The Omen

Tür
Gerilim / Korku

Gösterim Tarihi
6 Haziran 2006

Yönetmen
John Moore

Senaryo
Dan McDermott

Görüntü Yönetmeni
Jonathan Sela

Müzik
Jerry Goldsmith

Yapım
2006, ABD

Oyuncular
Liev Schreiber (Robert Thorn) , Julia Stiles (Katherine Thorn) , Mia Farrow (Byn. Baylock) , David Thewlis (Jennings) , Seamus Davey-Fitzpatrick (Damien)


Amerika’lı diplomat Robert Thorn; doğum sırasında bebeğini kaybetmiş olan eşinin depresyona girmemesi için, annesi ölen başka bir bebekle kendi çocuğunun yerlerini değiştirir. 5 yıl sonra Amerika’nın İngiltere Başkonsolosu olan Thorn’un hayatı; oğlu Damien’in çevresinde gerçekleşen dehşet verici olaylar sebebiyle alt üst olur. Kısa sürede anlaşılır ki Damien; kutsal kitaplarda kıyametin gelişine dair işaretlerden en önemlisidir ve bir an evvel durdurulmalıdır. Tabii; doğaüstü güçlerin desteğini de arkasına alan, kötülük imparatorluğunun müstakbel varisinin durmaya niyeti yoktur. Ve kan gövdeyi götürür…

Omen 666; 1976 yılında büyük sükse yapan ve şimdilerde kült mertebesine ulaşan Omen filminin farklı bir versiyonunu teşkil ediyor. Yan karakterlerle zenginleşen, günümüzdeki politik ve dinî gelişmelerle desteklenen filmin en büyük kozu, oyuncu performansları ve tüyler ürpertici ölümlerin gerçekleşme biçimleri…

http://www.beyazperde.com/film/2961



Film bu gün itibari ile gösterimde olacak. Afişini gördüğümde merak etmiştim. En kısa zamanda gitmeye çalışacağım bir film.

Gerçi Nostradamus'un kehanetlerini içermesi filmi bir az itici kılıyor ama yine de izlemenin bir zararı olmasa gerek.

Sizlere de iyi seyirler. Yorumlarınızı bu başlığa bekliyorum
 
ilk omen filmi bir klasikti. çok önceden izlemiştim; çoğu sahnesini hatırlamıyorum ama aklımda kalan tek şey muhteşem bir film olduğuydu. hafta içi gösterime giren filmin farklı versiyonunu bende çok merak ediyorum. bu hafta gideceğim. filmin konusu hiç fena değilmiş. aslında şimdiki filmlerde ne kadar kan, ceset varsa o kadar iyi bir filmdir. pek fazla tanınmamış oyuncunun olması da ayrı bir güzellik tabii.bu filmi izledikten sonra lk omen filmini de izlemek gerekecek. :)
 
Bu aşkam gitmeyi düşünüyorum, ilk filmini izlememiştim ama fragmanları hoşuma gitti bakalım memnun kalacakmıyız. Çocuk fragmanlarda çok itici geliyor ya bakalımmmm
 
Ben de gideceğim filme bu akşam. Adının herhangi bir yerinde "t" harfi geçen oyuncuların "t" lerinin ters oluşunu, ne yapılırsa yapılsın kötü tohum'un alt edilemeyeceğine dair belirsiz/salak bitişleri ve salıncakta sallanırken bir yandan da gözlerini devirip komşununmasumbeyazdonluküçükkızçiçeğini telepatik yollarla 'bitiren' yumurcakları peeek özledim.
Pek afacan ayol bu şeytanın sıpası :ask
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Spoiler içeriyor olabilir. Görecelidir.
:elsalla

Valla Enchant, bence çok hevesli gitme. Mia farrow dışında (İçerik değilse de biçim olarak ensest tarafından kırılmış kalbi gözlerine pek yansımış. Kurban Rosemary'ye tersine göndermeleri de olmasa çekilir rol değil ;) ) tanınmış kimse yok.
Hayatımda bu kadar kötü bir çocuk oyuncu görmedim. Süper dadı filan gibi filmlerin figüran veletleri bile daha iyidir. Omen serisinin esprisi çocuktadır; bu çocuk esprisini silmiş süpürmüş. Korku seslendirmeleri felaket. Sezercikti Ömercikti koysalardı, en azından ekolüne ihanet etmemiş olurlardı.

