Düş Macunu (Grunge/Saykodelik/Alternatif)- İstanbul

Düş Macunu , 2003 yılında Efe Kaptanoğlu ve Sinan Güngören'in üstün çabaları ile kuruldu. Grubun ilk hali Efe,Sinan, Kıvanç, Gökhan ve Mehmet'ten oluşmaktaydı. Fakat üniversite macerasında bu beşli ayrıldı. Daha sonra yıllardır süregelen ikili olan Sinan ve Efe kendilerine yeni elemanlar aramaya basladı. Yıllardır dostları olan Asaf'ın davulcu olması onların en büyük şansıydı. Asaf (Sarica) ve Emir (Erem) ile yollarına bir süre devam eden grup, Emirin vokalistlikten ayrılmasıyla uzun bir süre vokalist aradı. Daha sonra aradıkları kişiyi yani Can Sipahi'yi güzide internet ortamından buldular tanıştılar kaynaştılar. Ekibin son hali ve (muhtelemen içlerinden biri ölünceye dek değişmeyecek olan hali) Sinan Güngören (elektrik gitar) Efe Kaptanoğlu (bas gitar) Asaf Sarıca(davul) ve Can Sipahi(vokal)den olusmaktadır. Bu ekiple Stüdyo Frekans bünyesinde sayısız kayıtlar yapıp demolarını oluşturmaya çalışmaktalar. Bir yandan da Canlı Performans için fırsat aramaktadırlar. Tarz olarak Jimi Hendrix , Audislave,Soundgarden ve bilimum seattle grupları ,Red hot chili peppers,janis joplin ve her türlü bluesdan esinlenen grup sürekli olarak peyotede canlı performans sergilemektedir. takip etmek isteyenler peyotenin sitesinden programa bakabilir şarkılar için ise benle temasa geçebilir. daha detayli bilgi eksisozlukten alınabilir(sanırım :? )
 
hmmm ben bu grubu duyar gibi olmuştum =)) kuzenim 1-2 kaydınızda vokal yapmıştı sanırım size yanlış hatırlamıosam..ya da deneme gibi bi şey yapmıştınz =) o kayıtlar yayınlandı mı bilmiorum ama kuzenimde mevcuttu sanırım =))
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
tuvan sanırım. evet tuvan da cok sevdigimiz bi insandir dostlugumuz devam ediyo zaten:) o kayıtlar bende var hala hakkaten değişik güzel olmuş o da başka bi düş macunu. isime gelince bana sorarsanız kelime oyunundan ziyade daha farklı anlam ifade eden bir şey ama zevkler renkler meselesi herkes begenmek zorunda değil. sevgiler:)
 
frekans vol.1'de yayınlanacak olan "belki de..." şarkısının mixleri bitmiş... ve tabi diğer grupların yayınlanacak şarkılarının mixleride bitmiş... artık bir engel kalmadı :)
 
Vayyy, selam arkadaşlar :)
Kesinlikle çok yetenekli elemanlardan oluşan bir grup, su içer gibi şarkı yazarlardı yazın sahil kenarında, çokta gsl oluodu :) Başarılarınızın devamını dilerim arkadaşkar.
 
Canlı olarak izleyemedim ama yaptıkları müzik kusursuz.. 6-7 kayıtları var bende, grup elemanlarını da tanıyorum gerçekten bu işi severek ve emek vererek yapan bi grup, başarılarının devamını dilerim ki devamı olacagına süphem yok..
 
Efe Kaptanoğlu (Bass Gitar)

1 Ocak 1987 tarihinde Balıkesir’de dünyaya geldi. 2000 senesinde Sinan'ın gazıyla klasik gitar öğrenmeye başladı. 2002 yılında bas gitar aldı(yine Sinan'ın gazıyla) ve bir süre çaldıktan sonra ders almaya karar verdi.. Biraz müzik eğitiminden sonra kendini iyice müziğe vermeye başladı. Sinan'la beraber sayısız grupta sayısız süre bas çaldı. Bu dönem içerisinde Balıkesir’de Sinan ile bir çok konser verdi. 2005 yılında Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazanarak İstanbul’a yerleşti. Asaf ve Sinan ile Düş Macunu’nu kurdu. Bir süre değişik stüdyolarda takıldıktan sonra Ali Ece (Frekans Müzik) ile tanıştı ve müzik hayatı değişik bir boyut kazandı. Artık Düş Macunu ile beraber gelecek için çalışıyor.


