Poseidon / Poseidon'dan Kaçış

poseidon'dan kaçış bir felaket filmi.benim çok sevdiğim kusursuz fırtına, das boot ve troy filmlerinin yönetmeni wolfgang petersen yine gişe savaşına dönüşebilecek filmi poseidon'dan kaçış'la ilerki günlerde buluşacağız.oyuncu kadrosunda çok ünlü isimler yok;sadece josh lucas ve kurt russell'ın isimlerini verebilirim.

bir titanic faciası bekleyelim mi bunu bilemiyorum ama senaryo yazarının mark protosevich ve kısmen akira goldsman olduğu görülüyor.bunun da yeterince iyi olduğunu düşünüyorum.akira goldsman'ı ise bir geyşa'nın anıları, cinderella man gibi filmlerden hatırlarız.

wolfgang petersen iyi alman yönetmenlerden bir tanesi.devamlı gişe filmleri çekmesine rağmen filmlerinin içinde farklı bir taraf bulabiliyorsunuz.kusursuz fırtına gibi sade bir filmi efekt kullanımındaki yönetimiyle heyecanlı bir hale dönüştürmüş ayrıca sonu gelmeyen duygusallık katmıştı bu sade balıkçı kasabası filmine.poseidon'dan kaçış hakkında görüntü yönetimi de john seale usta'ya teslim edilmiş ve bununda iyi olacağına eminiz.ben sanıyorum görüntü efektleri çok muhteşem olacak.bu arada bu yeniden çevrim olabilir.bunun hakkında bilgisi olanlar yazsınlar lütfen.

todd_291347_1%5B458198%5D.jpg


Yönetmen Wolfgang Petersen

Wolfgang_Petersen.jpg
 
bu film daha önce poseidon macerası olarak sinemaya aktarılmıştı ve küçükken benim favorilerimden biriydi, ama şimdi düşünüyorum da bilindik felaket filmleri senaryolarına farklı bi bakış açısı yok filmin, yine fedakarlık, ihanet, kişilerin ruhlarının derinliklerinde sakladıkları gerçeklerin su yüzüne çıkması ve sonunda baş aktör ve aktrisin kurtulması gibi klişeler vardı, yine de felaket filmlerini özleyenler seveceklerdir sanırım...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yazdığına göre ilk film çok eski olmalı.onu da bulmaya çalışacağım. felaket filmlerini oldum olası sevmişimdir.sadece o tarz filmlerde ki görüntü efektlerini çok seviyorum. ve wolfgang petersen'in das boot adlı efsane filminden sonra o yönetmeni daha çok yakın takibe almıştım.the perfect storm ise hikayesiyle beni çiviledi duvara. :) kitabını da almış okumuştum o gazla.o filmdeki dalgalar, efektler süperdi.pek beğenilmemişti film onu hatırlıyorum.şimdi de poseidon'dan kaçışı merak etmeye başladım.bakalım nasıl olmuş.aslında filme de kısa diyorlar.izleyip göreceğiz.
 
film görsel şölen bakımından güzel geldi ama kurgusu çok tanıdık amaç bir yerden kaçış ... çoğu aksiyon filmlerin amacı da kaçış. bana
sıkıştırılmış geldi 2 bölüm de bitirmeleri daha heyecanlı kılardı filmi bence...
 
Çok başarısız ve yetersiz bir filmdi kurt russell'da olmasa sonuna kadar dahi izlemezdim . Özellikle oyunculuk aşırı derecede komikti ehrkes şov peşinde gbiydi bazen oyle cins mimikler vardıkii durduk yerde gülmeye başladım.Gene bazı sahnelerede öyle büyük mantık hataları vardı ki insan cidden anlam veremiyor. Aynı sıralarda izlediğim united 93 filmini öneririm.Gerçi aynı sınıf film sayılmazlar ama bu film... Hem paranıza hem zamanınıza yazık
 
blackdamp demiş ki:
film görsel şölen bakımından güzel geldi ama kurgusu çok tanıdık amaç bir yerden kaçış ... çoğu aksiyon filmlerin amacı da kaçış. bana
sıkıştırılmış geldi 2 bölüm de bitirmeleri daha heyecanlı kılardı filmi bence...


İzledikten sonra banada kurgu çok tanıdık gelmişti.. sonradan düşündüğümde bu kurgu ''Mavi Korku'' filimin kurgusuna benziyor sanırım dedim.. Su,Ateş,kaçış.. Aradaki fark birisi deniz üzerindeki bir binadan çıkmaya çalışıyor,diğeri ise deniz üzerinde ters yatmış gemiden.. Tabi mavi korkuda birde takip eden köpek balıkları vardı.. ikiside heyecanlı filimler tabi..
 
Bu filmi sinemada seyretmiştim ve denizli/gemili filmleri tekrardan yad etme isteğini bulundurduğum şu günlerde Ghost Ship'in ardından bunu da indirip tekrar izlemek niyetindeyim. Hatta Ghost Ship bitti, bu da bitmek üzere.. :)

O yukarıdan, yemek salonunda oluşan havuza atlayış sahneleri filan aklımda, süper çekimlerin olduğu sahneler vardı gerçekten.
 
Geri
Üst