Yalnız baba çok başarılı. Bu adamı gözüm bir yerden ısırıyor ama; yine de duyulmamış bir oyuncu. İdeal erkek valla..

Bir tane tatlı sahne var; doğumgününde havalanan balon bambaşka bir sahnede -hayvanat bahçesinde- yere iner.

Görüntü yönetimi filan iyi de, içi kurumuş olduktan sonra kabuğu napcan? Ha, tabi ölüm sahneleri iyi. Basmışlar "çotaarrrt" efektini, vermişler hareketli kamerayla hızlı sekansları, iyi olmayacakta ne olacak?

Eski serinin teknolojisi yoktu ama nasıl derler, cooldu, bütünlüklüydü, amacı sadece tırsıtmaktı, siyasi- dini olumlayan tavırlar korkunun illüzyonunu kırıyor bence.

Bizde en azından kurban edilecek olan çocuğun alternatifi kuzudur, koyundur. Bu katoliklerin hiç acıması yok valla, derhal hacamat ediyorlar veletleri :?
 
Güzeldi bence. Filmde çok önemli mesajlar da verilmekteydi. Özellikle Amerikan Başkanının Şeytanın oğluyla elele tutuştuğu an çok şey anlatıyordu.
Ben filmde Damian ın bakışlarına hayran kaldım :) . ''Hadi evladım bi kötü bak amcalara'' demişler çocuğa. Bir kere tutturunca da film bitene kadar aynı şeyi tekrarlatmışlar :) .
Filmle ilgili tek eleştrim ; Korku duygusunun birçok sahnede ani refleksler yaratma usulü ile verilmesi biraz basit kaçmış. Bazı sahnelerde gerilecek hiç bir unsur olmamasına rağmen dayatmayla korkutulmaya çalışılmanız güzel senaryoyu, kurguyu basitleştiriyor.
 
Yenisini değil ama 76 yapımını izledim geçen hafta. Arkadaşımın anlattığına göre de hiçbir farkları yokmuş. Yani ben devam filmi gibi bir şey bekliyordum da aynısını tekrar çekmişler. Pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Yani gerilim filmi falan ama hiç gerilmedim; sadece gazeteci adamın kafasının koptuğu sahnede ürperdim o kadar :?
 
eskileri izlemedim ama eminim bundan daha iyidir. başarılı bulduğum şey görsel efektlerin konuştuğu ölümlerdi. gerçekten iyidi! çocuk hiç etkileyici değildi yanlış seçim.

coraline demiş ki:
Yalnız baba çok başarılı. Bu adamı gözüm bir yerden ısırıyor ama; yine de duyulmamış bir oyuncu.

e ısırsın yani :D scream serisinin 3ündede Cotton Weary karakterini canlandırıyr. onun dışında 40a yakın filmde rol almış bi aktör. performansını beğendim bende...
 
Geçenlerde Hürriyet Gazetesinde okuduğum bir haberi yazıcam size .

Filmin bir sahnesinde için Liev Schreiber 'e alışması için köpek verilmiş 3 ay bakmış adam köpeğe ama sahnenin çekiliceği gün köpek gelememiş başka bir erkek köpek bulmuşlar o da adamın korunan bacağını değil öteki bacağı ısırmış tabii adam düşmüş ve bir çok kemiği kırılmış .. Bu sahne mezarlıkda adamın peşinden bir kaç köpeğin koştuğu sahnedir ..

Film genel olarak çok kötüydü beni sıkıyor artık amerikan korku filmleri hep aynı .. Ve damien aslında Bush :)
 
izledim...gerçi devamı çekilecekmiş bu filmin ama sonu böyle biter mi abi ? - filmin tamamı zaten kastı beni - sevmedim iyi değildi bence...
 
filmde bi kaç msj veriliodu ama filmi cok fazla beyenmedim ve o sekilde bitmemeliydi die dsünüorum film bittinde bakakaldım bhen devamını bekleyen gözlerle
 
Geri
Üst