Fender Hot Rod Deluxe

Arkadaşlar bu amfiyi almayı planlıyorum da fikirlerinize başvurmak istedim. Alternatif rock, blues ve jazz çalıyorum ve gitarım Fender Telecaster. Yakında bir Stratocaster da almayı planlıyorum. Aslında önce Blues jr. düşünüyodum ama 15 watt yetmez bana. Evet biliyorum lambalı amfilerde 15 watt çok ama bana yetmez. Ev kullanımının yanı sıra konserde de kullancam bu amfiyi. İki gitarız grupta ve eli oldukça ağır bi davulcumuz var. Ev kullanımında volume sorun olmaz yeter ki amfinin yanında durabileyim. Bu amfiyi kullanan veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi. Teşekkürler.
 
muhteşem bi amfi,blues ve jazz için yaratılmış zaten..oldukça güçlü tabi ama çok sorun çıkarmaz evde en azından yanında rahat durabilirsin..ama blues juniorda süper,taşımakta zorlanmam dersen deluxe al ama junior stadyum konseri dışınında hiçbir mekanda güç ve ses açısından sorun çıkarmaz sana 40watta yakın çıkışı var onun..
bu amfilerle bide iyi bi sustainer ve drive kullanınca off tadından yenmez..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bir de bu blues junior forumunda okudum yetersiz kalacağını yani kendim denemedim. Bu konuda da aydınlatabilir misiniz? Driveları amfiyi aşırı sürerek elde etcem onun için ses açmakta sorunum yok.
 
abi peaveyin distribütörü yok. ama şunu bil 30W classic cidden ortalığı yıkıyor. bence bi 15W blues jr ı dene duy ondan sonra karar ver. çünkü peaveyi getirten mağaza da yok bildiğim kadarıyla. ben baya araştırmıştım.
 
Hot rod delux ve blues jr,classic 30 gibi anfileri tek farkı çıkış gücü değil.Sound karakterleri de farklıdır. Çünkü Hot rodlar 6l6 tipi, blues jr ve classic 30 ise EL84 tipi anfilerdir.O yüzden blues jr ve classic 30 benzer soundlu anfilerdir,hot rod farklıdır. Tabi bu sebeple en güzel yöntem deneyip alman :) Çıkış gücü olarak ta;15 watt Blues jr genelde çoğu yerde yetiyor fakat daha fazla clean headroom istersen 6L6 tipi bi anfiye yönelmen yerinde olabilir...Çünkü Blues jr sesi açtıkça doğal bir drive a giriyor..Bu bana göre çok lezzetli birşey ama zevke göre değişir.Mesela bi twin reverb alırsan, (100Watt 6L6) onu drive a sokman için evi yıkman gerekebilir,kolay kolay girmez.. :) vs vs vs......
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Ben zaten sesi açınca drive a girmesini istiyorum amfinin. Dediğim gibi, ses açmak sorun olmaz evde yani istediğim kadar açarım o önemli değil yeter ki amfinin olduğu odada kendim durabileyim. Sanırım kararımı peavey den yana vercem onda da el84 var. Ama classic 30 mu alsam 50 mi alsam karar veremiyorum 30 watt rahratlıkla yeter bana ama classic 30 da presence kontrolü ve standby düğmesi yok. Bunları ben şahsen zayıflık olarak görüyorum. Araştırmaya devam etcem. Peavey alan arkadaşlar internetten mi alıyor bilgilendirebilir misiniz? Bu arada ben şu an belçikadayım amfileri bulursam denerim ama burdan alabileceğimi zannetmiyorum para durumum pek iyi değil şu anda.
 
Drive a girmesini istiyosan Classic 30 al ki ev şartlarında onu bile drive a sokamazsın..Sahnede olur tabi... Burda yok,dışardan getirdi mesela bandroll arkadaş :) Hazır ordayken alabilirsen rahat edersin, veya orda arkadaşların varsa onlar sonradan alıp gönderir,böylece gümrük işleri daha kolay olur...
 
Evet büyük ihtimalle classic 30 alcam. Şu an alırdım da para yok pul yok ortada. Bekleyip babayı ikna etmek lazım. En iyisi para biriktirince burdaki arkadaşlara yollarım alıp bana yollarlar. Peki bu pre-gain, post-gain olayı nedir biliyor musun?
 
pre gain; preamp lead kanalında preamp lambalarının çıkış ayarı. onu ne kadar açarsan o kadar drive kazanıyor. ama düşük seslerde de alabiliyorsun çok güçlü drivelar zira post gain, lead kanalının master volume kontrolünü sağlıyor. yani post gaini kısıp pre gain i zorlarsan gayet tatminkar bir drive alabilirsin.. ama asıl Tubescreamer arkadaşımızın bahsettiği tube overdrive ki o da power amp lambalarının zorlanmasıyla sağlanıyor...şöyle ki lead kanalında pre gain i kısıp power gaine yüklenerek.. ama işte o durumda sesi açmak gerekiyor... bana amerikadaki arkadaşım yolladı amfiyi. gümrükten sorunsuz geçti...umarım yardımcı olabilmişimdir...görüşmek üzere...
 
bende bugun itibarıyle bir fender hot rod deluxe sahibi oldum tabir yerindeyse piskopatyus tonlar var benim sapı manyetikleri entonastonu herbişeyi ayarsız ibanezim bile kendini şaşırdı acaip tonlar vermeye başladı :)
yanlız çok fazla güçlü anfi evde kesin kavga çıkacak bir haftaya kalmaz ben bukadar acaip ses vereceğini tahmin etmemiştim neyse ki evin altında garaj var banada oraya taşınma yolları göründü gibi.
 
Geri
Üst