyoruz ve yurt dışından malzeme almamız gerekiyor ebay yoluyla getirtmeyi planlıyoruz ebay'den gelen ürünler nereye nasıl teslim edilmektedir getirme şartları gümrük şartları nelerdir sorun çıkma ihtimali nedir bi bilgilendirirseniz sevinirim
 
ben boss ts-12 ve don lappin nin albümünü ısmarlamıştım iki hafta içinde geldi öyle ufak tefek şeyler geliyor da daha büyük amfi gitar gibi şeylerde sorun çıka biliyor
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
gitar veya amfi değil de yaklaşık 20 cm lik bir dürbün alacağız bu dürbün direk adrese mi geliyor gümrükten mi alıyoruz takılma riski nedir yada ödeme miktarı nedir ?
 
Bunları baya bir cevapladık, üstteki forumlarda arkadaşların dediği gibi araştırırsanız iyi olur, farklı durumlar mevcut. Burada her cevaba, soru şeklinde 10 sayfayı bulabilir. İşiniz görülsün diye sadece hızlı ve genel bir açıklama yaptım. Bu açıklamam her durum geçerli ve aslında sizin sorunuzun da cevabı.
 
75€ ya kadar gümrük vergisi kesilmez, 75€-1500€ arası için ürün Avrupadan geliyorsa %18, Diğer ülkelerden geliyorsa %20 vergi ödenir. 1500€ üstü için gümrük müşaviri falan tutmak gerekiyor, oralar biraz karışık. :)

Ayrıca bu verdiğim değerler kargo hariç değerlerdir, yani ürün 70€ olsun, 20€ kargosu olsun, total 90€ fakat mal bedeli 70 €, bu durumda kargo ödemezsiniz.

Alışverişlerinizi faturalı ve hilesiz-hurdasız yaptığınız sürece ürünlerinize kavuşursunuz. Tabii girmesi yasaklı olan bazı ürünler var (Telefon, laser pointer benim bildiklerim), alacağınız farklı şeylerin bu liste içinde olmamasına dikkat edin.
 
Geri
Üst