Sinan Güngören (Elektrik Gitar)

2 Eylül 1987 de Balıkesir'de dünyaya geldi. Örgün eğitim kurumlarının tamamını Efeyle beraber tamamladı. Bilmem kaç senesinde gitar aldı sonra üstünden bilmem kaç sene geçtikten sonra annesinin bulduğu gitar hocasıyla gitar derslerine başladı. Öğrendiği ya da öğrenmediğini hala anlayamamış olmasına rağmen elektrikli gitara heves saldı. Onu da annesine aldırdı. Daha sonra kendi kendine çalışarak çalmaya başladı ve Efe ile beraber bir sürü grup kurdu ,konser verdi. 9 senedir yazlıktan tanıdığı ve sessiz sakin gecelerde muhabbet edip ona arkadaşlık eden Asaf ile beraber Düş Macunu'nun temellerini attı. 2005te üniversiteye girerek İstanbul'a yerleşti. Efe , Asaf ve Can ile kadrosunu kesinleştiren Düş Macunu ile çalıp hayatında hiç tatmin olmadığı kadar müzikal açıdan tatmin oluyor. Yaptığı her şeyi de sadece bir amaç için yapıyor(hala).


Asaf Sarıca (Bateri)

6 Aralık 1987de dünyaya gözlerini İstanbul'da açan Asaf Sarıca, 2004te yılında bateri ile göz göze geldi.İlk bakışta birbirine aşık olan çift hiç ayrılmamak üzere yemin ettiler.Müzikal anlamda ilk deneyimine S.I.N [amatör grup] ile başlayan Asaf, belli dozajda izleme ve aşırı derecede çalışmaya maruz kaldı.2005 yılı ÖSS'ye az ama öz çalıştı ve Bilgi Üniversitesini kazandı.Bu zaman içerisinde uzun süredir tanıştığı ve arkadaşlık ettiği Sinan ve maestro Efe ile Düş Macunu'nu kurdu.Kendisine bir ara aksak lakabı takılan Asaf,muhteşem ikili ile Düş Macunu'nu iyi yerlere getirmeye çalışıyor. Grubun tüm elemanları gibi tüm sevgisini ve emeğini bu gruba yatırdı. 5 dakikada şarkılara söz yazması ile meşhur olan bu adamın baterisi ile olan evliliğinden bir hi-hat birde crashleri oldu. Davulla beraber bir kick'te kocalayan Asaf, sevgilisi bateri ile beraber Düş Macunu'nda deli gibi çalıyor.


Can Sipahi (Vokal)

20 Ocak 1988de Ankara’da dünyaya gelen ve neden bu kadar küçüğüm ki diye kafasını oradan oraya vuran bir kişilik. 18 yaşın getirdiği bir havayla şu düşünceye sahip oldu: Akıl yaşta değil baştadır! Okul hayatı gayet deli dolu bir şekil TED Ankara Koleji’nde başladı ve Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi’yle devam etti. Şu anda Sabancı Üniversitesi’nde essaylerle uğraşmakta yardımlarınıza açık bir halde beklemekte. Müzik hayatına gitarla başlayan bu şahsiyet gazını alamayıp davula yöneldi. Mana grubuyla 2001 yılında müziğe başlayan bu insan evladı, 3 sene bu grupta davulla haşır neşir oldu. Ondan sora 51 promil adlı grupta “solistlik nasılmış lan?” diye bir soruyla giriş yaptı. Bu beraberlikten sonra tekrar davul hasreti çeken Can, Yazı Tura adlı grupta davulculuğa devam etti. Ve son durak Düş Macunu…2006 kışında grupla kaynaşan insan kalıcılığı yakaladığına inanıyor. Grubun solisti ve şarkı söylemek için can atıyor. Gaz bir durumda olan grupla birlikte gazını boşaltacak bir kitle peşinde.
 
Bu grubun ilk haliyle, benim onlara misafir olup Balıkesir'de kaydettiğimiz dillere destan bir "Yalnızlık Ömür Boyu" cover'ı vardır ki.. Off of! :)

Başarılar dilerim arkadaşlar. İzmir'den sevgiler! Eminim nefis şarkılar yapıyorsunuzdur.
 
Geri
Üst