ses muzik kayıt :(

H

hakan2000

--------------------------------------------------------------------------------

oncelıkle hepınıze selamlar saygılarımı sunarım.. benım brı sorunum var ınsallah yardımcı olan arkadaslar olur..
sorunum su
bende 4+1 hoporler var ayrıca kalıtelıde bır kulaklıgım var..
kendıme bır siir kasetı gıbı bırsey yapmak ıstedım.. bana tavsıye edılen program audcity diye birsey bunla yapabılecegımı söyledıler...
bende yapmayı denedım söyle yapıyordum
muzigi medıaplyerden calıyordum seside 4+1 den verıyordum ondan gelen ses ıle audacity pragmanından rec tusuna basıp mıkrofonla siir söyleyıp kayıt yapıyordum..

ortaya cıkan sey cok kötu bır ses kalıteesı cıkıyordu
sizden rıcam bana bu konuda yardımcı olurmusunuz nasıl bır program lazım veya nasıl yapabılırım :(
acemiyim kusura bakmayın :(
 
ses kartını kullandıgın mikrofonu yaz ona göre yardımcı olalım ancak bu yol cok geniş ve kapsamlı bir yok sonu yok yatırabilecegin miktarıda azda olsa belirt.
 
Kullandıgın audacity kanal kayıt yapabilen freeware bir program ve bu özelliğini kullanarak fon müziğini audacitynin içinde bir kanala açıp oraya koy. Daha sonra kendi sesinin kaydını başka bir kanala yap. En sonunda sen programdan çıktı alırken sana ikisinin mixlenmiş halini verecektir. Bilgisayardan çalan müzik ile kendi sesini mikrofon ile aynı anda tek kanala kaydetmek ilerde kaydın istediğin bi yerinde değişiklik yapmak istediğin zaman bunu imkansız kılacaktır. Dediğim gibi yaparsan "ya burayı kötü okumuşum şu satırı tekrar okuyayım" diyip orayı tekrardan kaydetme şansın var :) Kolay gelsin
 
Ister siir oku, ister sarki soyle..altyapi muzigini kayit yaparken kolonlardan duymak bence hic saglikli sonuc vermez.. Kullandıgın kayıt programını kullanmadım ama herhalde farklı kanallarla kayıt yapma imkanı vardır..muzigi o programa import edip daha saglıklı kayıt yaparsın..ama yoksa bunlar, Acid ile yap kaydini.. altyapida calacak olan muzigi programa import et, sesini de cok acmadan kulaklıktan duyarak yap kaydını ..daha sonra da miksler, duzenlersin.. diger arkadasın da belirttigi gibi her calınan seyi ayrı kanalda kaydetmek miks icin önemlidir..Ayrıca hepsinin birden wav çıktısını alabileceğin gibi, tek tek de çıktılarını alıp koyabilirsin kenara.. kolay gelsin:)
 
Geri
Üst