Reverse-wound/Reverse-polarity manyetik bağlantısı nedir?

Benim gitarım 2 humbecker 1 single.Middle pozisyon için bir manyetik beğendim.Seymour duncan SSL-4 quarted pound.Bu manyetik iki çeşit satılıyo.Biri normal SEYMOUR DUNCAN "QUARTER POUND FLAT" PICKUP FOR STRAT® diye geçiyor diğeri SEYMOUR DUNCAN QUARTER POUND MIDDLE PICKUP FOR STRAT® şekilde geçiyor açıklamasında Reverse-wound/Reverse-polarity for hum-cancelling middle position diyor yollu switchte 2. ve 4. pozisyonda hum canceling diyor.ben hangisini almalıyım.
 
Koprudeki ve saptaki manyetiklerin duncan ise evet RWRP alman lazim, kopru slug split, ve orta calistiginda hum olmaz, ayni sekilde orta ve sapta da bu gecerli sen eger RWRP alirsan.

Ama kutuplar farkli ise o zaman belki normal alman gerekecek.

Nasil anlarim dersen, elinde bir duncan manyetigi varsa haber ver sana bir iki detay anlatirim cabuk anlayabilmen icin.

B
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Abi şuan komple bir amnytik modifikasyonundayım.Bridgeye TB-4 Necke Sh-2 Middle de ssl4 alıcam.süper switche bağlıcam 1 tone bir volume potansım var.ssl4 teki olay kafamı karıştırdı rwrp ile normal arasında fiyat farkıda var.Bide humcanceling nedemek onuda bilmiyorum.Ama ara tonlarıda kullanırım.
 
Fiyat farkina koy sana bir sey olmasin. Orta manyetigi RWRP al, o zaman dip gurultu olmayacak.

Forumda benim adima 60's hum diye bir arama yap bu dip gurultu hakkinda daha detay goreceksin.

B ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
bağlantı rwrp

slm abi tekrar rahatsız ettim.SSL-4 RWRP manyetiği bağladım doğru olduğundan da eminim ama humcanceling yapınca yani aratonda deep yapıyor.
 
abi şuan tb-4 ve ssl4 prrw aldım şimdilik param buna yetti.Neyse manyetikleri taktım ssl-4 PRRW özellikte.Ama deep gürültüsü hale yapıyor ara tonda.SSL-4 2 kondüktörlü beyazı switche siyahı şaseye bağladım ssl-4 teki kabloyu bağladığım switchin karşılğına gelen yeri bir kablo ile volume şaseledim.
 
TB-4 yerine JB yaz bence bu kod isine ciddi kilimdir da. Neyse onemli degil...

JB split iken (slug coil - yani civili bobin - aktif iken yani) ve vidali bobin aktif degilken mi sen dip gurultusu aliyorsun orta manyetikle beraber. Bunun olmamasi lazim.

Aklima gelen sen baglantilarda ya civili olmayan vidali bobini aktive ediyorsun orta ile ki o zaman dip gurultusu alman normal; ya da hic split etmiyorsun ki o zaman da normal. Ama illa ki yok dogru bagladim diyorsan o zaman bir toprak hadisesi vardir meydanda, yani topraklama yaptigin bir yerde tam olmamistir. Bunlari kontrol etmen gerekecek.

B
 
Abi sen bildiğin baplantı şemasını anlatabilirmisin.jb ve ssl-4 bağlantısını.Yalnız ssl-4 te iki kablo var diğer 3. şasesi yok.
 
Baglanti semasini lafla anlatmak icin destan yazmam gerekmekte buraya, ve acikcasi bu aralar burada destansi girdilerde bulunmakta cok istekli degilim.

Duncan'nin internet sayfasinda bir cok semasi vardir, onlarin aynisini yaparsan bir problem cikmamasi lazim.

B
 
Geri
Üst