sb audigy line-in ile alakalı bir sorun

bass kaydı yapmak isitiyorum. tam da sınav zamanı merak sardım bu işlere halimiz duman. her neyse. kafayı yemek üzereyim zira, enstrümanımı line in den bağlayınca yalnızca sol kanaldan ses alabiliyorum. yalnızca sol kanal kaydediliyor.
ayrıca bir gitar efekt programı mevcut. kullanırken,gitarın ham sesi sol kanaldan, efektli hali iki kanaldan birden geliyor. hatta o ham ses efektleri bastırıyor. en son sürücü güncellemlerini de yaptım fakata sorun hala devam ediyor. şimdiden teşekkürler...
 
Ham sesi duymamak için kullandıgın efekt programında varsa monitoring levelini sona getir. Ham sesten tek kanal ses alman doğal çünkü gitarı pc ye bağladıgın jack mono ama pc nin girişi stereo. Bu yüzden sadece sol kanaldan ses alırsın. Bu durumu düzeltmek içinde kayıt programlarında gitar kanalları mono olarak açılır ve oraya kaydedilir. Kaydederken sesi mono duyabilirsin ama kaydı dinlerken iki kanaldan da gelir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yeni bir sorunum var. sanırım line in ile alakalı o yüzden yeni bir konuya gerek yok.

tellere dokunduğum anda, cızırtı gelmeye başlıyor. nasıl anlatayım gitara dokunmadığım anlarda herhangi bir gürültü yok. fakat tellere parmağımın ucuyla bilew dokunsam hemen cızırdamaya başlıyor. acaba üzerimde statik elektrik mi birikiyor? ya da ses kartını bozdum... daha öncxe yoktu böyle bir problem. şimdiden teşekkürler..

sorun yeni aldığım hoparlörlerin, topraksız fişe sahip olmasıymış.
 
Geri
Üst